HomeDie ene vakantie…PersoonlijkDie ene vakantie…

Die ene vakantie…

Het is inmiddels ruim een half jaar na de bewuste vakantie en nog steeds word ik er door collega’s en vrienden aan herinnerd. Zeker nu het steeds vaker weer over vakanties gaat. “Wat ga jij eigenlijk doen? Weer met een leuke onbekende in een busje door Duitsland?”. Als alle vakanties met een onbekende zo zouden zijn, dan zou ik dat inderdaad zo weer doen.

Het was eind augustus 2013. Noorderzon, een tof festival in het Noorderplantsoen in Groningen. Ik was daar een aantal dagen om op een huis te passen en kon dus mooi een paar dagen Noorderzon meepakken. Op één van die avonden ging ik met vrienden en vrienden van vrienden het terrein op, eten, bier, hangen, muziek luisteren. Bij de eetkraampjes bleek dat je alleen contant kon betalen. Laat ik nou van de generatie zijn die alleen met pinpas betaalt. Dus de leuke onbekende schoot mijn eten voor. De rest van de avond hebben we wat gezellig zitten kletsen. De volgende dag vond ik dat ik uit beleefdheid minstens moest vragen of hij het geld van het eten nog terug wilde. En zo begon het.

Hoe dat hele gesprek in de dagen erna is verlopen herinner ik me niet eens meer. Maar het kwam er op neer dat simpelweg geld terugbetalen er niet bij was. En ergens in onze gekke hoofden ontstond het idee om samen op vakantie te gaan. In een busje. We wilden in een oud gereviseerd Volkswagenbusje, maar dat werd een CrazyCamper (Mazda). Op de vraag waar we dan heen zouden gaan: Miniatur Wonderland en Legoland, dat lag mooi in het verlengde van elkaar op de route richting het noorden, Hamburg en Billund (Denemarken). Aldus geschiedde. Mijn arme moedertje weet tot op de dag van vandaag niet dat ik uiteindelijk 6 dagen in een busje heb rondgetoerd met iemand die ik eventjes had gezien op een avond bij Noorderzon (sorry mam).

Het plan: via Bremen naar Hamburg en vanuit daar naar Billund en zo weer terug. In de onderstaande foto’s zie je ongeveer hoe dat ging.

Klaar voor vertrek. In ons prachtige busje.

Klaar voor vertrek. In ons prachtige busje.

Bremen
Bremen
2013-09-15 12.59.27

In het busje. Zelf nog wat beduusd van het feit dat ik daarin ging slapen.

2013-09-15 14.30.09

De grote pakhuizen in Hamburg waarin Miniatur Wonderland zat

IMG_1591_site

Omdat het kon. Op een brug.

IMG_1602_site

Miniatur Wonderland ‘by night’

IMG_1621_site

Pinguïns willen naar de Noordpool.

2013-09-17 13.26.07

OMG, DOUBLE RAINBOW! Onderweg naar Denemarken.

2013-09-17 14.56.11

Amsterdam, in Legoland

Die ene vakantie was de grootste gok van mijn leven. Van zijn leven waarschijnlijk ook, maar dat heb ik nooit met zoveel woorden gevraagd. Voor mij was het onwijs bijzonder dat wij dit zomaar durfden en dat het nog goed ging ook. Ik heb genoten van die dagen onderweg, hoewel ik het toch nog wel spannend vond om op diverse plekken langs de snelweg te slapen, weliswaar op een parkeerterrein, maar toch. Hoe verder we naar boven reden, hoe meer de vraag ontstond of we daar ook zo netjes bij een wegrestaurant konden parkeren. Maar Denemarken bleek nog beter. Twee nachten op een prima uitgeruste camping gestaan waar het verder erg rustig was, dus amper last gehad van andere toeristen (en de wasfaciliteiten voor jezelf! #winning).

aabenraa

Legoland en Miniatur Wonderland waren een hele belevenis. Hoewel natuurlijk primair geschikt voor wat jonger publiek, heb ik best bewondering voor hoe dit is neergezet. Miniatur Wonderland bevat gewoon 20.000m2 aan maquettes met treinen en poppetjes en mechanieken. Geniaal. En ook Legoland is los van de gigantische hoeveelheid lego gewoon een attractiepark, en wij hebben ons hart lekker opgehaald in de achtbanen tussen de regenbuien door. Beide in elk geval een aanrader als je nog wat te doen wilt hebben in je vakantie (en buiten het hoogseizoen om helemaal prima qua drukte).

De onderstaande video laat overigens nog beter dan foto’s zien hoe cool Miniatur Wonderland is:

Na 6 dagen was het feest voorbij en kijk ik terug op een bijzondere vakantie. Gewoon gaan, niet teveel nadenken (dat kwam overigens achteraf nog hard genoeg) en enorm genieten. Klinkt natuurlijk simpel. En stiekem was het dat ook. Hoewel ik de volgende keer een aantal zaken wel anders zou doen, zou ik in theorie zo weer met iemand op vakantie kunnen waar ik een goede klik mee heb. Je ontdekt nieuwe dingen over jezelf en je leert om iemand in zijn waarde te laten, je bent namelijk wel van elkaar afhankelijk tijdens zo’n trip en als het misgaat heb je toch wel een klein probleempje.

Die ene vakantie wordt niet snel overtroffen in elk geval. Al was ik laatst bijna in iemands kofferbak mee naar Italië voor een week. Maar dat is weer een heel ander verhaal!

PS: voor wie het wil weten, we spreken elkaar nog steeds

One thought on “Die ene vakantie…

Comments are closed.