HomeOp de wishlist: Paper Republic notitieboek en Kaweco vulpenGadgetsOp de wishlist: Paper Republic notitieboek en Kaweco vulpen

Op de wishlist: Paper Republic notitieboek en Kaweco vulpen

Vanaf nu zijn de mooie notitieboekjes van paper republic ook in Nederland te krijgen. Blijkbaar was dat nog niet zo, maar ik kreeg een persbericht waarin dat werd aangekondigd. En het is maar goed ook, want die notitieboekjes zijn awesome! Zeker in combinatie met een mooie vulpen, zoals die van Kaweco.

grand_voyageur_red_xl_01

Beide merken kende ik nog niet, paper republic komt uit Oostenrijk en Kaweco uit Duitsland, dus heel gek is dat ook niet. Maar even een blik op de website van in elk geval eerstgenoemde, doet je als de gesmeerde bliksem je spaarpot binnenstebuiten keren. Een leren cover en daarbinnen heb je keuze uit verschillende soorten papier én je kunt er je smartphone of kleine tablet handig tussen kwijt. Das handig als je tijdens het krabbelen, schrijven en tekenen ook dingen wilt opzoeken op je apparaat. Dat gekriebel kan natuurlijk met elke pen, maar een vulpen heeft voor mij toch wel echt dat beetje extra stijl en charme.

kaweco-brass-sport-vulpenBij het zien van een vulpen komen direct weer de herinneringen aan de basisschool naar boven, waar je die groen, blauw of donkerrode vulpennen kreeg. Ik kreeg altijd een rode omdat ik links was, de rechtshandigen kregen een blauwe meestal. Best stom achteraf gezien, maar desalniettemin komen ook de herinneringen aan het sparen van de vulpenballetjes naar boven. En dat was best grappig. Handen helemaal onder de inkt omdat je dat balletje uit de vulling hebt gewurmd.

Notitieboekje voor netter bureau

Ik ben in elk geval verliefd geworden op de rode Grand Voyageur XL en op de Kaweco Sport Brass vulpen. Gemaakt van heel mooi messing en lekker stevig. Hou ik van. Ik zou ze dolgraag op mijn werk gebruiken, waar mijn bureau nu een verzameling is van kladblokblaadjes en post-its om ideeën op te noteren. Tot wanhoop van de clean-desk-politie, die af en toe een lelijke blik naar me werpt als de blaadjes weer all over the place liggen omdat ik een notitie kwijt ben. Doe mij dan maar een handig boekje, waar je ook nog losse paperassen in kunt verstoppen, omdat er ook elastieken bij worden geleverd om de boel bij elkaar te binden. Yay!

bureau

De notitieboekjes van paper republic kun je kopen op hun eigen website en de pennen van Kaweco bij bijvoorbeeld Fonq.nl. Kost wel een lieve duit, maar ja, dan heb je een mooie vulpen!

Overigens word ik niet gesponsord om deze blogpost te schrijven, ik ben gewoon heel enthousiast over deze items (kreeg wel een persbericht waarin een samenwerking tussen de 2 werd aangekondigd, maar van die samenwerking zie ik nog niet veel terug verder).