HomeNet even ándere chocola: Choc O PureEten en drinkenNet even ándere chocola: Choc O Pure

Net even ándere chocola: Choc O Pure

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik dol ben op het proberen van nieuwe dingen. Als die dingen dan ook nog eens eetbaar zijn, dan ben ik helemaal happy. Ik stuitte een tijd geleden op het chocolademerk Choc O Pure en mocht een paar verschillende soorten uitproberen. Hoe dat beviel lees je in dit artikel.

Eerst even over Choc O Pure. Het is een merk van chocolatier Stephan Dumon uit België. En zoals je weet is Belgische chocola de allerlekkerste. Choc O Pure is er sinds 2012, dus de 5 jaar hebben ze net overleefd. Het bijzondere aan het chocolademerk is dat er gebruik wordt gemaakt van stevia als zoetstof. Er zit dus geen suiker in. Hoe dat bevalt?

choc o pure chocola

De koffie was trouwens ook heel lekker :’)

Ik kreeg een zakje bonbons, een pure reep en een melkchocoladereep met diverse toppings. Nu ben ik echt gewend aan suiker in de chocola, ondanks dat ik vaak extra puur eet (86%). Dat merkte ik meteen toen ik een stuk van de melkchocola at. Los van dat je de kenmerkende zware suikersmaak niet proeft, geeft het ook wat minder voldoening. Toch was ik wel snel klaar met eten, net als ik altijd heb met pure chocola. Op de een of andere manier zit je dus wel sneller vol en blijf je niet eindeloos door eten. Qua smaak is het niet specifiek mijn ding. Misschien is het een kwestie van gewenning, maar ik mis dan toch die typische suikersmaak. Maar wellicht moet je net als met de overstap van melkchocola naar superpure chocola ook een tijdlang wennen tot je niet meer beter weet.

Bonbons met stevia

De bonbons waren wel erg lekker. Daarin miste ik toch iets minder die suikersmaak. Misschien komt dat doordat er in de bonbons meer smaken waren samengevoegd tot een bommetje chocola, dus dat je hersens dan toch iets meer hebben om lekker te vinden. En het bijkomende voordeel dat je sneller klaar bent met eten was hier ook. Doe je dus langer met je zakje, eet je minder calorieën in 1x en het is nog lekker ook.

Stevia in plaats van suiker?

Mijn eerste ervaring met een chocolademerk waar stevia in zit, waren dus redelijk goed. Even wennen, maar niet verkeerd. Als je suiker in je eten echt een probleem vindt, maar wel af en toe wilt snoepen, dan is Choc O Pure dus best een fijn alternatief. Je kan Choc O Pure onder andere kopen bij de webshop RealFlavors.nl (die mij lieten kennismaken met deze chocola).