HomeHoe verwijder je contactpersonen van Linkedin?Online marketingHoe verwijder je contactpersonen van Linkedin?

Hoe verwijder je contactpersonen van Linkedin?

Iets waar ik nog nooit over heb nagedacht, maar misschien ooit wel eens relevant gaat worden, was de vraag van @lgerrits op Twitter: “Hoe verwijder ik contacten van mijn Linkedin-profiel?” Nu acht ik de kans vrij klein dat je veel contacten wilt verwijderen, want over het algemeen voeg je daar nuttige zakelijke contacten aan toe, en die kunnen altijd van pas komen! Maar goed, als ze dan toch wilt verwijderen, dan is hier hoe…

Je gaat naar Contacts (in de menubalk bovenin) en dan zie je rechts, onder de zoekbalk, op dezelfde hoogte als My Connections twee dingen staan, namelijk “Add Connections” en “Remove Connections”.

linkedin contact verwijderen

Vervolgens krijg je simpelweg een lijst, gesorteerd op alfabet, waaruit je contacten kunt selecteren om te verwijderen. Ze krijgen hier geen bericht van! Dus je hoeft niet bang te zijn voor boze mensen :).

linkedin contact verwijderen

Meer in de serie “Hoe verwijder ik…” schreef ik ook al een artikel over het verwijderen van je social network account.

15 thoughts on “Hoe verwijder je contactpersonen van Linkedin?

 1. Heel goed Annelies. Ik wil structuur aanbrengen in Contacts op Linkedin en vanuit het oogpunt van usability laat Linkedin hier wel een steek vallen…

 2. Hallo Annelies,

  Bedankt, goede uitleg.
  Juist om Linkedin zuiver te houden moest een ‘contact’ dat ik per ongeluk had toegelaten er weer uit. Onbekend en totaal geen relatie met mij en/of andere personen binnen mijn netwerk. Van Linkedin moet je geen Hyves willen maken, mijn mening.

 3. Dank je. Die had ik zelf niet gevonden. Staat ook op een vreemde plaats. Linkedin laat je wel gemakkelijk contacten toevoegen maar het lijkt alsof ze niet willen dat je er eentje verwijderd…

 4. Bedankt voor de tip. Ik snap dat dit geen urgentie is voor Linkedin. Vanaf 500 personen moet je gaan upgraden, dus des te sneller je links en rechts (vage) contacten maakt, des te eerder kunnen zij gaan cashen. Zeker als de remove button tactisch is verstopt zullen mensen dit niet snel inzetten.

  Enfin, Linkedin is over het algemeen een prachtig medium.

  Groet, Michiel

 5. Beste Annelies,

  Dit is een hele goede suggestie. Ik heb hier gebruik van gemaakt, ben er erg blij mee.

  Vooral in de rol als recruiter.

  Groet,

  Stephan

 6. Dankjewel!

  Het is zeker nuttig bij tijd en wijle je contacten eens door te lopen. Als recruiter denk ik heel zinnig, maar ook voor ondernemers. Waar soms contacten nuttig lijken te zijn, valt het soms tegen. En mensen met wie je geen contact meer hebt om wat voor reden dan ook… Het is niet altijd nuttig om gelinked te zijn / blijven!

  Ofwel: Nuttige info, ook ik maakte er gebruik van!

  Grt Welmer

 7. Ideaal, bizar trouwens dat mensen dat zelf niet kunnen vinden 🙂 Heb jij trouwens een idee hoe ik koppelingen met andere diensten kan verbreken? Ik heb blijkbaar ooit mijn mail gebruikt om contactpersonen te vinden, maar die koppeling zit er 100% nog op gezien de suggesties die voorbij komen. Enig idee waar je die kunt verwijderen?

 8. Hallo, dank je wel.
  Een verwijderd contact wordt van die verwijdering niet op de hoogte gebracht,
  maar kan hij/zij dan nog in je LinkedIn netwerk en wordt hij/zij nog ge

 9. Hoi Dina, als een contact eenmaal verwijderd is krijgt deze ook geen updates meer over jou te zien. Dus ook met wie jij gelinkt bent. Als hij iemand waarmee jij linkt nog wel in zijn netwerk heeft, kan hij wel zien dat die persoon bevriend is geraakt met jou. Maar dat zal relatief weinig voorkomen, tenzij je een heel geoot netwerk hebt ;).

 10. Fijn dat ik jouw zo weer tref, als ik een oplossing zoek 🙂

 11. Hallo Allemaal, hoe kan ik een per ongeluk verwijderde contact terug halen. Dit lukt dus niet meer via
  opnieuw uitnodigen… (althans niet bij mij) groet Deef

 12. Hoi Anneliesje,
  Je beschrijving van hoe verwijder ik een contact is duidelijk geschreven vor de oude site en nu…voor de nieuwe heb je daar ook advies voor?

 13. Hi Cat,
  Het lijkt bij ‘de nieuwe LinkedIn’ helemaal verdwenen te zijn. Ik ga het even navragen en als ik iets weet zal ik het hier toevoegen!
  Groetjes,
  Annelies

 14. Hoi Cat,
  Deze link: klik hier werkt voor iedereen nog. LinkedIn geeft aan dat er nog meer manieren zijn, maar ik heb ze nog niet gevonden… Hoop dat dit werkt voor je!

  Groetjes,
  Annelies

Comments are closed.