HomeLekker BBQ’en met audio erbij van NudeGadgetsLekker BBQ’en met audio erbij van Nude

Lekker BBQ’en met audio erbij van Nude

Van GSMpunt.nl mocht ik een leuk nieuw product testen, de Nude Audio Move M Bluetooth-speaker. Een handzaam vierkant speakertje, met felgekleurd koord eraan om hem op te hangen bijvoorbeeld. 

2015-05-25 13.12.26

Er zit een rubberen band omheen, zodat hij wel tegen stootje kan. Je kunt naast verbinden met Bluetooth ook verbinden door er een audiojack-kabeltje tussen te hangen. Zo kun je ook muziek afspelen van apparaten die niet over Bluetooth beschikken. Tot zo ver handig.

Nu de test. Verbinden via Bluetooth ging makkelijk. Daarna een kwestie van muziek opzoeken en gaan afspelen. We hadden hem buiten op tafel liggen tijdens een BBQ op het dakterras en dat is eigenlijk precies waar de Nude Audio Move M speaker voor bedoeld is. Net groot genoeg om een fatsoenlijk geluid te produceren, te klein om de buren enorm te storen met takkeherrie. Gek genoeg klonk het geluid wel beter als je er een paar meter vandaan ging staan, in tegenstelling tot wanneer het ding op tafel ligt en je zelf ook in de buurt van de tafel bent. Net of de geluidsgolven die eruit komen even wat ruimte nodig hebben, wat misschien niet gek is, maar ik ben dan ook geen audiofiel.

Het is geen drama als er een paar spatten regen op vallen of als je saus morst. Je kunt hem makkelijk even schoonpoetsen met een natte doek. De rubberen band is er af te halen, mocht die echt heel vies of mocht er zand tussengekomen zijn. Kijk dan wel uit dat het zand of vuil niet in de openingen van de speaker komt.

De Move M speaker is er ook in een L-variant. Deze is wat langwerpiger en produceert dan wellicht nog even wat meer geluid, voor als je tuin wat groter is dan een dakterras van 16 m2.

De Nude Audio Move M speaker is dus te koop bij GSMpunt.nl, voor een schappelijk prijsje van 49,99 euro. Ik vind het wat duur, maar het valt me op dat veel Bluetooth-speakers best prijzig zijn. Vergeleken met bijvoorbeeld een Jabra Solemate Mini (99,99 euro) biedt deze in elk geval ook goede kwaliteit, voor wat minder geld. Al is de Solemate Mini dan wel echt beter gebalanceerd qua geluid.

Dit product werd mij beschikbaar gesteld door GSMpunt.nl. Naast Bluetooth speakers, vind je hier ook bijvoorbeeld accessoires voor iPhone 6 en andere toestellen.