HomeEen wárm dankjewel voor Kwik-Fit!PersoonlijkEen wárm dankjewel voor Kwik-Fit!

Een wárm dankjewel voor Kwik-Fit!

Op dit moment zit ik lekker in Zeeland (Zeeuws-Vlaanderen) en laat ik mij even een paar dagen verwennen door moeders en pak ik direct nog wat zon mee in de tuin. Helemaal niks geks aan, ik ga er een paar keer per jaar heen. Dat doe ik graag met de auto, omdat Zeeuws-Vlaanderen wat betreft openbaar vervoer en bereikbaarheid nu eenmaal niet de randstad is. Dus met auto kom ik op meer plekken en is mijn familie ook weer blij. Wat heeft dat te maken met de Kwik-Fit? Zal ik je even uitleggen.

Zoals elke autobezitter weet moet je auto elk jaar gekeurd worden, zonder de APK mag je de weg niet op en riskeer je een boete én je wordt gewoon aan de kant gezet als je pech hebt. Bij mij vindt die keuring ongeveer in juni plaats meestal. Nu heb ik in juni al eens bedacht dat ik toch wel ongeveer elk moment een herinnering kon ontvangen, maar dat is niet gebeurd. Dus, als je het dan een beetje druk hebt, denk je daar verder niet meer aan en ik dacht dat ik mij dan misschien wel een maand vergist had.

Gisteravond zat ik daar weer even over te denken, omdat ik van plan was dus 2,5 uur in de auto te rijden richting het zuiden. Website van de RDW er voor de zekerheid bij gepakt en het bleek dat de auto al 1,5 maand illegaal op de weg reed. Dat was even schrikken en veroorzaakte meteen een hoop stress, want ik zou wellicht mijn hele vrijdag (die ik speciaal vrij had genomen om lekker op tijd weg te kunnen rijden, want warm) bezig zijn met uitzoeken of ik ergens nog een APK kon laten doen in de buurt. En in verband met de start van de vakanties zou ik wel niet de enige zijn die nog even iets met de auto moest laten fixen…

Op zich allemaal geen probleem, het voelde een stuk meer gestrest dan het daadwerkelijk was, want als het nergens kon ging ik met het OV en plande ik een afspaak volgende week in. Al had ik dan weer uurtjes van werk vrij moeten nemen, bijvoorbeeld en dat kon ik ook niet echt gebruiken (drukke periode). Dus goed, beetje over de top gemekker dit, maar ik zat er wel mee.

Twitter = lief

En als ik ergens mee zit gooi ik het wel eens op Twitter. Mensen hebben de neiging wel eens een oplossing te hebben of beschikken in elk geval wel eens over de kunst om de stress weg te nemen en mij weer met de voetjes op de grond te krijgen. Suggestie nummer 1 was dan ook: kijk even of Kwik-Fit tijd heeft morgen, die kun je via de site checken en inplannen. Helaas waren de garages in Haarlem (3 stuks) tot ten minste dinsdag volgeboekt en ook in de buurt qua andere steden was het druk. Dus ik legde me er al bij neer dan ik ’s morgens om 8 uur direct wat andere garages zou gaan afbellen om te kijken of ze plek hadden. Lekker begin van de vrije dag. Al die informatie dus in diverse gesprekjes en tweets op Twitter gegooid.

Op een gegeven moment reageerde Kwik-Fit op de tweets. Sowieso netjes als service-accounts ’s avonds reageren, doen ze ook lang niet allemaal. En Kwik-Fit gaf aan de volgende ochtend wel even voor me te willen checken met wat filiaalmanagers of er iets te regelen viel. Kijk, dat neemt natuurlijk een hoop stress weg 😀 Dus met een iets geruster hart ging ik uiteindelijk slapen en om 8:10 uur kreeg ik een berichtje of Hoofddorp ook goed was. Prima, ligt nota bene lekker op de route naar Zeeland ook, dus spullen in de auto gegooid en ik naar Hoofddorp.

Eenmaal in Hoofddorp werd ik opgevangen door alleraardigste monteurs die uiteraard wel enigszins moesten grinniken om “dé APK van Twitter”. Eerst werd me verteld dat ze pas over een uur ermee konden beginnen, maar al na een kwartier reden ze de auto de brug op. Toen er wat getest werd qua toeren kwam de manager me zelfs nog even geruststellen dat die geluiden even moesten om één en ander schoon te krijgen. Helaas kwam daarna het mindere nieuws dat de middendemper van de uitlaat gaatjes had en dat die helaas wel eerst vervangen moest worden voor ze de auto goed konden keuren. Zou nog wel 2 tot 3 uur kunnen duren. Dus ik zag mezelf pas na de middag uit Hoofddorp wegrijden. Maar, hulde voor de jongens in Hoofddorp, want in minder dan uur daarna hadden ze alsnog de uitlaat eraf en het kapotte deel vervangen en om half 11 stond ik inclusief gekeurde auto weer buiten. Dus in knap 1,5 uur, in plaats van 3-4 uur, hebben ze het hele zaakje afhandeld ‘als een baas’. En dat vind ik enorme complimenten waard! Daardoor kwam ik maar een half uur later dan oorspronkelijk gepland aan in Zeeland en kon ik nog gezellig op pad met moeders.

2014-07-18 14.16.34_1

Nu kreeg ik eindeloos veel waarschuwingen van iedereen over Kwik-Fit (“Pas op, ze smeren je van alles aan” en “Goed controleren of alles wel netjes is gebeurd”) en gelukkig ben ik van het soort ‘eerst zien dan geloven’ en dat is maar goed ook, want ik vond de hele ervaring van Twitter tot in de garage helemaal fijn. Het is als ik dit schrijf nog zo’n 27 graden buiten. Dus een warmer bedankje kon dit niet zijn eigenlijk ;). Jongens van de Kwik-Fit in Hoofddorp: hulde dat jullie dat Twitter-gekkie zo enorm snel geholpen hebben dat er praktisch geen tijd van mijn relaxte weekend verloren is gegaan. En servicemedewerkers van Kwik-Fit online (ˆGF en ˆAK), top dat jullie zelfs ’s avonds én niet te vergeten ’s morgens online waren en mijn zorgen weggenomen hebben.

Ik vind dat zoiets ook wel eens gezegd mag worden en ik heb tenslotte een blog ;). Goed weekend iedereen!