HomeBijnamen: originaliteit boven alles?SamenlevingBijnamen: originaliteit boven alles?

Bijnamen: originaliteit boven alles?

Na vandaag verscheidene grappen over mijn naam te hebben doorstaan (een anneliese doen (analyse), en een collega kreeg een mail met het woord annaliseren, stof voor meer grapjes), dacht ik: tijd voor een post, even mijn collega’s een beetje terugplagen.

Ze zijn hier vast heel blij mee…Jammer dan!! Zo wordt met collega Wouter Kiel regelmatig de grap ‘ff Wouter Kielhalen’ gemaakt. Erg leuk natuurlijk, vanwege de dubbele catch (..captain obvious). Collega Siegfried heeft nog steeds onder het Duitse regime te lijden, want regelmatig wordt hij uitgemaakt voor Siegfreund en ook wat het brutalere SiegHeil wordt wel eens over de werkvloer gesmeten.

Anders is weer een collega met de achternaam Frans, die soms verwarde nieuwe klanten moet opbellen met uitleg over zijn naam. “Nee, Frans is mijn achternaam, ik spreek geen Frans en ben ook geen Frans…ja, ik ben wel een Frans, maar dan van de familie Frans…”.

Het gaat wat ver om al mijn collega’s hier met naam en toenaam (bijnaam.. ;)) te noemen. Eigenlijk is het veel leuker om zelf je eigen nickname even in de commentaren te zetten. Erg leuk om te zien wiens naam de meeste ruimte laat voor originele grappen en grollen..en mocht je je collega’s willen plagen, dan is dat ook een goede reden om de bijnamen van je collega’s hier te posten.

Edit: Je hoeft natuurlijk niet de namen van je collega’s erbij te noemen…de bijnaam alleen is genoeg. Mocht je zeker denken te weten dat je collega het niet erg vindt, dan mag je natuurlijk altijd zijn of haar echte naam erbij zetten 😉

5 thoughts on “Bijnamen: originaliteit boven alles?

  1. Dat klinkt idd als een gezellig clubje. Maar een oproep doen om de nicknames van je collega’s door te geven vind ik wel erg gemeen.
    Wat dacht je van deze aanpak:
    Integriteit boven alles? 😉

  2. @ Peter: bang voor iets? 😉 Maar goed, de meesten kennen hun eigen nickname wel, dus zullen het vast niet zo’n drama vinden . Het gaat mij meer om de originaliteit van de namen dan het plagen ermee. Ik bedoel maar: annelieseren is niet zo origineel als siegfreund. But then again: de oproep is geen verplichting 😛

    En daarbij: als je zonder problemen je collega’s een nickname kunt geven en die zo nu en dan kunt gebruiken zonder problemen, dan moet het inderdaad wel een gezellig clubje zijn! 😀

  3. Mijn naam is weinig origineel… Zo ook de grappen linda-pinda en de Nijs – niet goed wijs… Wat ik wel leuk vond was een collega die een Kees Bouter kende. Dat wordt op formulieren al snel K. Bouter. Altijd een leuke 😉 Een juf van mij vroeger heette van Koomen. Haar ouders zagen blijkbaar niet dat haar Klaartje noemen niet zo’n best idee was…. En ik had een vriendin die Liesbeth heet. Zij ging trouwen met Lars Laars (jawel; echt zijn naam!). Ik vroeg haar of ze zijn naam ging aannemen. ‘Ja’ was haar antwoord. Ik vroeg haar of ze er dan wel bij stilgestaan had dat iedereen haar ‘Lies’ noemt… Lies Laars is niet echt een serieuze binnenkomer haha. Ze heeft uiteindelijk haar eigen naam gehouden hahaha.

  4. Mijn naam is weinig origineel… Zo ook de grappen linda-pinda en de Nijs – niet goed wijs… Wat ik wel leuk vond was een collega die een Kees Bouter kende. Dat wordt op formulieren al snel K. Bouter. Altijd een leuke 😉 Een juf van mij vroeger heette van Koomen. Haar ouders zagen blijkbaar niet dat haar Klaartje noemen niet zo’n best idee was…. En ik had een vriendin die Liesbeth heet. Zij ging trouwen met Lars Laars (jawel; echt zijn naam!). Ik vroeg haar of ze zijn naam ging aannemen. ‘Ja’ was haar antwoord. Ik vroeg haar of ze er dan wel bij stilgestaan had dat iedereen haar ‘Lies’ noemt… Lies Laars is niet echt een serieuze binnenkomer haha. Ze heeft uiteindelijk haar eigen naam gehouden hahaha.

Comments are closed.