HomeZonnen in eigen tuin: neem een ligbed!In en rond huisZonnen in eigen tuin: neem een ligbed!

Zonnen in eigen tuin: neem een ligbed!

De zomer komt eraan en dan doen we natuurlijk niets liever dan lekker in de zon liggen. Helaas is het strand voor sommigen te ver en heb je niet altijd evenveel zin om naar een meer of plas te gaan. Maar heb je er weleens over nagedacht hoe heerlijk het in je eigen tuin kan zijn? Waarom betalen voor een ligbedje als je thuis ook de zomer kan vieren? Hou je vakantie in eigen huis en lees in dit artikel alle tips en trucs! 

Kies de juiste spot

Voordat je je tuin zomerklaar maakt is het belangrijk het beste plekje te vinden in de tuin. Het hangt er natuurlijk vanaf waar je van houdt. Wil je echt zonnen dan zal je een plek uit de schaduw moeten vinden, waar de zon het langst schijnt. Als je liever een boek in de schaduw leest is een plek met bomen ideaal. Zorg er in ieder geval voor dat de plek die je uitkiest groot genoeg is om jouw zomerse plekje te creëren. Denk aan een ligbed of loungebank, een tafeltje en eventueel extra ligbedden voor je vrienden!

Voor de zonliefhebbers: een ligbed

Als je het strand wilt evenaren mag een ligbed niet ontbreken. Zet het bedje precies in de juiste richting zodat de zon goed op je schijnt (niet vergeten in te smeren!). Het is natuurlijk wel zo fijn als je een goed ligbed hebt. Niet eentje die tijdens je zonsessie in elkaar klapt of eentje waar je nog dagen rugpijn aan overhoudt. Er bestaan ligbedden die van hout zijn gemaakt en bedekt zijn met kussens. Hierdoor klapt die niet in elkaar met jou ertussen en dankzij de gevulde kussens lig je heerlijk zacht.

Essentials voor een zonsessie

Als je tuin zomerklaar is en het ligbed op je staat te wachten is het natuurlijk wel belangrijk om de juiste spullen mee te nemen. De een leest graag een boek, de ander een tijdschrift en de ander neemt zijn laptop mee. Een muziekje doet het altijd goed, dus neem je muziek mee en eventueel een box. Zorg ervoor dat je genoeg water bij je hebt of andere drankjes! Van de zon droog je hartstikke uit. En daarbij is een goede zonnebrand een must, zodat je tijdens de zonsessie beschermd bent. In de tuin kan je net zo erg verbranden als op het strand. Neem tot slot je zonnebril en je handdoek mee en tijd om te genieten!