HomeWaarom ik gadgets test en over nagellak schrijfPersoonlijkWaarom ik gadgets test en over nagellak schrijf

Waarom ik gadgets test en over nagellak schrijf

Ik ben een nerd. Als sinds ik klein ben heb ik een fascinatie voor schermpjes. Eerst dat van mijn vader zijn laptop rond 1990-1993, televisie met drie kanalen en dikke mobieltjes die je nog kon laten vallen.

Rond 1997 kreeg ik bij papa thuis een computer waarop ik mocht typen. Word Perfect, blauwe achtergrond, witte letters. Ik hield toen al van schrijven, dus ik zat hele zaterdagen te tikken. En toen kwam Windows 3.11, met twee spelletjes, Ski en Mamba. Bij de eerste croste je een berg af op je ski’s, moest je springen en bomen ontwijken en als het parcours klaar was werd je opgevreten door een yeti. Bij mamba moest je als spin door lijntjes te trekken blokken maken en daarmee uiteindelijk een muis? (Aanv: het was een slang, dankjewel @leon_v) vastzetten zodat ie je niet meer kon pakken. Ofzoiets.

Frontpage en MSN

Met Windows 95, wat al snel volgde na 3.11 kwam ook een soort basale versie van Frontpage mee. Daarmee kon/kun je webpagina’s bouwen. Destijds heel basic, beetje tabelletjes, kleurtjes, lettertypes, plaatje invoegen, en dat was het ongeveer. Het moet ongeveer tegelijkertijd zijn geweest met mijn lessen Microsoft Office op school in de tweede klas van het VWO. Daarbij kregen we uiteraard ook vaardigheden in Internet Explorer aangeleerd. Eigenlijk ging dat nogal vanzelf. We maakten allemaal een Hotmail-account aan en konden daarna Windows Messenger-en! Dat werd vrij snel daarna echt MSN geloof ik. En nu is het alweer tijden Windows Live Messenger. Terug naar af.

Informatica

Dus toen mijn vader zei dat je met Frontpage zelf websites kon bouwen, vond ik dat somehow supercool. Dat kon ‘niemand’, het was weer eens totaal anders dan leren omgaan met Word of Excel. Ik kon op den duur best wel wat in Frontpage. Dus toen ik in de derde klas mijn keuzevakken ging kiezen, koos ik voor Informatica en CKV. Ja, technisch en kunst dus. Ik houd van computers en van lekker knutselen, bezig zijn met mijn handen, kunstgeschiedenis ook. Zal wel te maken hebben met verbindingen in mijn hersens.

Bij Informatica leerde ik ‘echt’ programmeren. LEGO-autootjes laten rondrijden in een patroontje of over een vel met lijnen. Prachtig. Moeilijk voor mij, maar prachtig. Los daarvan leerde ik ook echt HTML en CSS, in een programma dat Arachnophilia heet. Het bestaat nog steeds. Verder leerde ik SQL, ver-schrik-ke-lijk! Maar het lukte.

Begin van Anneliesje.nl

Omdat ik dat zo leuk vond ben ik op mijn 17e begonnen met wat ongeveer een voorloper van deze website was. Om mijn skills te oefenen. Ik kreeg via via wat contacten die goed waren in programmeren en die hielpen mij enorm. Michiel, die ongeveer ook sinds die tijd een blog heeft, en die ook deze site host, helpt mij nog steeds wel eens. Dus toen ik 18 was heb ik geloof ik deze website (nog niet op deze url) live gezet. Ik kon er berichtjes op zetten via een soort admin-interface en ik kon RSS inladen van andere websites.

Van communicatie naar informatica

In de tussentijd besloot ik HBO Communicatie te gaan doen (op mijn 17e), maar na mijn propedeuse bleek ik dat toch minder leuk te vinden dan gedacht (lang verhaal anders). Ik ging HBO Bedrijfskundige Informatica doen. Tussen de jongens, die dat overigens heel tof vonden. Ondertussen installeerde ik wat Linux-distributies omdat ik dat wilde kennen, chatte ik volop op IRC, had ik ICQ en had toen al door dat éénjarige abonnementen koning waren. Ik wilde altijd het nieuwste toestel.

Tijdens mijn studie leerde ik behalve de programmeerkant ook de zakelijke kant van ICT kennen. Bedrijfsprocessen analyseren, beetje bedrijfsarchitectuur en infrastructuur doen, alles leren over ethiek en hacken, internetprotocollen van buiten kennen en logistiek snappen. Voor het thema ‘PHP’ kreeg ik vrijstelling ;-)).

Hallo internet!

