HomeHeb je deze 100% Arabica koffie al geproefd?Eten en drinkenHeb je deze 100% Arabica koffie al geproefd?

Heb je deze 100% Arabica koffie al geproefd?

Als je vaker op dit blog leest, dan weet je dat ik gek ben op koffie. Ik was laatst nog op het Amsterdam Coffee Festival en ontdekte daar weer veel nieuwe koffiebranders. Toch wil ik er nu eentje uitlichten die ik al langer ken. Jones Brothers Coffee uit Amsterdam. Inmiddels hebben ze de kunst van het koffie maken al een jaartje of 10 onder de knie en dat proef je.

Hun motto: “er is geen excuus voor slechte koffie” is er eentje waar ik me wel in kan vinden. Zelf zoek ik ook al jaren naar de perfecte koffie en hoewel ik geloof dat dé perfecte koffie niet bestaat, weet ik inmiddels wel wat ik lekker vind. En daar gaat het denk ik ook om. Jones Brothers maakt de koffie van 100% Arabica bonen (fair trade). Dat maakt hun koffie uiterst geschikt voor een goede espresso. Om die reden hebben ze ook koffiecupjes voor Nespresso machines.

Jones Brothers heeft gelukkig niet zoveel keuze dat je uren kwijt bent met beslissen welke koffiebonen je wilt. En heb je toch moeite met kiezen, dan kun je bij je eerste bestelling voor een proefpakket kiezen. Dan krijg je 3 zakjes met bonen, zodat je ze allemaal een tijdje kunt proberen.

Nog even terug naar Jones Brothers. Hoewel het Jones Brothers heet, is de oprichter Richard Jones. Ooit begon het wel met een vriend en zijn broer, toen hij Dubai was en daar alles leerde over koffie. Ik kan je dat natuurlijk vertellen, maar hij kan dat zelf beter. Kijk de video maar, erg leuk interview!

Anyway, mocht je dus op zoek zijn naar nieuwe koffie, dan is dit wat mij betreft een goede kandidaat! Ook wat de prijs betreft trouwens, niet onbelangrijk! Voor recepten, inspiratie en meer verhalen over koffie en hoe je goede koffie zet, hebben ze trouwens ook een heel leuk blog.