HomeHoe verwijder ik mijn profiel van sociale netwerken?Online marketingHoe verwijder ik mijn profiel van sociale netwerken?

Hoe verwijder ik mijn profiel van sociale netwerken?

In de categorie “teveel werk om uit te zoeken” heb ik vandaag een leuke. Ik kreeg laatst de vraag van een lezer van dit weblog hoe hij Plaxo moest verwijderen. Zijn account in dit geval, want enig gesteggel ging over het idee dat Plaxo ook een desktop notifier heeft. Nu vind ik dat soort dingen niet moeilijk om uit te zoeken, maar de lezer gaf aan een beetje door alle informatie overweldigd te zijn geraakt en riep dus maar mijn hulp in. Waarvoor later zijn hartelijke dank, altijd fijn ;-). Dus, vandaar vandaag de hamvraag: hoe verwijder ik mijn account van sociale netwerken? Ik behandel ze niet allemaal, maar in de reacties is genoeg mogelijkheid om elkaar te helpen…

Suicide Machine

Een paar maanden geleden was het hot and happening: de web2.0 social suicide machine. Geheel geautomatiseerd kun je je profiel opzeggen bij Facebook, Linkedin, Myspace en Twitter. Facebook heeft inmiddels aangegeven hiervan niet zo gecharmeerd te zijn en probeert de makers keihard aan te pakken. Maar het werkt wel en ruim 4000 personen hebben meer dan 1 miljoen vriendjes de virtuele vriendschap opgezegd. En nu hebben de makers zelf wel de mond vol over privacy en dat data blijkbaar nooit je eigendom is, zelf maken ze zich dus ook schuldig aan dataverzameling. Op de site is namelijk een top 10 “social suiciders” te vinden inclusief foto. Dus handmatig doen is misschien toch wel beste manier om te zorgen dat je data gewoon van jou blijven.

Verwijderen van Hyves-profiel

De meeste klachten over het verwijderen komen vooral van Hyves vandaan, terwijl ik het daar nog redelijk makkelijk kon vinden. Goed, niet iedereen kijkt zoals ik, dus hier de truc: als je ingelogd bent ga je naar deze link: https://secure.hyves.org/deactiveren/ en dan krijg je allerlei gedoe met “weet je het echt zeker”, maar als je dan eindelijk alle stappen doorlopen hebt, ben je verlost van je Hyves-profiel. Hyves claimt dat weg = weg, dus terughalen kan daarna echt niet meer. En hoe heb ik nou die link gevonden? Ga rechtsboven met de muis op je naam staan, dan zie je daar Instellingen. Dan krijg je daarna links een menu te zien, waar na Algemeen het woord Profielbeheer staat. Klik daarop, dan krijg je rechts vier tabbladen (naast Gebruikersnaam) en de laatste egt: Account Deactiveren. De rest spreekt voor zich denk ik..

Verwijderen van Linkedin-profiel

Het verwijderen van je Linkedin-account is best simpel. Kwestie van inloggen, naar Settings gaan en dan kijken onder Personal Information. Daar vind je de optie “Close my account”. Alles is hierna dan echt foetsie.

linkedin-deactiveren

Verwijderen van je Facebook-account

Een moeilijke wat betreft verwijderen van je gegevens is Facebook. Een reden waarom de Suicide Machine dacht je van dienst te kunnen zijn. Na wat gezoek toch gevonden op de Help-pagina’s van Facebook. Je gaat nadat je ingelogd bent naar Account (rechtsboven) en klikt op Accountinstellingen in het uitklapmenu dat verschijnt. Vervolgens zie je direct onderaan “Mijn account stopzetten” met een knopje “deactiveren” erachter. Hiermee wordt niet meteen je account verwijderd, maar als je daarna 90 (was het 90?) dagen wacht met opnieuw inloggen wordt je account vanzelf verwijderd. Je kunt ook een direct verzoek tot verwijdering indienen via een link, die ik op de website van Facebook gewoon niet kon vinden overigens, en das deze.

Update: Ik hoor van verschillende kanten dat Facebook zelfs na minstens een jaar het profiel nog niet verwijderd heeft…iets om rekening mee te houden!

Verwijderen van je Plaxo-profiel

Als je je profiel van Plaxo wilt verwijderen, moet je ook even goed zoeken. In de Help-pagina’s vind je een link, die ik je hierbij ook maar vast geef: hier account verwijderen. Vergeet niet eventuele software ook van je pc te halen, anders zit je daar mee. Dat kan meestal via Configuratiescherm -> Software of Programma’s en dan krijg je als het goed is een lijst met programma’s, waaronder Plaxo. Daarna dus op de knop met “verwijderen” klikken.

Verwijderen van je Twitter-profiel

Twitter is volgens mij het meest makkelijk om vanaf te komen. Als je boven naar Settings gaat (moet je wel ingelogd zijn) en dan direct onder Account kijkt, dan zie je onderaan de pagina, links onder “save” een linkje staan naar “Deactivate my account”. Simpel he?

twitter deactiveren

Tips

Tipje als je op andere netwerken je profiel wilt verwijderen en je weet niet hoe: kijk altijd eerst onder je account-settings en daarna in de Help-rubriek, waarheen meestal onder op de pagina een linkje staat. De vraag blijft wel waarom je je account zou willen verwijderen, maar dat is voor iedereen persoonlijk. Ik zou zelf zeggen: als je het account nagenoeg niet gebruikt kun je het beter opzeggen. Je hoeft niet op elk netwerk aanwezig te zijn. Je kunt je beter concentreren op de netwerken die je leuk vindt, dat geldt voor bedrijven EN personen.

