HomeWaar zijn de SEO-vrouwen?Online marketingWaar zijn de SEO-vrouwen?

Waar zijn de SEO-vrouwen?

Naar aanleiding van mijn vorige weblog post ben ik wat meer gaan kijken waar de IT-vrouwen zitten. Natuurlijk vergat ik even de obvious hoek, namelijk de SEO-specialisten. Toen ik mij bedacht dat dat veel leuker was om te bekijken, ben ik wat leuke links en artikeltjes gaan verzamelen. Wat mij tegenviel was dat veel mannen die over de vrouwen schrijven, toch lichtelijk denigrerend spreken over de vrouwen in hun vakgebied. Tijd om even wat tegenwicht te bieden!

Zo vond ik bijvoorbeeld een lijstje met de verschillende soorten vrouwen er zijn, waarover de SEO-vrouw:
# De SEO-vrouw#1: Ze lokt je in een relatie met bepaalde qualiteiten die je later nergens kunt terug vinden.
# De SEO-vrouw#2: Na grondig onderzoek blijkt ze allemaal links naar foute vriendjes te hebben
# De SEO-vrouw#3: Iedereen droomt van een PR10 vrouw, maar komt nooit verder dan een PR6 vrouw.
Nu klopt qua white-hat SEO dit lijstje natuurlijk voor geen meter. De resultaten van SEO zijn meestal aardig te meten, mits je natuurlijk de juiste SEO gebruikt en de juiste middelen om de boel te meten. De links naar foute vriendjes kun je ook best voorkomen na grondig onderzoek en wat maatregelen. Ook wat SEO betreft 😛 En natuurlijk is PR10 onmogelijk, ik geloof dat er wereldwijd nog geen handjevol sites bestaat die PR10 hebben. Dus mag je in je handjes knijpen met PR6! Net zoiets als dat je toch liever geen barbiepop hebt met hier en daar wat onderhuidse chemische stofjes.

Daarnaast vroeg Rene Greve zich serieus af waar de vrouwelijke SEO-specialisten zijn. Nou, hier dus! Nu weet ik wel ongeveer waarom al die mannen geen oog hebben voor de vrouwen in hun wereldje. Misschien klinkt het wat gemeen, laatdunkend, denigrerend (maar dat gebeurt omgekeerd ook vaak genoeg), maar mannen zijn zombies. Hmmmmm…even lekker over 1 kam scheren 😀 Ze zitten de hele dag met andere mannen te ouwehoeren over vrouwen, of ze zitten met oortjes in naar de meeste vreselijke muziek te luisteren, zonder daarbij te beseffen dat het eigenlijk heel bijzonder is dat ze, jawel, een vrouw NAAST zich hebben zitten. Of tegenover zich, bij zich in de buurt, op de afdeling, whatsoever. Nu krijg ik ongetwijfeld al mijn collega’s over me heen met verontwaardigd geroep dat ik niet moet zeuren en dat ze heus wel van me houden en het vooral heel fijn vinden als ik met de koffie rond ga…;)

Ik vind het best wel tijd worden dat de mannen gewoon wat respect krijgen voor de vrouwen in hun vakgebied. Historisch gezien is het namelijk nog maar relatief een korte tijd dat vrouwen zich uberhaupt op de arbeidsmarkt begeven. Het is dus helemaal bijzonder als de vrouwen zich in de typische mannen-vakken durven begeven en zich daar eigenlijk best fijn bij voelen.

Om het nog maar even verder op te drijven, hebben de vrouwen ook wat betreft verzekeringen het heft in eigen handen genomen, want sinds een tijdje is er een verzekering voor vrouwen. Na al die jaren waarin we moesten vechten om dingen als de pil vergoed te krijgen, is er nu eindelijk initiatief wat er hopelijk voor gaat zorgen dat het ding ook na je 21e nog gewoon standaard vergoed wordt. Voorlopig alleen een auto-verzekering, wat ik dan persoonlijk nogal overbodig vind en zelfs wat raar, want daarmee valt je best in het cliche dat vrouwen geen auto kunnen rijden.

Anyway, hier zit een vrouwelijke SEO-specialiste voor het scherm, die ook nog een aardig beetje leuk kan programmeren en ondertussen bijna (nog 1 jaar) afgestudeerd Bedrijfskundig Informaticus is. Kudo’s? 😀

3 thoughts on “Waar zijn de SEO-vrouwen?

Comments are closed.