HomeMicrosoft Academic Tour Groningen: verslagEventsMicrosoft Academic Tour Groningen: verslag

Microsoft Academic Tour Groningen: verslag

Microsoft, rings a bell doesn’t it? ’s Werelds grootste software concern gaat de scholen langs om met studenten te praten over Microsoft. En natuurlijk niet alleen daarover, maar ook over Gaming en bijvoorbeeld de Imagine Cup. Op woensdag 3 december, vandaag dus, kwam Microsoft even langs in Groningen. Met ruim 140 bezoekers is de Microsoft Academic Tour in Groningen in elk geval geslaagd! Maar wat is nou precies die Microsoft Academic Tour?

Het is dinsdagmiddag 2 december en in het kantoor van de communicatiemedewerkers bij het Instituut voor ICT is het erg druk. De laatste dingen voor de komst van Microsoft moeten nog even geregeld worden. Is alles in orde met de catering? Zijn alle faciliteiten voor de zaal geregeld? Heeft iedereen die zich heeft aangemeld wel een bevestiging gehad? Om 5 uur gaan de medewerkers opgelucht naar huis, wetende dat alles helemaal goed komt de volgende dag! Maar waarom nou al die drukte? Is die zogenaamde Microsoft Academic Tour zo belangrijk dan?

Eenmaal aanwezig op de middag zelf besef je ineens dat het toch wel vrij belangrijk is. Ondanks dat je probeert te negeren dat Microsoft toch best een groot bedrijf is en ook wel aardig belangrijk, blijft het helaas bij proberen. Want toegegeven, ze komen met groot materieel. Vier Xbox 360’s, een aantal FatBoy’s om lekker op te chillen en na te praten en een goede afvaardiging van enthousiaste medewerkers die zelfs begrip hadden voor het feit dat minstens de helft van de zaal op zijn minst pro-linux was en toch voorzichtig anti-microsoft.

Maar behalve het feit dat het bedrijf vrij groot en belangrijk is, is het ook belangrijk voor degenen die komen. Een groot aantal HBO-studenten, MBO-studenten, maar zelfs ook HAVO en VWO scholieren kwamen luisteren naar uitleg over XNA Gaming, Visual Studio 2008 en de Imagine Cup. Belangrijk, want bijvoorbeeld de Imagine Cup heeft elk jaar nieuwe enthousiaste deelnemers nodig die een maatschappelijk ‘probleem’ aan willen pakken. Zo hadden de winnaars van dit jaar een spel gebouwd om kinderen attent te maken op de milieuvervuiling. Zo leren ze in het spel om vuilniszakken op te ruimen, plantjes goed te verzorgen en hoe je bijvoorbeeld door middel van het gebruik van spaarlampen het milieu een handje kan helpen.

Natuurlijk ook belangrijk om twijfelkonten een beetje in de richting van ICT te sturen en ze enthousiast te maken voor een opleiding in de ICT. Is natuurlijk ook weer leuk voor Microsoft, want in de zaal zitten dan toch mogelijke nieuwe professionals, die deze coole event voorlopig nog niet zijn vergeten en wellicht eens gaan solliciteren bij Big M.

Onderstaand nog een paar sfeerimpressies.

xbox

kickoff

xna gaming

guardian of eden

borrel

xbox

2 thoughts on “Microsoft Academic Tour Groningen: verslag

  1. Hm.. jammer dat ik niet op de hoogte was van deze bijeenkomst, anders was ik zeker even gaan kijken. Is dit een jaarlijks terugkerend event?

  2. Oe, hippe propaganda! (Hopelijk snappen mensen dat "IT" toch wel wat ruimer is dan "Microsoft" 🙂

Comments are closed.