HomeInspiratie: 5x stoere hanglampenIn en rond huisInspiratie: 5x stoere hanglampen

Inspiratie: 5x stoere hanglampen

Ik vind het vinden van een goede hanglamp voor de woonkamer echt een crime. Zo. Ik had een tijdje een lamp hangen die op het plaatje leuk leek, maar in het echt totaal niet mooi was. Sinds kort heb ik een nieuwe en dat is zo’n opluchting. Het is een gave stoere hanglamp van een soort koper stangetjes, met 3 lichtbronnen die je zelf kunt uitkiezen. Om jou te helpen als je ook een stoere hanglamp wilt, heb ik mijn top-5 stoere hanglampen voor je verzameld. 

Niks is lastiger dan op het internet naar een goede hanglamp zoeken. De grootte is lastig inschatten, de kleuren kloppen soms net niet helemaal, en als je niet uitkijkt dan lees je net als ik niet goed en zit je met een lamp die én te fel is, met lichten die je niet kunt vervangen én niet dimbaar zijn. En elke keer als ik de lamp aanzette begon er een bromgeluidje. Niet de bedoeling! Retourneren was een optie, ware het niet dat ik de doos min of meer meteen had weggedaan.

Dus nouja, half jaar later toch nog maar eens kijken, want de woonkamer werd er niet gezelliger op. Toen ze bij lampen24.nl me wilden helpen hiermee, was de eerste vraag: welke stijl vind je mooi? Godzijdank was ik dit keer snel klaar met stijlen kiezen, dat werd: stoer, industrieel, maar wel met een twist, niet te zakelijk, en liefst met warme materialen. Ik heb een hoog plafond, dus het was ook al snel duidelijk dat het een robuuste hanglamp ging worden. Dus ik kreeg wat suggesties, en daarvan zijn er zeker 2 in onderstaand lijstje beland. Ik móet trouwens even vermelden dat de genoemde website foto’s van alle lampen erbij zet mét het licht aan en met daglicht erbij, zodat je ook goed ziet hoe de lamp er overdag bij hangt. Vond ik wel een fijn voordeel, want soms is zo’n lamp overdag met treurig regenachtig weer ineens een hele saaie lamp.

Hoe combineer je lampen?

Hoe combineer je nou jouw stijl met een hanglamp? Vond ik ook een moeilijke vraag. Zeker als je een grote woonkamer met aansluitend eetgedeelte en keuken hebt, moet het een beetje bij elkaar passen. Dan helpt het als je lampen uit dezelfde serie kunt kiezen bijvoorbeeld. Of kies lampen die allemaal iets met elkaar gemeen hebben, zoals de kleur metaal (koper, chroom, rosé goud etc) of de kleur van de kap of de stijl. Hoe je het combineert met je meubels en de kleur van de bank of je vloerkleed is een kwestie van uitproberen soms. Ik heb hele gekleurde meubels (van oude vissersbootjes) en een bruine bank. In principe past nagenoeg alles daarbij met wat fantasie, maar omdat de meubels best een warme uitstraling hebben, past bijvoorbeeld chroom of zilverkleurig er niet echt bij. Dus kijk vooral ook naar de uitstraling, hou je van warm, van koel of van een ratjetoe aan prulletjes en kleurtjes? Al met al hou ik van warm en stoer. En van designlampen, maar die zijn duur…

5x stoere hanglampen

Afijn, hierbij mijn lijstje met stoere hanglampen die ik heb ontdekt en natuurlijk als eerste dé lamp die nu in mijn eigen woonkamer hangt. Hij is zooooo gaaf <3

Klik op de afbeelding om direct informatie en prijzen te zien (extern)

stoere hanglamp lorenza

1. Lorenza pendellamp

metalen hanglamp

2. Uit dezelfde serie Lorenza pendellamp

houten hanglamp

3. Houten hanglamp Bela

hanglamp zacht hout

4. Hanglamp Joselyn

hanglamp drie delen

5. Hanglamp Swing, beetje apart maar wel lekker!

Zoals je kunt zien zijn het allemaal stoere hanglampen met een grote diameter en redelijke lengte. Ze kunnen daarmee zowel boven de eettafel als in de woonkamer als het plafond hoog genoeg is. De lamp die ik nu heb hangt net 1 cm boven mijn hoofd :’) maar omdat er een tafeltje onder staat, loop ik nooit tegen de lamp (pun). Door de verwisselbare lampen er in kan ik ook nog kiezen om witter licht te laten geven, of om ze dimbaar te maken. Let ook op dat soort zaken als je een lamp uitzoekt! Hoe wit moet het licht zijn, is de lamp dimbaar (als je dat zou willen) en kun je de lichtbron vervangen?

Wat is jouw favoriete (lamp) stijl?

One thought on “Inspiratie: 5x stoere hanglampen

Comments are closed.