Toch ging ik in het derde jaar een iets andere kant op. Stage lopen bij Traffic4u, een zoekmachinemarketingbureau. Daar begreep ik ineens hoe techniek en communicatie bij elkaar komen op internet. Daar was echt mijn plek. Omdat ik nog een gat had na mijn stage bleef ik nog wat maandjes plakken. Sindsdien zuig ik alles wat SEO betreft op en weet ik nu hoe ik mijn schrijfskills nuttig kan maken.

Gadgetlove

Na mijn studie (lees trouwens mijn scriptie over communitybuilding voor het onderwijs) probeerde ik nog wel in de internetbusiness aan de bak te komen, maar het was even schaars in 2009. Toen kwam ik uiteindelijk als redacteur hardware bij een computerblad terecht. Ik ontdekte dat mijn liefde voor gadgets wel diep ging. Niet alleen steeds het nieuwste mobieltje willen hebben, maar als eerste een toffe gadget mogen testen en erover mogen schrijven is echt gaaf. En dat vind ik nog steeds.

Gecombineerd het sterkst

Ondertussen heb ik een NAS (google it) in mijn netwerk en kan ik alles thuis ook van buiten benaderen, zelf uitgevogeld. Mijn website vind ik zelf momenteel prachtig (thanks Jeff en Sabine) en ben trots op het feit dat ik die helemaal zelf heb gebouwd (geen WordPress dus!). En mijn vriend wordt gek van alle gadgets die hier rondslingeren, want ik test ze nu nog steeds. Ondertussen werk ik weer in een marketingfunctie. Ik blijf het dus lekker afwisselen en kan eigenlijk niet kiezen tussen techniek of communicatie. Ik combineer het liever. Weten hoe je een boodschap overbrengt en ook weten of dat technisch haalbaar is op de manier die jij wilt heeft zo zijn voordelen.

Wijvig

Maar om te laten zien dat ik niet altijd maar achter een schermpje zit, blog ik ook over beauty en lifestyle. Ik hou van nagellak en ik hou van nieuwe geurtjes, van nieuwe douchegel om te proberen, en nog veel meer. De beautyproducten (behalve de nagellak) die ik graag probeer zijn producten die ‘groen’ zijn, dus op basis van natuurproducten, mineralen of tenminste minder chemische stoffen. Vind ik fijn en ik gun dat soort merken/producten een plekje op mijn site. Omdat nog lang niet alle beautymerken ‘groen’ zijn, terwijl je huid zo kwetsbaar is (probeer exzeem maar eens een poosje) en zorgt voor je weerstand. Aandacht geven aan het bijzondere, daar hou ik van.

Best of both worlds

Waarom deze rant? Zodat jullie ook snappen hoe ik in elkaar zit. Ik kan niet kiezen wat ik leuker vind. Dus in de onderwerpen op deze website zit ook nogal wat variatie. Meestal hebben ze wel wat overeenkomsten. De onderwerpen gaan vaak over iets wat techniek met communicatie combineert. Of over één van beide. Of dus over wijvendingen als douchegel en nagellak.

Ik ben mezelf. Nerd en vrouw. Niet per se in die volgorde trouwens.

PS: een mogelijkheid om je per onderwerp te abonneren op een feed komt deze maand. Beloofd.

4 thoughts on “Waarom ik gadgets test en over nagellak schrijf

 1. Hoi Annelies,
  Leuk stukje!Ik ben niet zo van de gadgets enzo maar vind schrijven ook van kinds af aan al leuk.Hihi ik deed het zo mogelijk nog ouderwetser bij mijn opa en oma op de typemachine.En leuke nagellakjes(mooi nagels)kunnen ook echt mijn dag op vrolijken.zowel bij mezelf of bij iemand anders.Met m’n dochter kan ik er ook heerlijk mee tutten alhoewel dat wil ze de laatste tijd niet meer zo.(is echt een tomboy meisje)

 2. Hee Jo-Anne,
  Op de typemachine heb ik niet zo vaak gedaan. We hadden er wel eentje, zo’n hele oude oranje waar je nog keihard op moest rammen. Mijn jongste zusje die bij mijn vader woont houdt ook heel erg van nagellak. Mijn andere zusje ook wel trouwens. Maar misschien komt het bij Salom

 3. Hey Annelies,

  Erg leuk verhaal en heel herkenbaar wat je heb meegemaakt. Ik begon op Windows 3.11 en vervolgens dezelfde stappen doorlopen. Wij kregen Informatica op de havo, maar als ik daar aan terugdenk is dat nu wel erg old school haha.

  En mooi dat je dingen die je leuk vind kunt combineren. Ik vind gadgets ook leuk maar er wordt al best veel over geschreven, dus wees daar maar eens uniek in. Maar om te lezen blijft leuk. Zeker nu ik net een huis heb gekocht, dan heb je gadgets nodig ;).

  Keep up the good work!

Comments are closed.