HomeMijn 2011 – jaaroverzichtjePersoonlijkMijn 2011 – jaaroverzichtje

Mijn 2011 – jaaroverzichtje

On the verge of 25 – nog even en dan ben ik 25. Nog even en dan is ook 2011 afgelopen. En zomaar voor mijn eigen overzicht, en voor iedereen die het wil weten, heb ik een overzichtje gemaakt van wat ik in 2011 allemaal heb meegemaakt. The good and the bad.

Begin 2011 had ik net mijn eerste boek afgerond. Dit was er niet gekomen zonder Victor Peters, de bedenker en co-auteur. Thanks Vic! You’re the best!

Ergens in januari begon ook de Miss Nerd-verkiezing. Net als alle andere verkiezingen online een jammerlijke faal. Eindigde met een groot feest met 10 finalistes die zichzelf zo goed mogelijk moesten verkopen aan de jury. Die overigens bijzonder weinig verstand leek te hebben van echte nerd-dingen, zoals programmeren, je eigen site bouwen, je eigen NAS in je netwerk hangen en instellen, .htaccess klooien etc. Maar afijn. Ik heb tenminste meegedaan, maar door de very cheatable stemmethode was het niet helemaal eerlijk. Er zijn mensen die me nu ‘bitter’ of ‘slechte verliezer’ gaan noemen, lekker belangrijk, ik vond het een slechte verkiezing die geen recht deed aan het ‘nerd-idee’.

Ik heb voor eerst een sauna vanbinnen gezien, de Zwaluwhoeve. Daarna meer dan eens in Haarlem naar de sauna geweest. Love it. Thanks @marjolein voor de gezelligheid, ik ga je echt heel hard missen nu je in Berlijn zit!

In 2011 ben ik weer iets actiever voor Marketingfacts gaan bloggen. Ook @dannyoosterveer ontmoet toen hij begon als Marketingfacts-rookie, op een zeer gezellig Schiphol tijdens een perspresentatie van een ultragroene lounge. Thanks voor alle toffe gesprekken, je snelle antwoorden en dat je mij betrok in de plannen!

Ook in 2011 overwoog ik een heel serieus boek te schrijven. Thanks @genova2 dat je me hebt willen helpen, ook al kon er op dit moment nog niet heel veel mee. Je doet goede dingen, keep up the good work! Het is een ander boek geworden, toch weer vakliteratuur.

In april was de The Dress to the S party van @denisemaaskant, om nooit te vergeten! En zij vergeet dat Spook nooit meer!

Iets later hielp ik de jongens van @opnaarsantiago met een persbericht. Voor een goed doel want zoveel kilometer op de fiets, dat doe je niet zomaar. Trots op ze!

Update:Ook in april liet ik voor het eerst een gastblogger een blogpost schrijven op dit blog. Spannend, maar @roelfina heeft het prachtig gedaan!

@tasmijn nog bedankt voor het lenen van de boormachine 😉

In mei sloot ik me aan bij branchevereniging IAB. Eindelijk in Taskforce Social en grootste plannen smeden met @j0hn.

Nog geen paar weken verder hoorde ik dat ik bij Isobar kon komen werken als fulltime Social Media & PR Executive, beetje de social space rocken, volgens @soisstefto. En Isobar zat ook al bij het IAB, dus vandaar ook dat mijn eigen aanmelding redelijk zinloos was. Ik zit er nog een jaar aan vast omdat ik ben vergeten tijdig op te zeggen…

Ik schreef na veel proberen eindelijk een blogpost voor Het Pennetje, een verhalensite van @scarbir. Die gozer heeft dat leuk opgezet! En ik was best trots op mijn eerste echte verhaaltje.

Ik mocht als één van de eerste 50 de toffe app Roamler proberen. De invites zijn nog steeds enorm populair. Heb met Roamler ook eindelijk de Heineken Experience vanbinnen gezien, de Skybar als hoogtepunt.

Bijna vergeten, maar ik heb in maart van 2011 eindelijk een eigen iPhone besteld. Ik gebruik hem nu als tweede telefoon, naast mijn Android toestel. Beide heel prima.

