HomeBijna lente! Tijd om een bezoekje aan De Keukenhof te plannenEventsBijna lente! Tijd om een bezoekje aan De Keukenhof te plannen

Bijna lente! Tijd om een bezoekje aan De Keukenhof te plannen

De Keukenhof is niet heel ver van mijn woonplaats Haarlem vandaan en het ligt zelfs op de route van werk naar huis (of andersom). Toch ben ik maar 1 x geweest en toen was er nog niks aangeplant. Ik was er voor een plantjesmarkt en hoewel ik wel even door het park ben gelopen, viel er weinig te zien. Tijd om daar in verandering te brengen! Ben jij ook nog nooit geweest, let dan even op, want ik vertel je wat er te zien is en waarom je er echt even heen moet.

Als je ooit van De Keukenhof hebt gehoord, dan ging dat vast gepaard met de termen ‘bejaarden’, ‘druk’ en ’toeristen’. En hoewel het inderdaad wel een vrij typisch uitje is voor drommen bejaarden en toeristen die allemaal per bus worden gedropt voor de ingang, is het ook echt iets voor jou! Om de volgende redenen:

  • iedereen wordt blij van bloemen en planten
  • je kunt er inspiratie opdoen voor je eigen tuin
  • ook met kinderen is het park prima te doen
  • er zijn leuke wandelroutes in en rond het park
  • je krijgt er meteen een heel blij lentegevoel van!

Uitermate geschikt voor iedereen die ook maar een beetje van bloemen houdt. Plus dat het altijd leuk is om even voor toerist in eigen land te spelen. Natuurlijk kan ik je wel aanraden om niet in het weekend te gaan of op woensdagmiddag, maar als je eenmaal binnen bent, vergeet je de toeristen vanzelf. Er is zoveel prachtigs te zien!

Je ziet er de velden vol met bloembollen, maar verder kun je er hele gave bloemenshows zien, inspiratietuinen in diverse stijlen (aangelegd door Rob van Rob’s Tuinverbouwing), unieke kunstwerken à la bloemencorso en gedurende de openingsperiode zijn er ook nog vele andere evenementen (zoals het bekende Bloemencorso op 21 april). Kinderen kunnen een (gratis) speurtocht doen, er is een kinderboerderij, een doolhof en een speeltuin. Genoeg te doen dus.

Speciaal voor de romantici onder u: dit jaar (2018) is het thema ‘Romantiek in bloemen’. Kan geen kwaad om er even heen te gaan als je behoefte hebt aan wat romantiek in je leven.

15 dingen die je nog niet wist over De Keukenhof

Mocht ik je niet overgehaald hebben, dan doet deze infographic dat misschien wel. Onder infographic vind je de openingstijden en het adres. Laat je even weten of je gaat? Ik ben heel benieuwd naar jouw Keukenhof ervaringen!

feiten de keukenhof

Toch vet? Ik wist dit allemaal niet! Jij wel?

Openingstijden Keukenhof

De hamvraag is natuurlijk: wanneer is De Keukenhof geopend? De Keukenhof is elke dag open vanaf 22 maart (lente) tot en met 13 mei. Je kunt er terecht van 8 uur ’s ochtends tot 19.30 uur ’s avonds, maar de kassa sluit om 18.00 uur.

Tickets Keukenhof

Je kunt vanuit Amsterdam een Keukenhof bustour. Deze vertrekt 6x per dag vanaf Centraal Station. Scheelt een hoop gedoe met OV plannen en parkeren plus je krijgt er een gids bij die je alles kan vertellen over De Keukenhof.

Uiteraard kun je er ook op eigen houtje heen en eventueel een combinatieticket voor OV en toegang tot het park aanschaffen. Parkeren kan ook en kost je 6 euro, maar valt af te raden op drukke dagen, want dan heb je kans dat je een heel stuk verderop moet parkeren.

Standaard ticket online, voor volwassen, kost 17 euro. Kinderen van 4-17 jaar gaan voor 8 euro de deuren door. Check vooral even alle tickets

Adres Keukenhof

Je kunt De Keukenhof vinden tussen Den Haag en Amsterdam. Bij de A4 afslag Nieuw-Vennep en op de A44 afslag Lisse. Volg daar de borden.
Adres:
Stationsweg 166A
2161 AM Lisse