Home#notme en ik moet me gelukkig prijzen…das best bizarPersoonlijk#notme en ik moet me gelukkig prijzen…das best bizar

#notme en ik moet me gelukkig prijzen…das best bizar

Ik was wel even onder de indruk van de hoeveel dames die ik ken, die aangaven via #metoo dat ze 1 of meerdere keren in hun leven ongewenste intimiteiten of seksueel geweld hebben meegemaakt. Ikzelf heb het voor zo ver ik kan bedenken niet meegemaakt. Meestal als ik, vroeg of laat, nee zei, was het klaar, en dat was dan meestal in situaties dat ik iets te bezopen iets te laat bedacht dat bepaalde activiteiten beter niet doorgezet konden worden. Nooit heb ik meegemaakt dat iemand me greep of aaide zonder toestemming. Nooit heb ik me echt onveilig gevoeld op straat, in taxi’s, trams of treinen. Ongemakkelijk soms wel natuurlijk, wie niet, soms ben ik wel extra op m’n hoede. Ik ben blij dat ik in die bevoorrechte positie ben en dat ik geen reden heb om bang te zijn voor het andere geslacht. Ik wil alle dames die dat nu wel zijn zoveel knuffels geven als ze aankunnen om die angst weg te nemen. 

Ook mannen

Staat tegenover dat er vast ook veel mannen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt en nog veel meer moeite hebben zich daarover uit te spreken. Want dan ben je een loser is de snelle mening. Maar voor mannen is het ook erg. Ik heb tot op heden 2 mannen gezien die de hashtag gebruikten. Ik vind dat net zo dapper, zo niet dapperder dan wat de dames doen. Zonder af te doen aan het leed overigens, want dat het bij dames een vele malen groter probleem is dat verder strekt dan alleen seksuele intimidatie of geweld, is wel duidelijk nu.

Slechts een deel van het verhaal

Ook geen mannen, of vrouwen, die opbiechten dat ze zich wel eens hebben vergrepen aan iemand. Zo’n schuldbekentenis lijkt me op internet met al die eigen rechters ook niet echt op z’n plek, maar het voelt een beetje eenzijdig, zo’n hashtag. Het geeft absoluut geen ruimte aan het hele complexe verhaal. Gelukkig komt daar nu op blogs, nieuwssites en opiniesites nu veel meer aandacht voor. 

Geluk?!

Wat ik nogal bijzonder, en lichtelijk bizar vond, is dat ik op Twitter ‘mazzelaar‘ werd genoemd. Dat het op mazzel, oftewel geluk, aan moet komen dat ik nog nooit op een grensoverschrijdende manier ben lastiggevallen. Dat is te gek voor woorden. Het zou heel normaal moeten zijn dat ik nooit ben lastiggevallen. Sterker, het zou normaal moeten zijn dat niemand ooit wordt lastiggevallen. Het moet normaal zijn dat je gewoon een kort rokje kan dragen als jij dat wilt, of een crop top, of iets anders wat een beetje bloot laat zien. We zijn mooie mensen, zo met zijn allen. Waarom moet ik me als vrouw bedekt kleden omdat er individuen zijn die ergens een stuk opvoeding hebben overgeslagen of vergeten? Heb gewoon respect voor dames en besef dat ze later, of misschien nu al wel, ook de moeder van (jouw) kinderen (kunnen) zijn, de liefde van je leven kunnen zijn, misschien wel jouw moeder zijn. Dat vind ik beter klinken dan: ze vroeg erom, ze lachtte naar me, ik was dronken, ik had drugs gebruikt, ze zag er zo mooi uit. Weet je hoe psychopaten zich verdedigen? Ja juist ja. Het slachteroffer heeft het altijd uitgelokt, want nee, natuurlijk wilden zij het eigenlijk niet doen/zeggen, maar ja, het was sterker dan zijzelf. Het is een dun lijntje van ‘ik bedoelde er niks mee‘ naar ‘oeps, I did it again‘.

Ik voel me geen mazzelaar. Ik voel me heel normaal. Of nee, dat zeg ik verkeerd. Ik voel me soms bijna abnormaal. #metoo lijkt wel het nieuwe normaal. Hoe erg het ook is, maar ik hoop toch heel erg dat ik me gewoon normaal mag blijven voelen.

just no

Let love rule

Laten we wel vooral met liefde naar elkaar blijven kijken en elkaar blijven vertrouwen. Ik ken zoveel lieve mannen die wel respect hebben voor grenzen en ook boos worden van al deze gedeelde verhalen. Zoveel mannen die zich misschien tegenover spierbundels of groepen gevaarlijk uitziende gozers ook machteloos hebben gevoeld en niks durfden doen (voor zichzelf of voor dames bij wie ze het zagen gebeuren). Ik kies ervoor om te vertrouwen in het goede, in de liefde en ik kies ervoor om niet bang te zijn. Ik kies ervoor om vooral de lieve mensen te zien. En ik hoop dat dat m’n hele leven zo kan blijven.

#notme

Ik hoop dat ik niemand kwets met deze post, das iig niet de bedoeling, dus laat t vooral ff weten als ik ergens per ongeluk iets stoms zei, beetje delicaat onderwerp

Foto’s: via Visual hunt