HomeOp zoek naar een huis? Eigenlijk wil je dit huis hebben!Uit het nieuwsOp zoek naar een huis? Eigenlijk wil je dit huis hebben!

Op zoek naar een huis? Eigenlijk wil je dit huis hebben!

Als je Funda bent en je registreert meer dan 1 miljard bezoeken op je huizen, wat kun je dan nog met die data? Dat vroegen meer mensen zich af en daarom zijn dataspecialisten van funda aan de gang gegaan met een uniek project: ze verzamelden alle klikken en zoekopdrachten om in beeld te brengen waar funda-bezoekers nou precies van dromen en dat beeld om te zetten in een woning.

Wat zei de data? Dat onze dromen niet altijd even realistisch zijn (goh), vrijstaande villa’s en grote kastelen staan namelijk bovenaan de lijst met meest bekeken woningen, maar ze hebben één ding gemeen: ruimte. Zo klein als Nederland is, zo veel ruimte wil de Nederlander. Funda gaf dat idee, samen met alle verzamelde data, door aan twee architecten die op basis daarvan een huis bouwden dat zo uit de dromen van bezoekers lijkt te komen. Als je meer over dat onderzoek wilt weten, klik hier.

Kijk, filmpje, met heel veel geleuter, maar als je niet verder wilt lezen handig om te kijken:

Wat voor huis willen Nederlanders?

Een woonkamer van twee verdiepingen hoog (is er toch nog dat kasteelgevoel), badend in het licht, met een dichte voorgevel voor veel privacy en dubbele openslaande deuren naar de achtertuin. Loop de trap op en er zijn overal doorkijkjes van kamer naar kamer. Data omgezet in beelden leveren dit huis op, ruim en toch gezellig.

De beschrijving doet me een beetje denken aan de huizen in programma’s op tv zoals De Grote Verbouwing. Veel van die huizen zien eruit zoals Funda nu ongeveer heeft beschreven en gemaakt. Veel ruimte, handige plekjes, veel groen buiten, nog wat architectonische hoogstandjes en knusse slaapkamers. Doet me toch bedenken dat we natuurlijk met zijn allen niet helemaal gemaakt zijn om in een krap hok zonder buitenruimte in een stinkende stad te zitten.

Check deze foto’s nou ff, het is toch ook wel om een beetje op te kwijlen hoor.

Voorkant (beetje apart)

Geinig!

I just love this

Dikke hartjes

Spa anyone?

Bijzondere dakkapel…

Liever klein wonen?

Staat tegenover deze wens om ruimte toch een ander groepje mensen: de mensen die een tiny house willen. Net genoeg ruimte voor de basale behoeften en verder gewoon eens niet zoveel willen. Valt ook iets voor te zeggen, maar ik ben vooralsnog wel blij met mijn eigen hoekhuis-paleis met best wat ruimte (alleen geen openslaande deuren en doorkijkjes). Maar voor later, zo’n paleis-rijtjeshuis als Funda heeft laten maken, lijkt me toch in het geheel niet verkeerd 😉

Wat is jouw ideale huis?