HomeBlotebillengezichtPersoonlijkBlotebillengezicht

Blotebillengezicht

Vanavond is in Amsterdam een event van/genaamd ‘The House of Power‘, met Sylvana Simons, in opdracht van de Gemeente Amsterdam en naar ik het begrepen heb bedoeld om vrouwen te laten zien welke kracht zij hebben, en welke ambities.

Ook omdat het op 8 maart Internationale Vrouwendag is, onderstreepte op dit event wethouder van Es dat het nog steeds nodig is om de positie van vrouwen overal ter wereld te verbeteren. Kennen we hier in Nederland ook natuurlijk, glazen plafond en alles, of je daar nou in gelooft of niet (ik was overigens zelf niet bij het event, btw).

Dit dus:

http://www.youtube.com/watch?v=Mn-nlR08PGY

Goed, dat alles daargelaten. En voor je denkt: heeft ze daar dan een mening over? Natuurlijk, vrouwpower en alles, belangrijk, geloven in je eigen kracht en ambities en daarvoor gaan, maar dat geldt net zo goed voor mannen, die worden ook vaak genoeg in een bepaalde rol weggezet en niet voor vol aangezien op veel vlakken. Discussievoer voor later.

Punt van vanavond, en beetje een gimmick naar mijn mening, is dat ze de aanwezige vrouwen in de zaal hun make-up lieten afvegen. Say what? Niet dat ik pro-plamuur ben, maar gewoon wat make-up is niks mis mee. Snap ook wel dat een statement nou eenmaal een statement is, dus hee, iedereen meedoen en make-up eraf.

Make-uploos: saai

Maar ik durf te wedden dat de aanwezige vrouwen in de zaal morgen gewoon weer met hun make-up op naar buiten lopen. En de dag erna, en daarna. De meesten zelfs op zaterdag en zondag of andere vrije dagen. Of als ze ziek zijn. Daar helpt zo’n statement als dit niet tegen. Het ergste is nog wel dat diezelfde vrouwen waarschijnlijk nog steeds andere vrouwen blijven beoordelen op hun uiterlijk. De bekende vooroordelen: geen make-up maakt dat je er suf uitziet, of bleek, of kaal, of futloos, saai. Mij maak je niet wijs dat die vrouwen in de zaal daar ineens van af zijn. Bij henzelf niet en bij een ander niet.

Elke dag een statement

Maak elke dag een statement. Ik loop misschien op 5 werkdagen per maand met wat mascara of lippenstift op. Alleen op feestjes of als ik uitga doe ik het allebei en smeer ik een crème tegen rode vlekken op mijn gezicht, omdat mijn hoofd anders net een soort boei lijkt. Al heb ik ook dagen dat me dat ook geen donder uitmaakt, dus zie je mij gewoon op een borrel met een rooie kop. Soit.

Het leuke is, als ik dan een keer een beetje make-up op doe, krijg ik complimenten. “Moet je vaker doen” hoor je dan. Goed teken toch, zou je zeggen, dan kun je het toch vaker doen? Nee. Bij mij werkt dat tegendraads. Ik denk dan: je vindt me in mijn blotebillengezicht maar eerst goed zoals ik ben. Het werkt net als met een mooie feestjurk: als je die elke dag aan doet is het op den duur niet bijzonder meer, valt het niet meer op.

Kleur jezelf

Kortom: zoals met alles geldt dat je het met mate moet doen, behalve genieten, zo geldt dat ook voor het gebruiken van make-up. Niks mis met een beetje make-up om je sterke punten extra te benadrukken. Als je daar zelfvertrouwen van krijgt op dagen dat je het even mist uit jezelf, prima. Punt is wel dat je eerst ook zelfvertrouwen moet hebben met je blotebillengezicht voor. We zijn allemaal mens, we horen zo te zijn, bloot. Onze persoonlijkheid geeft ons kleur, maakt ons energiek, geeft leven in de brouwerij, daar heb je heus geen laag make-up voor nodig.

Lastig thema hoor, ik heb hetzelfde met kleding, ook allerlei vooroordelen en wanneer past iets nou bij je of wanneer is het een show om je beter voor te doen en is dat dan erg?

Maar om kort te gaan: hier, mijn blotebillengezicht. En zo zie ik er dus bijna elke dag uit. Powerrrr!

blotebillengezicht