In juni heeft @marisdegroot hele mooie foto’s van me gemaakt op het strand van Wijk aan Zee. Thanks Maris!

Ik schreef in juni ook voor het eerste een gesponsorde blogpost. Gekke ervaring, maar vanwege de eigen invulling die ik eraan kon geven niet eens heel raar.

Juli was de maand waarin ik bij uitgever SDU aanklopte met nieuwe boekvoorstellen. Waarvan er nu eentje werkelijkheid aan het worden is. Bedankt dat jullie in me geloven!

In juli nam ik ook officieel afscheid van Computer Idee als redacteur. Het was een leerzame tijd. Gelukkig heb ik mijn grote liefde voor gadgets niet vaarwel hoeven zeggen, ik mag nog steeds gadgets testen! Supertof dus bedankt iedereen die mij van gadgets voorziet! Vind ik echt heel gaaf!

Van augustus tot december was een behoorlijke rollercoaster. Wennen aan mijn nieuwe baan in Amsterdam, het forenzen, de andere gezichten. Verder veel woensdagen doorgebracht bij CEO’s van grote webshops, supergaaf! Taartenwinkel, Wehkamp, Greetz, Lizandvic, om er maar vast een paar te noemen. Hele leuke gesprekken gehad. Het resultaat komt hopelijk in mei in de winkels…

Verder ben ik in oktober gaan samenwonen, in een mooi appartement met uitzicht over Het Spaarne in Haarlem. Heel bijzonder, en belangrijke stap. En ik wil bij deze mijn lieve lieve papa nogmaals enorm bedanken dat hij dit mede mogelijk heeft gemaakt! Hij is echt de beste papa van de wereld. Love.

Het klinkt allemaal heel positief en dat klopt ook wel redelijk. 2011 was een bijzonder bewogen jaar, maar wel overwegend positief. Heel veel nieuwe dingen gestart, een aantal dingen afgesloten. Privé nog een aantal zaken meegemaakt die niet per se op dit blog horen, maar wel diepe indruk hebben achtergelaten. Sommige lopen nog door in 2012 en ik hoop dat het in 2012 beter wordt. Ook van een aantal mensen ontdekt dat ze niet zijn wie ik dacht dat ze waren, van sommige ontdekt dat ze precies waren wie ik dacht dat ze waren, van sommige mensen ontdekt dat ze nog leuker, beter en toffer waren dan ik dacht.

Ik ben iedereen heel dankbaar voor alle kansen die ik kreeg, voor alle steun, voor alle hulp, de lieve woorden, voor alles wat 2011 leuk en leerzaam maakte! En iedereen natuurlijk bedankt voor het bezoeken van dit blog! Ik waardeer jullie enorm!

Tot slot @letsgosocial @isabelmosk @nynkep @dennisclaessen @madbello @karinolij @bobvanduuren @postma @roelfina @vongaalen @marnixfranssen @frankmeeuwsen @judithjus @peterminkjan @davidbrinks @jwalphenaar @keesjandeelstra @janvdaa @dvdantzig @dennisisonfire @dushidee @redscorpion @hesteroz en iedereen die ik nog vergeet of geen Twitter-account heeft: bedankt voor jullie hulp, steun, humor, toffe gesprekken, knuffels, en alles wat ik vergeet te noemen! Jullie hebben mijn 2011 heel tof gemaakt!

Update: special thanks to @michielscholten. Dankzij hem is dit blog er!

3 thoughts on “Mijn 2011 – jaaroverzichtje

  1. Wat een schitterend en bewogen persoonlijk jaaroverzicht, zo te zien ga je het echt maken 🙂 de eerste keer dat ik je zag was op de Zeepvrij nerd verkiezingen van Ellen en had gelijk zo iets van: ”deze non-conformistische recht tot zijn raap meid gaat het helemaal maken”, nog een heel fijn 2012

  2. Ha die Annelies! Leuk overzicht heb je hier opgetekend… Voor jou ook de allerbeste wensen en zeer leuk eindelijk eens te hebben samen gewerkt in de taskforce 😉

Comments are closed.