Heb jij nou nog een sociale netwerksite gevonden waarbij het lastig is je account te verwijderen? Deel de oplossing of vraag om een oplossing!

Update: Facebook komt met Delete-knop: http://www.nu.nl/internet/2301713/facebook-komt-met-deleteknop.html

Bedankjes voor deze info zijn in de comments van harte welkom trouwens 😉

19 thoughts on “Hoe verwijder ik mijn profiel van sociale netwerken?

 1. Leuk, en handig, stukje. Toch nog een footnote: bij Twitter is je account niet meteen volledig weg. Als je binnen 90 dagen (oid, dit krijg je te zien als je je afmeldt) alsnog reactiveert and doet je profiel het weer :-).

 2. Leuk stukje. Nog wel een kanttekening bij Facebook: mijn gedeactiveerde profiel was een ruim een jaar later nog in ere te herstellen (en dus gedurende dat hele jaar gewoon te vinden via google). Facebook is niet zo van het verwijderen van accounts helaas.

 3. Erg handig is deze: [url=http://www.accountkiller.com]www.accountkiller.com[/url] – instructies voor het verwijderen van je profiel of account op zo’n beetje elke site die er is. En een zwarte lijst met sites waar het niet eens mogelijk is om je profiel op te zeggen, ik check dat altijd eerst even voordat ik

 4. Bonsoir,
  Ik heb problemen met account te verwijderen van e-cademy. Heb destijds wel alle e-mail berichten kunnen beperken tot 1 per maand en daar is om overheen te komen natuurlijk. Maar verder lukte het mij niet.
  Alvast bedankt!
  Groetjes uit Frankrijk,
  Franca

 5. Hee Franca,
  Wat leuk, een bezoeker uit Frankrijk! Welkom! Ik heb even gezocht op de website van Ecademy, en vond [url=http://www.ecademy.com/node.php?id=98577]deze FAQ[/url]. Je moet ze mailen, zo schijnt het. Ik hoop dat het daarmee lukt! Groetjes!

 6. Joepie eindelijk gelukt en ontzettend bedankt voor je snelle reactie!

  Ps: zag een twitterbericht van Yvonne over je site…dus vandaar!

  Groetjes,
  Franca

 7. Ik heb Hyves idd ook verwijderd maar krijg nog steeds de nieuwsbrief, dit wil ik ook niet meer! Als ik zeg afmelden dan moet ik me weer inloggen en is mijn Hyves account weer geactiveerd 🙁 Hoe kom ik van die nieuwsbrief af?

 8. Hi Alexandra,
  Ik heb het aan de @hyvesangels op Twitter gevraagd voor je. Zij melden dat je je account alleen hebt gedeactiveerd en nog niet definitief verwijderd. Je kunt je via [url=http://hyv.es/jTNcbE]deze link[/url] afmelden voor de nieuwsbrief.

  Groetjes,
  Annelies

 9. vind het niet leuk dat twitter mijn echte naam openlijk toont en ik kan niks met twitter en ook niet met facebook.

 10. Ik kan je tips goed gebruiken, ware het niet dat ik geen inlog gegevens lees WACHTWOORD meer weet om mijn gegevens op Hyves te wissen ik heb daar ooit een hotmail-adres voor gebruikt .
  Hoe pak je zoiets aan ?
  Bvbd Marjo

 11. Hoi Marjo, je kunt je wachtwoord opvragen, en verder log je altijd in met je gebruikersnaam (die ook in de url van je profiel staat). Meer informatie kun je [url=http://www.hyves.nl/help?answerId=155]hier[/url] vinden.
  Groetjes,
  Annelies

 12. Hoe log je in op hotmail als je het e-mailadres al ruim 7 jaar niet meer gebruikt hebt + geen notie welk wachtwoord er toen gebruikt werd?

 13. Hoi Marjo, ik denk Hotmail dan je e-mailadres weggegooid heeft. Je moet even bij Hotmail op de website zoeken of je daar ook je wachtwoord kunt terughalen. Zo niet, dan kun je het beste Hyves mailen dat je je account wilt verwijderen maar dat gekoppelde e-mailadres niet meer werkt enzovoorts. Misschien doen ze er iets mee, misschien ook niet maar dan heb je t in elk geval geprobeerd.

  Groetjes Annelies

 14. Hoi,
  Ik wil van mijn myspace account af, maar heb geen werkend emailadres en ww meer van toen ik het heb aangemaakt (i.v.m. crashen pc.) We hebben nieuwe emailadressen, dus vandaar dat ik niet meer kan inloggen!!!
  Gaarne je hulp.
  Bedankt.

 15. Sadly enough there is a big difference between deactivating and deleting, especially in the twitter case…. Also, governments are ‘backing up’ big databases or simply demanding historic data to be kept until further notice..
  Nothing really disappears from the interwebz, as soon as you…… (everyone can finish this… 😉 )

Comments are closed.