HomeAnnelies Verhelst wint fotowedstrijdUit het nieuwsAnnelies Verhelst wint fotowedstrijd

Annelies Verhelst wint fotowedstrijd

En hoe cool dat ook klinkt: dat ben ik dus niet! In mijn strijd om de zoekresultaten te domineren op mijn naam (en dat lukt verder best aardig) is er een resultaat wat me al in verschillende grappige situaties heeft gebracht. Wanneer je zoekt op mijn voor- en achternaam, staat ergens in de 2e vijf een link naar Fotografie.nl en een fotowedstrijd die gehouden is 112 dagen geleden (zegt Nujij.nl).

Zo kreeg ik een paar maanden geleden een mailtje van iemand van de School of Media in Zwolle. Die wilde graag een interview met mij omdat ik een fotowedstrijd had gewonnen. Met de vraag waarom ik begonnen met fotograferen en waarom ik er zoveel plezier in heb. Het bericht was niet af zonder de persoon aan het woord.

Dit was overigens de foto waar het om ging:
fotowedstrijd winnende foto

Nu was ik natuurlijk zeer gevleid dat het zonder mij niet af zou zijn, maar helaas moest ik hem vermelden dat hij de verkeerde Annelies Verhelst te pakken had. Want hoe graag ik ook fotografeer, ik heb nooit meegedaan aan wedstrijden. Sterker nog, wegens tijdgebrek ben ik gestopt met het bijhouden van mijn fotolog. Wellicht komt dat in de toekomst nog, of ik geef het een ander doel, bijvoorbeeld het registreren van events. Maar momenteel bezoek ik ook te weinig events, want vanuit Groningen is het niet zo simpel om 212 Amsterdam of MoMo te bezoeken, aangezien je voor n uurtje gezelligheid toch al snel 4 uur in de trein moet bivakkeren.

Nu is het zo dat ik heel goed weet welke Annelies Verhelst hij wel moet hebben. Ik heb bij haar op school gezeten (basisschool) en mijn oom en tante woonden bij haar in de straat, zodat ik er wel eens mee speelde als ik daar was. Als ik het goed herinner zijn we zelfs verre familie, iets met neven van opa’s enzo. Ik heb wel eens iemand gehad die mij toevoegde op MSN (hoe die aan mijn adres kwam, geen idee) en niet geloofde dat ik niet de Annelies Verhelst was die hij bedoelde. Daar heb ik, eerlijk waar, meer dan twee uur aan gezeten om hem daarvan te overtuigen. Het feit dat ik haar kende maakte het dus niet makkelijker. Maar in het persbericht stond achter de naam nog een jaartal: 1988. En iedereen die mijn profielen een beetje bekijkt, komt er snel achter dat ik toch echt van 1986 ben.

Maar goed, nu dus deze blogpost om het even recht te zetten: ik fotografeer niet (nouja, bijna niet) en ik heb geen fotowedstrijd gewonnen! Kijkt u hier maar eens voor de juiste Annelies Verhelst:
Het verhaal achter de winnende foto: http://www.fotografie.nl/nieuws.php?artikel=26275
De Hyves van de andere Annelies: http://anls.hyves.nl/
Het weblog van Anls: http://www.anls.web-log.nl/

Nou hoop ik stiekem dat ik met deze blogpost over de fotowedstrijd eindelijk het effect van dat ene resultaat in mijn tien coole resultaten een beetje teniet kan doen…en dat ik de komende 10 jaar geen last heb van mensen die vragen of ik fotografeer of dichtwedstrijden heb gewonnen (want ook dat doet ze).