Home3FM Serious Talent Awards – 11 april 2010 – zo was hetEvents3FM Serious Talent Awards – 11 april 2010 – zo was het

3FM Serious Talent Awards – 11 april 2010 – zo was het

Goed, je denkt: “Vet gaaf! Kaartjes voor de Serious Talent Awards van 3FM”. En natuurlijk, dat is het ook! Wat je niet van te voren bedenkt is dat je daar tussen de pubertjes en geile tieners staat, die helemaal wegdrijven bij de blonde-piekjes basgitarist van Destine. Weet niet of ik dat wel mag zeggon trouwens. Desalniettemin, ik was er, en ik moet er toch even een verhaal over kwijt ;-).

Op zich had ik met zicht op het tijdstip wel kunnen vermoeden dat het publiek niet al te oud zou zijn, maar goed, in een naieve bui negeer je dat gewoon. Van 18.00 uur tot 21.00 uur duurde het festijn. De 3FM Serious Talent Awards beloofde heel wat goeds. Caro Emerald zou komen en daar ging ik eigenlijk voor. Ik heb haar album inmiddels op mijn iPod staan en met een glas Martini Bianco erbij (met ijs) klinkt dat erg zomers en relaxt. Wat mij betreft een zeer terecht genomineerde.

Behalve Caro Emerald konden we in volgorde van opkomst genieten van Destine, Go back to the Zoo, Valerius, Caro Emerald en Flinke Namen. De muziek was prima, niets om over te klagen. Al was de bas van Flinke Namen zo hard dat het oorwax uit je oren werd gedrumd, maar dat verwacht je ook niet anders van gozers die met De Opposites samenwerken. Dat moet HARD. Go back to the Zoo was the enige die ik behalve Caro Emerald van naam kende en de muziek van die band vind ik bijzonder cool. Het moet wel gezegd dat het een beetje “Kings of Leon” aandoet, maar dat doet voor de kwaliteit niets af. So electric!

Maar wat een gedoe was het verder! Je zou van 3FM verwachten dat ze er een mooie show van maken, maar het leek het hard op dat ze al hun energie bewaard hebben voor de awards van komende donderdag, 15 april. Dan krijgen de échte artiesten een prijsje. Want, het geval wilde dat we maar 5 artiesten te horen kregen in 3 uur tijd. Ze mochten allemaal 2 liedjes doen, en dus bleef er eindeloos veel tijd over tussen de acts door. De changementen duurden niet zo heel lang, dus het had best in veel kortere tijd gekund. Goed, dan was de hele Bring it On show op 3FM wat minder amusant en actueel, maar dan had de zaal iets minder lang moeten wachten steeds. Goed voor de drankverkoop natuurlijk.

Veel leuker had ik het gevonden als de radioshow van 3FM gewoon in de zaal te horen was geweest. Die kleine momentjes waarop Sander eventjes live verslag doet van het lawaai in de zaal en de artiesten aankondigt zijn natuurlijk geen show te noemen. Michiel Veenstra excuseerde zich wel enigszins voor het lange wachten, maar ging er vanuit dat het toch wel gezellig zou zijn in de zaal, dus dat wachten minder erg is. Beetje jammer, want dat was niet zo. Volgende keer hier ook even een mooie show van maken jongens!

michiel veenstra excuus

Vraag is natuurlijk hoe ik uberhaupt terecht kom in die zaal. De kaartjes heb ik natuurlijk gewonnen, anders was ik waarschijnlijk ook niet eens op het idee gekomen om erheen te gaan. Ik zat in de auto naar Bring it On te luisteren twee weken geleden en de vraag was of je even een vraag of zin wilde bedenken die als antwoord had “Sonja Bakker”. Leuk, BN-ers bashen. Dus ik smste maar (ik reed niet zelf) en werd even later terug gebeld: “ja, jou zin was zo slecht dat ik em eigenlijk heel goed vond”. Dus, In een vorig leven was Sonja bakker.

Oja en de award is natuurlijk gewonnen door Caro Emerald. Had niet anders verwacht.

Zie hier het filmpje met de aankondiging, veel lawaai, sorry.