HomeMeer dan 10 dingen waar ik heel blij van kan wordenPersoonlijkMeer dan 10 dingen waar ik heel blij van kan worden

Meer dan 10 dingen waar ik heel blij van kan worden

Zonder heel zwaar op de hand te worden (dat doe ik in een andere blogpost wel weer), maar ik voelde de behoefte om eens op te schrijven waar ik nou blij van word. Wat mij betreft kan dat van alles zijn, geen wereldschokkende dingen. Ik liep al een tijdje rond met de gedachte dat ik het zo moeilijk vind om te definiëren waar ik blij van word. Tijd om het toch eens te proberen, en tegelijkertijd aan jou als lezer de challenge door te geven: waar word jij nou blij van?

Ik wilde proberen tot 10 te komen, maar het bleken er zomaar ineens veel meer te zijn! Kun jij ook zo makkelijk aan 10 komen? Ga de uitdaging aan! Antwoord in een eigen blogpost met link naar deze en geef de challenge door of reageer onder mijn blogpost.

De oorzaak dat ik erover na liep te denken, was een vrij lelijke reactie op mijn Facebook, naar aanleiding van het feit dat ik graag een echt “volwassen” servies wilde hebben. Ergens in de commentaren erop liet ik weten Ikea niet in mijn “volwassen” huis te vinden passen. Dat was uiteraard niet bedoeld als oordeel over iedereen die er wel zijn huis vol mee heeft staan, maar gewoon als observatie dat ik het zelf niet wilde. Anyway, die discussie daargelaten impliceerde dezelfde persoon dat het niet OK was om blij te worden van A-merken (die ik amper in huis heb) of van gadgets, maar dat je blij moet zijn met ervaringen en je geld uit moet geven aan blijvende dingen.

Ik bepaal waar ik blij van word

Ik vind dat ik zelf mag bepalen waar ik blij van word. Als ik blij word van onwijs dure A-merken, in huis, of aan mijn lijf, who cares? Ik voelde me wel heel verkeerd beoordeeld. Kiezen voor kwaliteit betekent vaak (helaas) wel dat je toch met een A-merk thuis komt. Niet altijd, dat moet ik er ook bij zeggen. Soms is iets goedkoops van de Action (ook wel bijna een A-merk tegenwoordig haha) ook heel prima en dat geldt ook voor de Primark. Ik word dus vooral blij van kwaliteit, niet van het A-merk zelf. En wat betreft geld uitgeven aan ervaringen en zo min mogelijk spullen, ook daarvan vind ik dat ik zelf mag weten. Iedereen is uniek en iedereen wordt van andere dingen blij. Het hangt er helemaal van af wat ik met die spullen doe. Komen ze ongebruikt op zolder terecht, of verdwijnt kleding ergens achter in een kast, dan is het heel zonde en had ik mijn geld inderdaad beter aan iets anders kunnen uitgeven.

Uitzoeken waar je blij van wordt

Uitzoeken waar je echt blij van wordt, kost ook best moeite. Het verandert soms door de tijd heen ook nog eens. Waar ik vroeger blij van werd, kan me nu vaak niet meer blij maken. Of ik heb geen tijd meer voor waar ik vroeger blij van werd. Moet ik er dan weer tijd voor maken? Niet per se, soms zijn er betere, passender dingen voor in de plek gekomen. Postzegels verzamelen vond ik vroeger zo leuk dat ik altijd blij was met kaarten of enveloppen met bijzondere zegels, waar de stempel naast was gezet in plaats van erop. Maar ja, dat doe ik nu niet meer. Misschien later weer, you never know. Ik ben nog steeds aan het uitzoeken waar ik echt blij van word. Thuis, op mijn werk, als hobby’s, wat familie betreft, wat vrienden betreft.

Wat is ‘blij’ eigenlijk?

Blij definieer ik voor mezelf als een gevoel van mijn hart dat even opspringt en dat ik in mijn hoofd steeds denk: yay!!!! Een lastig gevoel voor mij, want heel vaak voel ik positieve dingen niet of slecht. Dus als ik het wel een keer voel, dan vind ik het dubbel bijzonder. Vandaar ook dat het volgende lijstje voor mij best een beetje speciaal is.

