HomeHoe krijg je sexy vrouwen in je onderneming?Tips en TrucsHoe krijg je sexy vrouwen in je onderneming?

Hoe krijg je sexy vrouwen in je onderneming?

ICT is niet sexy, niet hot, vol met nerds, geeks en ander materiaal, en niet voor vrouwen. Dat is al lange tijd het beeld wat bestaat. Zoals ik al wel vaker vermeld heb: tijd om dat te veranderen! Op het blog van Seo Chicks vond ik een erg leuk stukje met “tips” om ICT sexy te maken (te sexy?) en dus aantrekkelijker voor vrouwen.

Commissaris Informatiemaatschappij en media van de Europese Unie, Viviane Reding, is erg met het tekort aan vrouwen in de ICT sector bezig. De eerder genoemde Seo Chicks hadden wel een idee over hoe ICT meer sexy gemaakt kan worden. Ik heb voor het gemak even mijn eigen interpretatie erop los gelaten en de tips even op een rij gezet 😀

1. Zet de vacature niet zomaar op de standaard plekken. Hang die felroze (!!) posters op plaatsen waar veel sexy vrouwen komen (bijvoorbeeld De Blauwe Engel in Groningen :P).Natuurlijk niet te ingewikkeld taalgebruik tentoonspreiden, anders komen die vrouwen nog niet je kantoor binnenlopen.

2. In plaats van vage gadgets zoals stressballetjes, onflatteuze t-shirts of sleutelhangers, zou je beter make-up setjes, lippenstiftjes of deodorant weggeven.Vrouwen in de ICT wereld moeten hoe dan ook echt af en toe hun ergernissen achter een dikke laag pleisterwerk kunnen verbergen en ze kunnen toch niet laten merken dat ze het zweet op de rug hebben staan bij gesprekken over meta tags etc.

3. Verander de secundaire voorwaarden.Kort maar krachtig, vrouwen stellen overal eisen aan, kom ze een beetje tegemoet. Vaker vrij, vrijkaartjes naar een concert van Robbie Williams of Enrique Iglesias of een dagje naar de thermen. Je wilt ze natuurlijk sexy laten blijven, dus voldoende rust, sexy mannen en een beauty dagje is ook nog in het voordeel van het bedrijf 😀

4. Meer “casual fridays” regelen, maak elke dag “casual”. Vrouwen in pak zijn 1 keer sexy, maar ook dit verveelt na een tijdje. Daarnaast drukken vrouwen zich graag uit via hun kleding, dus sexy kleding == happy sexy vrouwen!

5. Zorg voor gratis chocola.Vrouwen kunnen niet zonder chocola, zonder uitzondering hebben ze hoe dan ook minstens 1 keer per maand behoefte aan kilo’s van dit bruine goedje. En het enige wat erger is dan een chagrijnige sexy vrouw, is een chagrijnige sexy vrouw zonder chocola om van dat chagrijnige af te komen.

Nou goed, dit is natuurlijk een beetje een onrealistische weergave van hoe bedrijven meer vrouwen kunnen binnenhalen, maar het geeft natuurlijk wel aan dat er qua mentaliteit nog dingen stukken beter kunnen. De bedrijven die een ernstig vrouwentekort hebben, hebben dit waarschijnlijk omdat hun hele bedrijfscultuur op mannen is ingericht. De enkele vrouw die het dan durft om er te gaan werken, neemt waarschijnlijk binnen 2 maanden ontslag, vanwege lompe collega’s, denigrerende opmerkingen of het gebrek aan een vrouwen toilet.

Dus bij deze een oproepje: willen de heren bazen eens kijken hoe hun bedrijfscultuur beter ingericht kan worden op vrouwen? Misschien trek je dan net een aantal van die 19% in ICT afgestudeerde vrouwen binnen..:)

Meer links:
Are women too sexy for IT?
IT Jobs are indeed very sexy

10 thoughts on “Hoe krijg je sexy vrouwen in je onderneming?

 1. Hier zijn het ook niet moeders mooiste wha wha 😀 Bij de Mars hebben ze er i.i.g geen problemen mee

 2. ‘ICT is niet sexy, niet hot, vol met nerds, geeks en ander materiaal’

  Hmm. Leuk beeld heb je van je collega’s. 😉

  Maar voor de rest vind ik dit een leuk stukje.

 3. "Dat is al lange tijd het beeld wat bestaat" staat er Peter 😉 Daarbij hou ik dus mijn eigen mening heerlijk buiten beschouwing 😛

 4. Ha Anneliesje,

  Vrouwen houden niet zo van wiskundige vakken, dus kunnen ze beter iets doen waar ze echt gewaardeerd worden. oma

 5. Top Artikel Annelies ! 😛
  De tip van Chocola gaan we zeker uitproberen 🙂

  Alleen ICT vergelijken nerds is zooo 2007

 6. Ik bedoelde ook eigenlijk dat elke dag casual moet zijn…(heb ik dus even aangepast).

  Ik zal nadenken over het idee voor n volgend artikel 😉

 7. Mannen mannen ict is zeker wel sexy, ik zelf werk ook op een klein ict bedrijf. Bij ons werken bijna alleen maar sexy vrouwen hihi al zeg ik het zelf. Ikzelf voel mij ook een sexy vrouw en hou zelf ook wel naar het kijken van sexy dames. Gewoon omdat [url=http://www.sexyvrouwen.net]Sexy vrouwen[/url] erg mooi zijn. Afijn ik geloof dat er zelfs eens een contest van meest sexy ict vrouw is geweest, dus ze zijn er wel

 8. Hallo ICT-meisje !
  ( doe maar gewoon, als enige vrouw tussen 20 mannen val je toch wel op )
  Volgens mij klopt er iets niet aan de karakterset in de RSS-feed.
  Ik schat dat de titels Windows karakters bevatten, terwijl de RSS-feed beweert dat het UTF-8 is.
  Kijk maar hoe je titels er uitzien op OBA

Comments are closed.