HomeDit is het beste middel tegen muggen – gegarandeerdTips en TrucsDit is het beste middel tegen muggen – gegarandeerd

Dit is het beste middel tegen muggen – gegarandeerd

Het is hoogzomer, knetterwarm, tropisch zelfs, en dat betekent dat één ding nog erger is dan de hitte: muggen. Elk plasje water wat nu nog tegen kookpunt aan staat te gaan, bevat inmiddels miljoenmiljard muggeneitjes en daar heb je natuurlijk ’s avonds veel last van. Heb je net al je ramen en deuren opengezet om even te luchten, hoor je de eerste muggen alweer langs je oren zoemen. Paniek! Want muggenmulten met alle jeuk en totale deformatie van huid en aanblik van dien, dat wil je niet. Dus, wat is het beste middel tegen muggen? Nou, ik heb het.

Het beste middel tegen muggen

Het beste middel tegen muggen is een Indonesische olie, genaamd Minyak Kayu Putih. In het Nederlands gewoon eucalyptusolie. Je smeert de olie op je blote huid. Het werkt niet alleen goed tegen muggen, het helpt ook om de jeuk van muggenbulten te verminderen. Daarnaast kun je het ook gebruiken als lekker frisse huidolie om ruwe plekken of irritatie mee te behandelen én je kunt er zere spieren mee masseren. Je kunt deze olie kopen bij de meeste Indonesische toko’s of op internet.

Je vindt de olie bijvoorbeeld hier of hier (zowel groot als klein flesje). Muggen weghouden lukt je gegarandeerd met dit middel.

Eucalyptusolie = wonderolie

Deze wonderolie ken ik zelf al jaren en ik zweer er inmiddels bij. Mijn vader kwam toen ik jong was heel vaak in Indonesië en nam wel eens een flesje mee. In de tropen hebben ze natuurlijk het hele jaar door veel last van muggen en de locals daar gaan de straat niet op zonder een pocketflesje van dit goedje in hun zakken. Zeker als je bang bent voor malaria, is dat ook geen slecht idee. Voor mij dus geen pillen waar je ziek van wordt en lelijke plekken van op je huid krijgt, maar lekker eucalyptusolie smeren tegen de muggen.

Het ruikt een beetje naar die groene balletjes van vroeger, die je op een zakdoek kon uitknijpen voor wat verfrissing. Mijn oma had die altijd. Helpt ook nog eens bij verstopte neus.

Plant tegen muggen

Een goede plant tegen muggen is de eucalyptus. Hoewel de eucalyptus eigenlijk een boom is, kun je hem ook als struik snoeien. Als je hem als struik neerzet, kun je hem in een grote pot op strategische plekken neerzetten, als je een beetje de ruimte hebt. Als je een grote tuin hebt, kun je ze wel als boompje neerzetten. Door de geur die het boompje verspreidt, blijven de muggen op afstand. Bij strenge winters moet je de eucalyptus wel goed beschermen. Overigens hebben ze ook heel veel water nodig en een beschutte plek in de zon. Als je een beetje creatief bent, kun je zelf je olie maken uit de plant. Heb je altijd genoeg op voorraad.

Dit zijn zeker weten de allerbeste middelen tegen muggen. Muggen blijven op afstand door de geur en jij kunt weer lekker slapen zonder gezoem of jeuk. Top toch?