HomeSEOmoz SEO Quiz beetje domOnline marketingSEOmoz SEO Quiz beetje dom

SEOmoz SEO Quiz beetje dom

Wellicht ‘Stating the obvious’ maar de SEOmoz SEO Quiz suckt een beetje. Het ding bestaat inmiddels al een tijdje, maar ik kwam hem vandaag ergens tegen en ik heb hem dus even gedaan. Nouja, even, het duurt toch een flinke 40 minuten. Gelukkig maar dat het werkgerelateerd was…

En waarom suckt ie nou? Er staan zomaar een aantal vragen die eigenlijk helemaal niks met de ‘best practice’ van SEO te maken hebben. Waarom moet je weten wat op Digg gebeurt als je vanaf 1 IP stemt op een artikel? En waarom moet je weten wie Danny Sullivan is? Digg is een leuk middel om dingen te promoten, een buzz te creëren en wat leuke links binnen te krijgen, maar de regels staan er wel ergens uitgelegd, dus helemaal SEO is het niet. Daarnaast speurt Danny Sullivan ook naar leuk SEO nieuws en kan dus voor wat buzz zorgen, maar dat is niet per definitie zo SEO-achtig. Wel SEM.

Ach ja, zo waren er wel meer dingen. En daarnaast baalde ik een beetje dat mijn internetverbinding een beetje prut was op het moment dat ik de quiz deed, dus er misten uiteindelijk een aantal antwoorden, waardoor mijn score aanzienlijk minder goed uitviel.

En zoals Vanessa Fox zegt: ALLES weten over SEO is onmogelijk. De zoekmachines veranderen constant en er is altijd een grijs gebied van die dingen waarvan vermoed wordt dat het werkt, maar wat niet zeker is. Dus 100% halen zal ook niet lukken. Helemaal gelijk in natuurlijk.

Ik ben wel benieuwd wat jullie van de quiz vinden eigenlijk. Wanna share?

2 thoughts on “SEOmoz SEO Quiz beetje dom

 1. Ik heb die quiz net ook even gedaan, en scoor 57%. Beetje jammer dat bij 50% van de foute antwoorden, er geen antwoord geregistreerd is…

  #75 The use of AJAX presents what common problem for search engines and websites?

  Your Answer:
  Correct Answer: It creates multiple pages with unique content without enabling new, spiderable, linkable URLs

  #61 If the company you buy links from gets "busted" (discovered and penalized) by a search engine, the links you have from them will:

  Your Answer:
  Correct Answer: Stop passing link value

  Tja.. dan kan je ook niet scoren 😀

Comments are closed.