HomeHebben! KYWIE WOOLERS om wijn koud te houdenGadgetsHebben! KYWIE WOOLERS om wijn koud te houden

Hebben! KYWIE WOOLERS om wijn koud te houden

Wijn. Is absoluut een belangrijk onderdeel in mijn leven. Witte wijn welteverstaan. Van rode krijg ik alles behalve een lekker gevoel. Maar, als je een avondje gezellig met vriendinnen aan het bijkletsen bent onder het genot van een mooie pinot blanc, dan wil je niet steeds naar de koelkast op en neer voor het volgende glaasje. Een wijnkoeler is dan natuurlijk de allerbeste oplossing ever. Maar dat moet er niet zomaar eentje zijn. Ik wil de Kywie Wooler. Omdat mooi.

Wijnkoelers zijn meestal van die standaard chromen bakken (of andere lelijk metaal) of van een soort dubbelwandig plexiglas. Leuk als je van strak houdt, maar ik vind het oerlelijk en wil dat allemaal niet in mijn huis hebben. Ik hou van warm en gezellig en echte materialen. Dus ik zag net een bericht over de Kywie Wooler en besloot dat die op de wishlist voor mijn verjaardag gaat (28 december, hint!).

Waarom? Kijk het nou!

Wol? Hoor ik je gewoon denken. Maar wol isoleert dus perfect. Dat weet je ook van je Uggs. Als je die hebt. Die waren oorspronkelijk gemaakt om op het strand een beetje te chillen, ergens in de loop van de tijd zijn het ineens winterlaarzen geworden. Dus de Kywie Wooler heeft wol van Texelse schapen aan de binnenkant. De coolste schapen ooit.

Door Evelyn Simak, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=13441338

De Kywie Wooler warmt niet meer dan een halve graad per uur op, dus dan kun je best even vooruit met je fles wijn. Ook met dranken die warm moeten blijven trouwens, die worden omgekeerd dus niet snel kouder. Voordeel is ook dat de wol vocht absorbeert en je krijgt dus geen vochtkringen aan de onderkant die je tafel verpesten. Chill! Komt bij dat het vachtje ook beschermt tegen vallen, zeer aangenaam als je met je beschonken hoofd niet zo pakvast in de handjes meer bent.

De flessenkoelers worden gemaakt door een Nederlandse leerlooier. Omdat er gewerkt wordt met een natuurlijk product dat met de hand wordt gemaakt, is geen enkele koeler hetzelfde. En net als een leren jas, wordt de leren flessenkoeler alleen maar mooier met de jaren en krijgt het zijn eigen karakter.

Alleen maar voordelen dus.

Modellen van de Kywie Wooler

Kywie Woolers zijn er in vier verschillende modellen: de Champagne, Wijn, Demi en Koozie. Champagne is geschikt voor bolle buik flessen en de Wijn variant voor traditionele wijnflessen. De Demi heeft een inhoud van 500cl en is daarmee uitermate geschikt voor water- of bijvoorbeeld bierflesjes, grote blikjes en zelfs babyflessen. De Koozie gebruik je om je koffie of theeglas warm te houden. Een ideaal cadeau voor onder de kerstboom! Of mijn verjaardag dus. Hint.

Je kunt hem kopen op de site van Kywie zelf.

Tell me, hoe awesome vind jij ze?