Home7 Tips voor het uitzoeken van een nieuwe smartphone [ADV]Gadgets7 Tips voor het uitzoeken van een nieuwe smartphone [ADV]

7 Tips voor het uitzoeken van een nieuwe smartphone [ADV]

Het aanbod aan smartphones is ontzettend groot. De modellen worden steeds geavanceerder, wat de keuze ook steeds moeilijker maakt. Waar moet je op letten als je een nieuw model uitzoekt? Er zijn zeven punten om op te letten:


1. Bepaal je budget

Een smartphone is een belangrijke en dure aankoop. Wil je het beste of het beste, of ben jij ook met minder tevreden als je dan minder kwijt bent? Als je van tevoren je budget bepaalt valt er een groot aantal modellen af, wat de keuze weer makkelijker maakt.

2. Let op de belangrijkste specificaties

Met je budget in je achterhoofd blijft er nog een aantal aantrekkelijke modellen over. Het is belangrijk om bij deze modellen te bekijken wat de specificaties zijn. Om een goede vergelijking te maken moet je in ieder geval op de volgende punten letten:

  • Design
  • Besturingssysteem
  • Accuduur
  • Display
  • Cameraprestaties

Kies een toestel dat jij mooi vindt. Je zult hem nog vaak in je handen hebben. Om het uiterlijk van je telefoon veilig te stellen, of zelfs aan te vullen, kun je een smartphonehoesje kopen. Er is bijvoorbeeld een ruim aanbod aan LG Optimus L9 hoesjes, of Nokia Lumia 800 hoesjes. Daarnaast moet je goed op het besturingssysteem letten. De grootste drie zijn Android, iOS en Windows. Elk systeem geeft een andere beleving, en ieder persoon zal een andere voorkeur hebben. Let ook op de verschillende versies van besturingssystemen die worden uitgebracht. Om ongestoord met je smartphone te werken heb je een goede accu nodig. Vaak is de accuduur van de telefoon vermeld in de specificaties.

Smartphones worden vooral via het scherm bestuurd. Het is dan ook belangrijk dat je dit in je keuze meeneemt. Kies een schermgrootte die bij jouw telefoongebruik past, en kijk of de resolutie van het scherm hoog genoeg is. Er zijn ook grote verschillen in de camera’s waarover de toestellen beschikken. Kijk of de resolutie van het foto- en filmmateriaal hoog genoeg is, en bepaal of de camera’s over de functies beschikt die jij ervan verlangt.

3. Kies een passend toestel bij je mobiele ecosysteem

Je kunt je toestelkeuze ook deels baseren op het merk van andere apparaten die je al gebruikt. Als je al een Apple computer en een iPod touch hebt, kun je de software van je iPhone daar naadloos aan mee laten werken. En met een iPhone 4S hoesje en een iPod Touch 5G hoesje zijn je apparaten ook nog eens goed beschermd.

4. Kies voor een betrouwbaar besturingssysteem

Bij de keuze tussen verschillende besturingssystemen moet je ook op de populariteit ervan letten. De meest gebruikte systemen hebben het grootste assortiment van apps. iOS heeft de meeste, maar Windows en Android hebben ook een ontzettend groot aanbod. Minder populaire besturingssystemen zoals Blackberry 10 of Bada hebben hierin minder keuze.

5. Bekijk de features van een toestel

Verschillende toestellen en merken onderscheiden zich met verschillende features. Sommige toestellen kunnen 3D filmen, of je kunt je ogen gebruiken om erop te scrollen. Veel van deze features lijken erg leuk, maar worden in de praktijk maar weinig gebruikt. Bedenk vooral wat je nodig hebt, en of bepaalde functies de prijs niet onnodig hoog maken.

6. Wees niet te trouw aan één merk

Apple-gebruikers staan er om bekend niet van hun merkkeuze af te willen wijken, maar bezitters van andere telefoons kunnen net zo koppig zijn. De toestellen van tegenwoordig zijn in veel gevallen voorzien van gelijkwaardige technologie, wat deze merk-trouw overbodig maakt. Baseer je keuze alleen op het toestel en haar prestaties, niet op de producent ervan.

7. Bedenk goed wat je écht nodig hebt

Koop niet meer dan je nodig hebt. Veel mensen vinden het geweldig om het nieuwste van het nieuwste te hebben, maar hier hangt altijd een prijskaartje aan. Houdt oudere modellen ook als optie, voor de meeste mensen voldoen die ruimschoots. Bedenk je dus goed of je de Samsung Galaxy S4 wel écht nodig hebt, of dat je met de S3 ook overweg kunt. Het kan je ontzettend veel geld schelen.

3 thoughts on “7 Tips voor het uitzoeken van een nieuwe smartphone [ADV]

  1. Vooral niet de laatste toestellen willen hebben scheelt veel in de kosten – als je ziet wat dat nieuwste toestel allemaal nog meer kan – heb je dat wel nodig?

Comments are closed.