HomeZip Your Lip: help een kind in nood met een sponsoractieSamenlevingZip Your Lip: help een kind in nood met een sponsoractie

Zip Your Lip: help een kind in nood met een sponsoractie

Zo, Anneliesje, gaan we helemaal de humanitaire kant op? Niet helemaal hoor maar deze actie vond ik te leuk om niet te noemen. Zip Your Lip ken ik namelijk nog van vroeger. En omdat het weer eens iets anders is dan simpel langs de deuren gaan, vond ik dat het delen waard. Waar heb je het over dan? Zip Your Lip is een ludieke sponsoractie die je op school kunt doen, door een dag te vasten. Hoe dat werkt? Lees maar mee.

Vroeger, toen ik echt nog een Anneliesje was, in 2002 en 2003, organiseerden groepjes scholieren bij ons op school een Zip Your Lip actie. Dat werd best groot uitgemeten, want de scholen die meededen kwamen zelfs in de krant! Ik deed zelf niet mee, ik hoorde niet bij de groepjes 😉 maar heb volgens mij wel gedoneerd aan een vriendinnetje dat meedeed. De hele school was in rep en roer ervan. De scholieren die meededen mochten de hele dag niet eten (wel drinken overigens) en dus je leeft toch automatisch een beetje met ze mee. Ze gingen ook de klassen rond om te vertellen over de actie en donaties los te peuteren. Echt heel leuk en weer eens een dagje anders dan anders.

Provinciale Zeeuwse Courant | 8 april 2003 | pagina 10

Nu zag ik onlangs dat deze actie dus nog steeds bestaat. Kun je nagaan. Ik moest wel echt even in mijn geheugen graven hoor, ‘waar ken ik het nou van?’. Trip down memory lane 😉

Nu zit ik zelf allang niet meer op school, maar ik wilde deze en gene met tieners op de middelbare school er toch even op wijzen dat het nog bestaat. Misschien krijg je die pubers zo ver dat ze ook meedoen! Elke 45 euro die gedoneerd wordt, voorziet een familie van een voedselpakket en zadenpakket, met informatie over hoe ze hun eigen groenten en fruit kunnen kweken in een droog gebied. Lijkt me best een goed doel! Hoe meer kennis over zelf je planten kweken, hoe beter, lijkt mij, niet alleen in hongerlijdende landen…Zip Your Lip wordt georganiseerd door World Vision Nederland. Zij geven je op aanvraag alle info die je nodig hebt om zelfs iets te organiseren (met je school of kerk bijvoorbeeld).

Ken jij Zip Your Lip nog? Wel eens meegedaan?