HomeGetest: espressobonen Organica Dark Roast van TikTakEten en drinkenGetest: espressobonen Organica Dark Roast van TikTak

Getest: espressobonen Organica Dark Roast van TikTak

Inmiddels weet iedereen die mijn blog wel eens leest, dat ik onwijs van goede koffie hou. Dus ik probeer heel graag nieuwe koffie en ook nieuwe manieren van koffie zetten uit. Alles om ooit de allerlekkerste koffie die er bestaat te drinken en gelukkig te sterven ;-). Alle gekheid op een stokje, ik mocht de koffiebonen van TikTak uitproberen. Gemaakt voor espresso’s, dus eigenlijk niet voor handfilterkoffie, maar ik heb nog geen espressomaker. Die staat nog op mijn wishlist voor mijn verjaardag. 28 december. Hint.

De TikTak koffiebonen (Organica Dark Roast) komen in een gigantische zak waar je in mijn geval wel even mee vooruit kan. Ik drink pakweg 1 kopje per dag omdat ik meer niet aan kan (beetje onhandig als je van koffie houdt) dus zo’n zak van 1 kilo is een beetje overdreven. De bonen zijn donker gebrand en ruiken heel sterk. Moet ook voor een beetje espresso natuurlijk. De zak komt bij de webwinkel voor koffiebonen espressokopen.nl vandaan, daar kun je nog veel meer soorten koffiebonen krijgen voor een extreem schappelijke prijs.

Als je gaat koffiezetten, is het even zoeken naar de juiste grootte van de korrel. Het smaakt al snel sterk door de espressoboon, maar als je hem te grof maalt smaakt het ook weer wat waterig. Dus het was even spelen maar iets fijnere korrel voor gewone filterkoffie hielp in dit geval om een strakke bak pleur te maken. Qua smaak is de TikTak koffie niet superspeciaal. Robuust, dat wel, maar eigenlijk weinig tot geen nasmaak. Dat maakt het een koffie die je best vaak achter elkaar kunt drinken, wat op kantoor bijvoorbeeld niet slecht is. Een bak die lang blijft hangen hoeft wat mij betreft minder snel opgevolgd te worden door nog een bak en dat is in mijn geval iets beter. De koffie is niet bitter trouwens, dus als je normaal afknapt op de bitterheid van de normale koffies dan is dit er eentje die je als alternatief eens kunt proberen.

TikTak heeft zijn eigen plantages in Zuid-Amerika (Brazilië) en heeft een Fair Trade keurmerk.

Wat vind jij de lekkerste koffie? Let me know! Ik probeer hem graag eens 😀