HomeKeuzes keuzes: welke tuinmeubels moet ik hebben?In en rond huisKeuzes keuzes: welke tuinmeubels moet ik hebben?

Keuzes keuzes: welke tuinmeubels moet ik hebben?

Trouwe volgers van mijn blog, weten dat ik een tijdje geleden van plan was de tuin aan te gaan pakken. Nu staat dit nog steeds op een laag pitje door gebrek aan tijd en klusjesmannen die mijn muren gaan repareren, maar ondertussen ben ik in mijn hoofd druk bezig de tuin in te richten. De belangrijkste keuze: welke tuinmeubels zet ik mijn minimale tuintje neer?

De laatste weken ben ik al een aantal keren in tuincentra geweest en dan kun je niet om de uitgestalde tuinmeubels heen. Heel vervelend als je nog lang niet toe bent aan het daadwerkelijk inrichten van je tuin. Nu heb ik één item dat ik écht wil hebben voor mijn tuintje: een hangstoel. Past net prima in een hoekje en je kunt er heerlijk in zitten – nouja hangen. Maar goed, is natuurlijk totaal geen volwaardige oplossing voor mijn hele tuin. Vrienden moeten ook kunnen zitten als ze langskomen in de zomer en dan bij voorkeur niet op de plastic blauwe stoeltjes die ik opgestapeld heb staan. Dus ontkom ik toch niet aan het kijken naar tuinsets.

Ik zag er qua stijl pakweg 3 waarvan ik dacht: hier zou ik best mee kunnen leven. Maar welke tuinmeubels kies je dan? Want ik vind het eigenlijk best jammer dat een beetje tuinset zoveel geld kost. Ons bin zuunig geboren in Zeeland, en als je bedenkt dat er nou ook weer niet zoveel zon in mijn tuintje schijnt en het dus vooral voor een aantal mooie warme dagen per jaar is dat die tuinset er staat, dan is het al snel duur allemaal. Natuurlijk kun je ook winterbarbecues organiseren en met een dikke jas aan ook af en toe een gluhweintje drinken buiten, maar hoe vaak doe je dat nou echt? Dus, ik wil gebruik maken van de wisdom of the crowd: welke tuinset vinden jullie mooi (en enigszins verstandig) om neer te zetten op mijn postzegeltje? (het gaat om pakweg 3,5×3 meter, das niet groot).

De picknicktafel

Lekker simpel en makkelijk, en ook gezellig, is de bekende picknicktafel. Die heb je natuurlijk met de standaard onhandige bankjes die eraan vast zitten, maar ook met losstaande bankjes en een beetje opgeleukt uiterlijk. Persoonlijk vind ik de picknicktafel qua prijs-kwaliteitverhouding heel relaxt en het staat wel lekker urban jungle, zeg maar. Ook qua ruimte die zo’n tafel in beslag neemt, is het best een aangename optie qua tuinmeubel. Natuurlijk is zo’n tafel er in diverse stijlen, dus pin me niet vast op onderstaande tafel maar zo’n lichte tafel geeft wel wat meer licht in mijn donkere postzegeltje.

De basic tuinset (met kussens)

Het ziet er zo lekker basic uit, de tuinset die je zo hieronder gaat zien. Gemaakt van hout en voorzien van lekkere comfortabele kussens. Je zou niet verwachten dat dit eigenlijk een knetterdure loungebank is. Je timmert wat spul van de gemiddelde bouwmarkt in elkaar en je kunt zelf ook zo’n tuinmeubel maken, zou je denken. Helaas ben ik niet zo’n timmervrouw, dus ik moet het hebben van mijn dure smaak en mijn ziel verkopen aan de duvel. Ik vind het prachtig en het lijkt me heerlijk om hier in te zakken, zelfs met dikke winterjas aan, en te genieten van mijn mini urban jungle. Kat op schoot en klaar. Enige probleem is: waar laat je de kussens? Moet je daar weer een opbergbox voor hebben, want no way dat ik heel de tijd die kussens schoon ga maken natuurlijk. Ook al heb je daar natuurlijk HG-doet-wat-het-belooft voor.

De luxe wicker loungeset

Of je hem nu relatief goedkoop van plastic wicker (het bestaat) of van échte wicker koopt, een luxe uitstraling heeft de onderstaande loungeset zeker wel. Dit soort sets komt ook vaak met opbergbox voor de kussens (yihaa) en staat enorm volwassen. Gelijk wel een beetje een probleem wat mij betreft: het heeft een donkere uitstraling en staat nogal pompeus. Desondanks kan het heel mooi staan, zeker als je er een boel planten omheen bedenkt en een lekker wijntje erbij neemt. Denk wel dat ik de muren van mijn tuin wit moet kalken om te compenseren, maar ik zou het toch overwegen.

Welke tuinmeubels kiezen?

Dus, nogmaals de vraag: welke soort van de drie tuinsets zou jij kiezen? En waarom natuurlijk, want anders overtuig je me niet. Mijn eigen voorkeur gaat nu uit naar 1 of 2, vanwege het beetje luchtige zomerse eraan. Of heb je misschien een 4e optie die nog veel toffer is? Tell me in de comments hieronder!