HomeInformatie afstudeerpresentatie en scriptie 18 juni 2009PersoonlijkInformatie afstudeerpresentatie en scriptie 18 juni 2009

Informatie afstudeerpresentatie en scriptie 18 juni 2009

Afgelopen donderdag, 18 juni 2009, heb ik mijn afstudeerpresentatie gehouden. Met een opkomst van ongeveer 40 man (en vrouw) was het een geslaagde middag! Het was natuurlijk ook een erg interessant onderwerp, online marketing voor het hoger onderwijs. Ik had mijn verhaal erg toegespitst op de ict-opleidingen in Nederland en de toepassing voor het Instituut voor ICT. Omdat de mensen die niet aanwezig konden zijn, ook belangstelling hebben voor het onderwerp, hebben enkelen daarvan mij gevraagd of ze de presentatie ook konden downloaden of mijn scriptie kunnen inzien. Bij deze: alle informatie die je over mijn scriptie, het project en mijn presentatie moet hebben.

Let op: toevoeging uittreksel!

Eerst maar even wat details:
Onderwerp presentatie: Online marketing voor het hoger onderwijs
Naam project: Community Opportunity
Opdrachtgever: HBO-i
Betrokkenen: Instituut voor ICT van de Hanzehogeschool Groningen, andere hogescholen in Nederland
Prototype website: gebouwd op WordPressMU met Buddypress 1.0.
Gastspreker 18 juni: Job Twisk

Om kort te gaan heb ik onderzoek gedaan naar welke vormen van online marketing in deze tijd voor hogescholen het beste gebruikt kunnen worden. Dit kwam neer op: zoekmachineoptimalisatie, sociale media marketing, web usability en web analytics.

Verder heb ik gekeken welke sociale netwerken geschikt zijn om te gebruiken, met of zonder profiel. Dit waren Facebook, Hyves, Twitter, Netlog (alleen delen, geen actief profiel), Myspace (alleen delen, geen profiel), Youtube en Mobypicture.

Om alles nog beter te combineren, en om te zorgen dat er binding komt tussen studenten, docenten en instituut, heb ik een prototype gebouwd van een communitywebsite voor het Instituut voor ICT. Deze is nog niet online te bekijken omdat het nog niet helemaal af is, maar er is een filmpje gemaakt waarin wordt getoond hoe het eruit ziet en welke functionaliteiten de site heeft.

Dit alles om toe te werken naar een groter geheel, waarin HBO-i een sleutelrol speelt. Als platform kan HBO-i namelijk een prima rol vervullen als portal naar alle ict-opleidingen in Nederland, waardoor studenten en ook anderen makkelijk kunnen zien waar ze ICT kunnen studeren, maar ook wat het inhoudt en doordat het een ingang naar alle scholen, ook wat de verschillen zijn tussen de scholen.

Job Twisk hield na de pauze nog een praatje over het opzetten van Humedia.nl. Dit liet mooi zien hoe een community in de praktijk werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Om kort te gaan, hier nog de links naar de verschillende locaties waar extra’s zijn te vinden:
YouTubekanaal hanzeict
Twitter HanzeSICT
Presentatie op Slideshare
Job’s presentatie van een paar maanden geleden (zelfde strekking)
Mobypicture-account van hanzeict
Uittreksel scriptie: Uittreksel Community Opportunity(PDF).

Voor meer informatie over mijn afstudeerproject kun je me bereiken via het contactformulier.