HomeKnuffelbeertjePersoonlijkKnuffelbeertje

Knuffelbeertje

Als ‘ie in de was moest, vroeger, probeerde je dat met alle geweld tegen te houden. Want zielig. En je geur gaat er helemaal af. Als dan bleek dat je het moment echt niet langer kon uitstellen door te stampvoeten, huilen, aan je moeders arm te hangen en desnoods naar je vader toe te stappen “pap, zeg jij nou dat het niet moet!”, ging het onvermijdelijke toch gebeuren.

En dan gewoon een uur voor de wasmachine zitten. Kijkend hoe je lieveling door de trommel tuimelde. En water over zich heen kreeg. Nog even bleef drijven als het water erin liep maar uiteindelijk toch kopje onder ging.

“Hou je adem maar in! Straks kom je wel weer boven water, dan kun je even lucht happen!”

“Oh, nu ben je echt helemaal nat, maar straks stopt mama je in de warme droger hoor.”

“Nog eventjes volhouden, zometeen ben je weer helemaal schoon en dan knuffel ik je extra hard en laat je nooit meer los.”

Gek eigenlijk hoe je na een aantal jaren vergeet hoe je zo een uur voor de wasmachine kon zitten, pratend tegen iets wat voor jou gewoon leefde. Boos tot het einde van het wasprogramma, tot mama eindelijk je knuffel in de droger stopte. Daar zat helaas geen glazen deur in, dus nog langer zitten kijken kon helaas niet.

En toch kan ik me het beetje leedvermaak dat je als moeder ongetwijfeld moet hebben best voorstellen. Ik zie mezelf gewoon zitten, met een boos hoofd tegen de wasmachine pratend. Dat kan niet anders dan grappig geweest zijn.

Maar datzelfde knuffelbeertje moet ik nu zelf in de wasmachine stoppen als ik denk dat het weer eens zou moeten. Ligt maar een beetje aan het hoofdeinde van mijn bed te liggen (nostalgie is een bitch), maar toch. MOEILIJK!

PS: het is heel normaal om als volwassene nog knuffels te hebben 😉

tmp_IMG_20140206_222755_20140206223408244-1042930773

One thought on “Knuffelbeertje

  1. Ja ja ja dit. Ik heb nog altijd een hondje(de oudste), een geit, een rode panda(van squishabbles) en een egeltje, verspreid over verschillende lokaties.

Comments are closed.