HomeDeze hangende plantenpotjes lossen al je ruimteproblemen opGadgetsDeze hangende plantenpotjes lossen al je ruimteproblemen op

Deze hangende plantenpotjes lossen al je ruimteproblemen op

Even geleden mocht ik van Coolgift.com een leuk cadeautje uitkiezen van hun website om iets over te schrijven. Normaliter zou ik dat niet gedaan hebben, want tussen de kurkentrekkers en bieropeners en een heleboel wereldkaarten voor op je muur zie ik meestal niks waarvan ik denk: nou dolletjes, daar ga ik enorm een enthousiaste blog over schrijven. Maar toen zag ik de ondersteboven hangende plantenpotjes van Bosske op hun website en ik was om. Waarom? Ze zijn fakking vet!

Ik wil er meer! <3

Not your ordinary hangplant

Toen ik de potjes postte op mijn Instagram en Twitter kreeg ik meteen al superveel leuke reacties erop. Nu zijn hangplanten altijd wel handig, want je hangt ze boven je hoofd en staan dus nergens in de weg. Nadeel is dat je altijd tegen de onderkant van een pot aankijkt. Met de Sky Planter Recycled (er zijn er ook van keramiek) heb je dat probleem niet en kijk je ook van de onderkant tegen een gezellig plantje aan. Ik zag meteen al een plaatje voor me. Allemaal gezellige potjes met planten boven de bar in mijn keuken, met kruiden.

Dus, zo gezegd, zo gedaan, 3 van de Bosske Sky Planter besteld en vrijwel meteen nadat ze binnen kwamen, naar de Dekatuin om kruiden erbij te halen. Ik ben er ook zelf aan het kweken, maar dat gaat nog niet hard. En wil natuurlijk dat het smoelt. Bij de Sky Planter krijg je alles om ze op te hangen, een haak, een plug en 2 stalen draden in verschillende lengtes. Ideaal. Gat boren, plug erin, haak daarin, en klaar.

Teveel groen voor de potjes, maar ach, blije vensterbank hierna

Zo werken de Bosske Sky Planters

De potjes werken als volgt: je propt je plantje met potgrond erin, knipt het bijgeleverde gaasje eventueel bij zodat het rond de stam of stammetjes past van je plantje, doet het plastic lock daaroverheen en draait de boel dicht. Door het gaasje valt er geen potgrond uit en door het lock valt vanzelfsprekend niet het hele plantje eruit. Vervolgens doe je er aan de bovenkant water in (daarvoor zitten gaatjes en een “waterpaaltje” dat het waterpeil aangeeft).

Waterpeil hangende potjes

Nu is dat water geven dus even een dingetje. In principe zegt de verpakking dat je ongeveer elke 2 weken het water moet aanvullen. Door het systeem in de pot druppelt het water langzaam de potgrond in. Daar begint de grap. Omdat het waterpeil binnen een paar dagen redelijk is gedaald, denk je: ah, ik moet bijvullen. Maar nee. Ik heb dat dus een paar keer gedaan, maar toen kwam uiteindelijk het water langs de plant naar buiten druppelen. De potgrond was helemaal verzadigd met water. Nu komt dat ook doordat de plantjes nog niet door de hele pot geworteld zijn en nog niet zoveel opzuigen. Dus het is wel zaak om die twee weken echt als richtlijn te gebruiken. Je ziet het vanzelf als een plantje een beetje slapjes erbij begint te hangen. Kortom, ik had een paar dagen steeds gelige watervlekjes op mijn bar. Waarschijnlijk is dat probleem minder als je echt een flink waterzuipende plant met veel wortels hebt.

Best gift ever

Al met al, ik vind die Sky Planter echt top. Ook als cadeau trouwens, want de Small, die ik heb, kost 19,95 en de Medium 29,95. Noteer maar vast voor mijn verjaardag (28 december) want ik wil er nog best een aantal bij hebben! Hoe meer kruiden boven mijn bar, hoe beter. Ik ben nu al blij met het resultaat van hoe het eruit ziet. Het breekt ook het zicht vanuit de woonkamer naar de keuken een beetje. Overigens hoorde ik ook veel mensen roepen dat het ideaal zou zijn voor kantoor. Nog steeds een leeg bureau, maar wel groen. En je kan gerust twee weken de plantjes vergeten water te geven.

Wat denk jij van deze potjes? Awesome toch?

2 thoughts on “Deze hangende plantenpotjes lossen al je ruimteproblemen op

  1. Oja! Katproof was ik nog vergeten te noemen! Het grootste voordeel in veel huishoudens denk ik. Al hebben die van mij inmiddels relatief door dat ze er af moeten blijven maar af en toe vliegt er toch nog eentje uit de vensterbank wegens onbehouwen…Dank voor deze toevoeging 😉

Comments are closed.