HomeVintage wonen, iets voor jou? Met deze tips zeker! #adIn en rond huisVintage wonen, iets voor jou? Met deze tips zeker! #ad

Vintage wonen, iets voor jou? Met deze tips zeker! #ad

Ben jij modern en toch een beetje van de oude stempel? Dan is vintage wonen iets voor jou. Een stijl die niet meer is weg te denken in het hedendaagse design en vanzelfsprekend daarom ook geliefd is onder veel stylisten. Want zeg eens eerlijk, wat is er gaver dan spelen met al het moois uit de jaren 60/70/80? Waar deze stijl ook veel wordt toegepast is in vitrines en etalages van winkels omdat het een bepaalde herkenbaarheid bij mensen schept. Het neemt ze terug naar hun jeugdjaren.

Hoe creëer je een vintage woonstijl

Voordat je begint met het implementeren van deze stijl is het belangrijk om vooraf te bepalen tot hoe ver je wilt gaan. Houd je het simpel met alleen wat accessoires of ga je helemaal over de kop qua behang, meubels en stoere decoraties? Want je kunt het met deze stijl zo gek maken als dat je zelf wilt. Als je het vrij basic wil houden dan adviseren we een ouderwets tafeltje, een paar design stoelen met passende kussens en een gaaf schilderij aan de muur.

chesterfield vintage wonen

Maar ga je all the way dan zijn er nog meer mogelijkheden natuurlijk, beginnend met een retro behang met ouderwetse patronen of hippe kleuren. En bij een echte vintage look hoort ook een tapijten of houten vloer eventueel met een vloerkleed. Vervolgens gaan we aan de slag met de meubels want ook dit zijn echte eye-catchers in een vintage woonstijl. Er zijn op het internet vele vintage meubels te vinden. Probeer de meubels wel met elkaar te matchen om toch voor samenhang te zorgen. Denk hierbij aan een mooie bank, (bijzet)tafeltje, stoelen, (hang)lamp en een vintage kastje. Ben je tevreden over de vloer en de meubels? Dan ga je verder met de finishing touch; de accessoires. Deze zijn er erg veel online verkrijgbaar, maar duik ook eens de zolder op van je ouders/overgrootouders. Zij hebben ongetwijfeld oude spullen waar ze niets mee doen die misschien wel geweldig in jouw vintage woonstijl passen. Een win-win situatie. Een andere plek waar je wellicht je slag kunt slaan is in kringloopwinkels, rommelmarkten of op marktplaats.

Gave accessoires die de vorige eeuw in beeld brengen zijn een oude telefoon, typmachine, radio, grove sierkussens, vaas, spiegel of een vintage schilderij. Leef je lekker uit en haal al het moois van vroeger terug de kamer in. Iedereen zal zich ongetwijfeld helemaal thuis voelen in jouw knusse woning.

Heel veel succes met het teruggaan in de tijd en het inrichten van jouw vintage woning.

One thought on “Vintage wonen, iets voor jou? Met deze tips zeker! #ad

  1. Je kan inderdaad vrij ‘makkelijk’ een vintage look creëren in je woning. Vooral omdat de laatste jaren alles zo erg terug komt. Veel van de vintage behang prints zijn nu weer te koop. Is ook mooi om met ‘nieuwe’ meubels te combineren en dan weer van die ouderwetse lampen. Je hebt me op ideeën gebracht!

Comments are closed.