Blij blij blij

Ik word blij van:

 • reparaties aan mijn huis die goed zijn gelukt
 • mijn katten die tegen me aan of op schoot komen liggen

 • een vriendin die me spontaan een knuffel geeft
 • mijn vader die me uit zichzelf belt voor gewoon een praatje
 • een bijzonder servies dat ik via Marktplaats voor een goede prijs heb gekocht
 • orchideeën vol bloemen en knoppen

 • sowieso, plantjes
 • mijn jaren ’60 Friese staartklok die ik op een veiling heb gekocht en op heb laten knappen
 • reacties op mijn blogartikelen (ja precies, maar echt, sprongetje van mijn hart, alles)
 • mensen helpen met iets wat voor mij kleine moeite is en voor hen veel betekent
 • iemand die lekker eten voor me kookt
 • sowieso, eten. Goed gelukt kookexperiment, uit eten, eten bestellen, feed me
 • de geur van net gewassen wasgoed dat even in de zon heeft gehangen
 • een training van pencak silat die gewoon lekker ging
 • yogales
 • cadeautjes
 • anderen overtuigen van iets met mijn kennis (vooral op werk heel leuk natuurlijk)
 • goede koffie in een leuke mok (ik spaar mokken)
 • vliegen, alle mogelijke vormen, maar ook gewoon de hele experience van naar Schiphol gaan, instappen, opstijgen, uitzicht (als je geluk hebt) en landen. Skydiven en ballonvaart staan nog op de wishlist trouwens.

Eigenlijk is er heel veel waar ik blij van word. Ik vergeet het alleen best vaak. Dan ben ik somber of gestrest of beide en dan denk ik dat niks me nog blij maakt. Misschien moet ik dit gewoon aan familie en vrienden laten lezen, kunnen ze me helpen met blij worden als ik me zo voel (note to self). En dan nog vergeet ik vast dingen die me ook blij maken.

Elkaar helpen blij worden

Vergeet jij ook wel eens waar je blij van word? Als je nou in de reacties eens opschrijft waar je blij van wordt, en het mij laat weten als je je rot voelt, dan wijs ik je weer op deze blogpost met jouw reactie eronder. Kan ik je helpen met iets wat voor mij een kleine moeite is (word ik dus ook blij van, remember) en is het voor jou ook makkelijker weer blij te worden. Deal?

Of, ga de uitdaging aan op je eigen blog en reageer op deze blogpost met een eigen artikel waarin je opschrijft waar je blij van wordt. Ik ben benieuwd!

10 thoughts on “Meer dan 10 dingen waar ik heel blij van kan worden

 1. Ik werd er blij van je weer te hebben gezien na lange tijd 😉 vond het erg leuk

 2. Ja had de drama over het servies meegekregen, wat een onzin. Al was het een serviesset met ingelegde diamanten van de Bijenkorf, als jij daar blij van wordt heeft niemand daar wat over te zeggen. Heb je hard voor gewerkt. Al had je het op straat gevonden, hoe halen mensen het in hun hoofd om met hun vingertje op je blijdschap te wijzen. Betwijfel ook of ze zelf blij worden van zeiken. Verspreid blijheid, geen gezanik. Bestaat al genoeg van.

  Ik ga je challenge aan! Ik link je artikel nog in die van mij.

 3. Aww, superlief! Ik vond het ook heel leuk, ben blij dat ik nog even gegaan ben. Nu geen bijna 10 jaar meer erover doen om weer af te spreken!

 4. Ik word blij van het licht in de vroege morgen als ik naar mijn werk fiets, als alles nog rustig is, de koeien lijken te zweven boven de grondmist in het weiland, de kippen het fietspad verkennen, de fazanten blijven zitten in het hoge gras. Ik word zelfs blij van de verlopen vissers die bij hun hengels overnachten 🙂

 5. Wow, daar zou ik ook blij van worden! Mijn werk is helaas veel te ver om te fietsen. Ik zie het helemaal voor me zoals jij het beschrijft. Langs het Spaarne in Haarlem zitten ook vaak vissers, vind ik altijd zo’n rustgevend beeld ook.

 6. Grappig om te zien dat deze post gelijk de meeste reacties krijgt, terwijl je je eerder wel eens afvroeg waarom er zo weinig gereageerd werd.

  Kennelijk doe je iets goed, en gelijk een punt uit je blij-lijst vervuld 😉

Comments are closed.