HomeDeze originele meubels uit Indonesië van gerecycled hout wil jij ook!In en rond huisDeze originele meubels uit Indonesië van gerecycled hout wil jij ook!

Deze originele meubels uit Indonesië van gerecycled hout wil jij ook!

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik op Instagram al een paar keer werd geconfronteerd met een advertentie voor originele Indonesische meubels. En niet zomaar de bekende Indonesische meubels, nee, gemaakt van gerecycled sloophout van oude vissersbootjes. Wat ik zag was zo gaaf, ik moest ze hebben. Dus nu heb ik mijn huiskamer vol houten meubels van Daan Hout. Kijk je mee?

En nee, dit is geen gesponsorde post, ik ben gewoon echt heel enthousiast. Ik heb in mijn woonkamer een dressoir slash tv-meubel van heel vrolijk gekleurd hout, een kleine salontafel en een hele originele boekenkast, die je ook als room divider kunt inzetten. En ik ben nog niet klaar, ik spaar ze het liefst allemaal. Ok, beetje too much natuurlijk, maar Daan Hout (niet zijn echte achternaam, duh) maakt hele gave meubels.

origineel dressoir van gekleurd sloophout

Meubels uit Indonesië

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een zwak heb voor Indonesië. Als ik meer geld had, kwam ik daar elk jaar, maar helaas en de wereld is nog zo groot qua andere bestemmingen. Daarom vind ik het extra bijzonder om meubels in huis te hebben die op Bali of Java zijn gemaakt. De vissersbootjes daar worden na verloop tijd te oud om nog veilig de zee mee op te gaan. Normaal wordt het hout dan verbrand (fikt lekker, hardhout), maar Daan Hout Meubeldesign maakt er dus originele meubels van. Ik zou er echt mijn hele huis van onder tot boven mee vol zetten.

Zo komt er nog een ronde eettafel aan, die hij speciaal op mijn verzoek laat maken (en wellicht ook gaat aanbieden in de webshop) en die dan past bij het salontafeltje. Ook maakt hij een zitbank van een klein bootje, waarin je dus nog een heel stuk boot terugziet. Het moet nog naar Nederland komen allemaal, maar man, ik kijk er zo naar uit! Met wat geluk passen mijn huidige houten eettafelstoelen mooi bij de eettafel. Ik post je helemaal de moeder op Instagram als ik de tafel en het bankje binnen heb!

gekleurde ronde salontafel sloophout

Meubelmaker met passie <3

Toen Daan mijn meubels in hoogsteigen persoon kwam bezorgen, heb ik al even kort gesproken, maar ook via Messenger sprak ik hem even. Als je met een vraag reageert op zijn Facebookpagina of Instagram, stuurt hij vrij snel een antwoord terug, erg netjes! Hij laat graag meubels op maat maken ook voor je, als het even kan. Moet je wel geduld hebben, want het maken gebeurt in Indonesië en het duurt wel even voor het daarna in Nederland arriveert. Maar wat mijn punt was, je merkt aan alles dat Daan zoveel passie heeft voor meubels maken. Ik vond het zelf al geniaal dat iemand op het idee kwam om van oude bootjes iets nieuws te maken. Weer eens iets anders dan de doorsnee steigerhouten meubels.

Bekend van tv

Leuk feitje: Daan was kort met zijn meubels in een woonprogramma op RTL. Kijk maar even, dan zie je wat ik bedoel. Als je daarna nog niet zo’n meubel van hem wil, ben je gek ;-).

Het filmpje geeft eigenlijk alle redenen al waarom je een bijzondere kast, bijzonder dressoir of bijzondere salontafel van Daan Hout moet willen. Ik zou bijna willen zeggen: kom eens bij mij langs, dan kun je het ervaren, maar dat gaat wat ver. Ik krijg wel veel complimenten en positieve geluiden van iedereen die voor het eerst bij mij in huis is. Als ik het bij Daan Hout voor het zeggen had, kon hij nog zoveel meubels maken voor me! Want dan wil ik in dat ene hoekje nog een klein kastje, in die loze ruimte daar nog een laag open kastje, nog een laag bankje voor die ene verwarming, nog een toffe dekenkist voor boven (oh, maar die kun je helemaal niet naar boven getild krijgen, das dan weer jammer) en zo nog wel twintig ideeën. Maar misschien is dat een tikkeltje overkill. Maar ja, als je van Daan hout….;-)

Ben jij ook zo enthousiast geworden?