HomeDo’s en don’ts op TwitterOnline marketingDo’s en don’ts op Twitter

Do’s en don’ts op Twitter

Iets wat ik zelf nog in de praktijk wil proberen te brengen op Twitter, maar van te voren wilde delen met de wereld: hoe krijg je meer followers op Twitter? De inspiratie voor dit artikel heb ik natuurlijk weer uit een Engelstalige blogpost, dit keer van DoshDosh. Het is een erg lang artikel met veel commentaren, die ik hier even samen wil vatten in een soort do’s en don’t voor Twittergebruikers.

Twitter (voor de leken) is een social network. Twitteren houdt in dat je met enige regelmaat neerschrijft wat je bezighoudt. Dit is in principe te volgen door de hele wereld, tenzij je alleen voor je zogenaamde followers toestemming geeft om je updates te lezen.

Maar wat nu als je maar weinig mensen hebt die je willen volgen? Er zijn manieren om het aantal mensen die je willen volgen te vergroten. De mogelijkheden zijn haast oneindig, maar ik heb geprobeerd om een redelijk degelijke lijst met tips neer te zetten om je Twitterprofiel populairder te maken. Voordeel van een populair Twitterprofiel is dat je via Twitter veel verkeer naar bijvoorbeeld je eigen website kan trekken, mits je daar natuurlijk interessante content hebt staan. Dus wat ga je doen?

Twitter to-do lijstje

Uitzoeken: wat vinden de meeste Twitteraars interessant? Is dat meepraten over onzin, zijn dat nieuwtjes, zijn dat links naar interessante websites of artikelen? Probeer de patronen te ontdekken!

Checken: of jij iets hebt wat aansluit bij de Twitteraars Welke meerwaarde heb jij? Heb je wel iets te bieden? Kun je eventueel iets bedenken wat erop aansluit?

Updaten: probeer om tenminste elke dag een update te plaatsen op Twitter. Er posten per dag wel zo ontzettend veel gebruikers een update, dat je ondergesneeuwd wordt als je niet regelmatig update. Probeer het daarom dan ook meerdere keren per dag te doen.

Linken: maak links naar je Twitterprofiel. Je kunt bijvoorbeeld handtekeningen op forums en in reacties gebruiken om een link neer te zetten naar je Twitterprofiel. In je Twitterprofiel staat natuurlijk een link naar je eigen website! Zet op die eigen website ook een link neer naar je profiel.

Reageren: reageer op updates die je zelf interessant of leuk vindt. Dit laat een ander weten dat je interesse hebt en de kans wordt groot dat hij jou gaat volgen. Als hij jou gaat volgen, betekent dat een potentiele website-bezoeker.

Toevoegen: voeg met enige regelmaat mensen toe aan je followers-list. Degenen waarvan je regelmatig de updates bekijkt en interessant vindt moet je zeker toevoegen. Kans is groot dat ze jou dan ook toevoegen en dan hun followers jou misschien ook gaan volgen.

Installeren: er zijn verschillende tools beschikbaar om makkelijk en snel anderen te volgen en zelf updates te plaatsen. Zo is er een tool om je updates op je website te plaatsen, maar er zijn ook tools die je op je desktop kunt draaien of op je mobiel. Zo hoef je niet altijd perse achter de pc te zitten.

Onderhouden: wees niet te laks en bekijk regelmatig de updates en profielen van anderen. Communicatie is geen one-way proces, maar werkt van twee kanten. Verwacht geen wonderen van anderen als je zelf niets doet.

Tot zover een kleine samenvatting van wat je zoal kunt doen om je Twitterprofiel populairder te maken. Er zijn wellicht nog honderden andere dingen die je kunt doen, maar het gaat mijns inziens wat ver om die allemaal neer te zetten. Maar wat zijn nu de dingen die je beter niet kunt doen bij Twitter?

Twitter don’t-do-lijstje

Spammen: update niet elke seconde van de dag. Update alleen als je ook daadwerkelijk iets te zeggen hebt. Mensen zijn snel uitgekeken op personen die alleen praten over hoe hun kat een pootje uitrekt en vervolgens zijn staart gaat likken en daarna gaat eten.

Mass-following: volg niet teveel mensen in 1 keer. Bouw het rustig op, want voor je het weet sta je op een black-list. Probeer een bepaalde stabiliteit te ontwikkelen voor je profiel, zodat je een goede basis hebt. Daarna kun je nog altijd meer mensen gaan toevoegen.

Lui zijn: wees actief! Alleen maar mensen toevoegen en daar vervolgens niets mee doen, of zelf nooit updates plaatsen wordt niet echt gewaardeerd door de meeste Twitteraars.

Overdrijven: je kunt alles overdrijven, dus ook dit. Steek er niet al je vrije tijd in. Er zijn zoveel sociale netwerken dat je beter je aandacht kunt verdelen, dan je richten op 1 enkel netwerk. Daarnaast moet je wel een doel hebben, anders kun je beter gaan sporten of gezellig met vrienden gaan stappen.

http://www.doshdosh.com/how-to-get-more-twitter-followers/
http://www.problogger.net/archives/2008/05/08/5-tips-to-grow-your-twitter-presence/

3 thoughts on “Do’s en don’ts op Twitter

  1. Ik zie dat je veel Engelstalig twittert is dat ook bewust? Zelf gebruik ik twhirl erg handig.

  2. Ik wissel Engels en Nederlands een beetje af. Ik heb nu ook een Engelstalig persoon in mijn followers, en die wil vast af en toe iets Engels lezen 😉

  3. er is nu ook een nieuwe Nederlandse social exchange website genaamd http://flike.nl.
    Je kunt er terecht voor twitter volgers, facebook likes, youtube subscribers, youtube views, soundcloud volgers en website hits.

Comments are closed.