HomeDe Nederlandse Sociale Netwerken lijstOnline marketingDe Nederlandse Sociale Netwerken lijst

De Nederlandse Sociale Netwerken lijst

In mijn zoektocht naar Sociale Netwerken om mijn eigen website op aan te melden, stuitte ik op het feit dat er wel veel Engelse/Amerikaanse lijsten waren van deze netwerken, maar nagenoeg geen (volledige) lijsten van Nederlandse Sociale Netwerken. Voor de volledigheid heb ik daarom een lijst samengesteld. Dit zijn sociale websites waarop je allerlei Nederlandse content kwijt kunt, zoals blogs, feeds, muziek, video’s, muziek en bookmarks. Sommigen hebben een Engelse interface, maar daar kan vaak gekozen voor een categorie die aangeeft dat er Nederlandse content in kan, of er komen genoeg Nederlanders op die website.

Sociale Netwerken met een Engelse interface

Een Engelse interface hoeft geen probleem te zijn. Wanneer een website erg veel bezocht wordt door Nederlanders of er is ruimte (in bijvoorbeeld categorieën) voor Nederlandse content, dan kan zo’n website prima gebruikt worden als Nederlands Social Network. De lijst hieronder bevat dit soort websites.

Bekende Nederlandse Social Networks

Nederlandse populaire Social Networks kunnen erg helpen om naamsbekendheid, populariteit of verkopen te stimuleren. Onderstaande Social Networks kent iedereen vast wel…

Minder bekende NL Socials

Misschien minder bekend, maar daarom niet minder effectief, zijn de Social Networks in onderstaande lijst.

Miscellaneous

Sommige sites zijn niet per definitie een Social Network, maar kunnen wel nuttig zijn om contacten, links en andere leukigheid op te bouwen. Nu staat daar nog vrij weinig onder, maar die lijst wordt hopelijk langer :).

Als u aanvullingen heeft op deze lijst, dan kunt u deze mailen. In de comments kunt u ze ook plaatsen. Let wel: let een beetje op de kwaliteit van de websites.

Als u deze lijst verder distribueert over het web, zou ik graag een backlinkje krijgen of met naam genoemd worden 🙂

20 thoughts on “De Nederlandse Sociale Netwerken lijst

 1. Thanks 😀 MSN Reporter heb ik toegevoegd. Marketingfeeds blijft nog heel even staan. Nog eens even over nadenken, vanavond heb ik iets meer tijd 😉

 2. Er zijn er genoeg, maar ik zou er niet op te veel gaan zitten, want anders krijg je het te druk achter de PC. Je normale sociale gaat er dan onder lijden.

 3. MSN Reporter staat er anders tussen hoor. En kijk, ik heb niet alle kleinere, nog niet zo oude netwerken erop gezet, in dat geval zijn er inderdaad nog wel een ruim aantal toe te voegen. Deze lijst is echter maar een basis, en me dunkt dat je hiermee al werk genoeg hebt om dingen te publiceren, onderhouden etc.

 4. Babl misschien? Nederlands microblog dat tussen een sociaal netwerk en weblog inzit. Leuke lijst trouwens!

 5. Inderdaad een leuke lijst en zoals eerder opgemerkt zitten er enkele netwerken tussen die naar mijn mening er niet tussen horen. Maargoed dan komen we terecht bij de vraag wat is een sociaal netwerk en wat niet…

 6. Wel…dankzij een social media site heb je er alvast een lezer bij 🙂

  Dave

 7. Vorige week ben ik zelf begonnen een social network op te zetten met een internationale insteek.

  Het doet qua socializing denken aan hyves / facebook en de naam van de site is ‘whazzup’.

  De site staat nog geheel in de kinderschoenen en kan in dit begin stadium nog een geheel ander design krijgen maar het begin is er: http://whazzup.wall.fm

 8. Dag Annelies,
  Heb je site nu voor het eerst gezien, begrijp veel dingen niet maar wil het graag leren. Ben en leek op het gebied van marketing.
  Ik bied je aan een gratis download van mijn eigen geschreven boek; Jeert handboek voor het leven. ISBN 9789081617437. Ik verwacht niets terug, doch een goede marketing tip na het lezen van het boek zou fijn zijn.
  De reden van dit verzoek is:
  Ik wilde mijn eigen uitgever zijn. Ondanks alle goede kritieken ziet de uitgeverswereld mij, en met mij vele anderen niet staan.
  De mooiste en eerste kritiek op mijn website kreeg ik een paar dagen geleden van Sabine ten Brinke, iemand die ik totaal niet ken en ook niet weet waar ze mijn boek heeft gekocht. Zij gaf haar commentaar als eerste op de websites http://jeertspc.com/book/comments. Deze site is in handen van Alain Badan een Zwitser die ik al jaren ken. Zelf probeer ik de website http://www.jeertspc.nl op te bouwen. Ik koppel daaraan een sub-domein in OPENCART nl. http://www.jeertspc.nl/shop/ .
  Ik hoop dat je tijd hebt en de moeite wilt nemen om dit

 9. Beste Peter,
  Ik heb vluchtig je website bekeken en gelezen waar je boek over gaat. Het intrigeert me wel, omdat je verhaal licht overeenkomt met mijn eigen verhaal. Om dit niet allemaal in een reactie hier uiteen te zetten zal ik je even een e-mail sturen vandaag of morgen.
  Ik ben erg benieuwd naar je boek.

  Groetjes,
  Annelies

 10. I think you’re doing very well, I only regret that so much unkind responses. Because I’m a bit older and I know quite a lot of sites, but there are also sites between which I had not seen before. I wish you much fun and just go do not let the pad. Keep it up.

  Bo-Jaydy

Comments are closed.