HomeFacebook lanceert vraag- en antwoord applicatieOnline marketingFacebook lanceert vraag- en antwoord applicatie

Facebook lanceert vraag- en antwoord applicatie

Miljoenen mensen per dag vragen op Facebook vanalles aan hun vrienden. Waar zal ik gaan eten vandaag, wat is een gave schoenenwinkel in Amsterdam, moet ik mijn paspoort meenemen als ik mijn rijbewijs verleng en nog meer van die dingen. Normaal lezen alleen je vrienden dat, als je gelukt hebt, maar nu kun je je vragen delen met de rest van de Facebook-community via de nieuwe Facebook Ask Questions applicatie.

Momenteel is hij alleen nog beschikbaar voor een beperkte groep testers. Met de feedback die zij geven wordt de vraag- en antwoord applicatie verbeterd en uitgebreid. Facebook hoopt binnen een paar weken de applicatie bij iedereen op het Prikbord te kunnen installeren.

facebook ask question app

Hoe werkt het?

Heel simpel, in je eigen profiel, of in andersmans profiel zie je bij Prikbord een vak waarin je dingen kunt typen. Standaard staan daar wat extra knoppen bij, om een link te posten of plaatje toe te voegen. Als de Facebook vraag- en antwoord applicatie officieel gelanceerd is voor iedereen dan zie je in datzelfde vak ook een “Ask Question” knop. Bij je vraag kun je ook een afbeelding of poll toevoegen, om bijvoorbeeld te vragen welk beestje er op die plant in je huiskamer zit. Tot slot kun je een categorie toevoegen om een iets specifiekere groep met mensen aan te spreken, die veel verstand hebben van een bepaald onderwerp.

Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Dan ga je naar een categorie en blader je door alle vragen. Je kunt de antwoorden die gegeven worden bekijken en daar leuke dingen uit halen. Naar een volgende vraag in de categorie schijnt te kunnen door op ‘Next Question’ te klikken. Weet ik natuurlijk niet, want ik ben geen geselecteerde tester. Weet jij het antwoord op een vraag niet? Dan kun je andermans vraag doorsturen naar een van je vrienden.

facebook search answer

En privacy?

Je moet even opletten: als je een vraag stelt is dit zichtbaar voor iedereen op het internet. Wil je een groep vrienden en hun vrienden aanspreken? Dan moet je gewoon een status-update posten, daar verandert verder niets aan.

Ik zeg: leuk initiatief, beetje crowdsourcing to the max! Wat denken jullie?

5 thoughts on “Facebook lanceert vraag- en antwoord applicatie

 1. Geachte meneer, mevrouw, Al een aantal maanden ben ik met drie mensen aan het chatten op fb en groot is mijn verbazing dat ik ze nu niet meer in mijn vriendenkring zie terwijl ze dit niet van te voren hebben doorgegeven. Nu heb ik zelf een probleem met e.mails versturen heeft dat er misschien mee te maken? Ik hoop dat jullie mij informatie kunnen geven. En oja iedere keer krijg ik een verbod van een mnd terwijl ik zelf geen mensen heb benaderd dit is nu de derde keer. Met vriendelijke groet. Petra Hofman.

 2. Beste Petra,
  Helaas heb ik daar het antwoord ook niet op. Het beste wat ik je kan adviseren is: controleer je privacy-instellingen in Facebook extra goed, wijzig je wachtwoord en gebruik een browser die up-to-date is. Misschien helpt dat al. Als het niet helpt moet je kijken of je iets kunt vinden in de [url=https://www.facebook.com/help/?ref=pf]Help-sectie[/url] van van Facebook en eventueel contact met ze opnemen. Succes.

  Groetjes,
  Annelies

 3. Ik kan sinds een dag of 3 niet aan de rechterkant de berichtjes zien van anderen, ik zie daar op die plek alleen reclame. Wat kan ik hier aan doen, van alles al geprobeerd..groetjes Syl

 4. Beste Annelies,

  Hoe krijg ik de vraag- en antwoord applicatie geimplementeerd?
  Ik kan alleen kiezen uit foto, plaats en levensgebeurtenissen.

  Graag tot horens

  Mirjam Schuiling

 5. Hoi Mirjam,
  Voor zo ver ik nu begrijp is deze optie alleen voor Pagina’s en Groepen beschikbaar, niet voor persoonlijke profielen.

Comments are closed.