HomeBeoordeling: hoe bevallen de Marley Spoon recepten?Eten en drinkenBeoordeling: hoe bevallen de Marley Spoon recepten?

Beoordeling: hoe bevallen de Marley Spoon recepten?

Ik krijg nu al pakweg een jaar lang de maaltijdbox van Marley Spoon. Tot op heden heb ik daar zeker geen spijt van. Zeker qua gemak is het voor mij absoluut een goed idee geweest om ermee te beginnen. In dit blog wil ik iets uitgebreider ingaan op mijn ervaringen met de recepten van Marley Spoon. Ik merk dat ik toch veel vragen krijg altijd over hoe die bevallen en hoeveel keus je hebt en dergelijke. Stel gerust ook je vragen in de reacties als je het antwoord op jouw vraag niet ziet.

Ik ben dus nog niet gestopt met Marley Spoon en dat verbaast me zelf ook wel eens. Maar het idee om vanaf nu weer zelf te moeten verzinnen wat ik ga eten, en dat ik dan al snel een half uur in een supermarkt moet rondlopen, staat me niks aan.  Ik heb zelfs al een aantal favoriete Marley Spoon recepten.

De vragen die ik krijg gaan vaak over onderstaande 5 onderwerpen. De smaak van de recepten, de hoeveelheid, de bereidingstijd en wat er allemaal meegeleverd wordt en de keuzes die je hebt. Marley Spoon bevalt op alle vlakken best goed, maar uiteraard zit er wat nuance in en die ga ik stuk voor stuk even toelichten.

Smaak Marley Spoon recepten

Over de smaak van de recepten van Marley heb ik echt bijna niks te klagen. Wat ze ook verzinnen, mijn smaakpapillen worden voldoende geprikkeld. Ze geven voldoende kruiden en specerijen erbij om naar smaak bij te voegen. In het recept staat het ook vaak aangegeven als je er meer bij zou kunnen doen. Sommige mensen houden nu eenmaal van pittig en andere niet, om maar een voorbeeld te noemen. Wel vind ik dat er vrij veel zout en peper toegevoegd moet worden. Voorheen kookte ik amper met zout en miste ik dat ook niet. Nu in de zomer vind ik het niet erg, een beetje zout erbij is dan wel goed om mineralen aan te vullen en mijn dorst een beetje te stimuleren (ik drink altijd te weinig), maar anders vind ik zoveel zout niet nodig. Voor extra smaak gebruik ik juist graag kruiden en specerijen. Maar goed, je hoeft het zout er niet per se doorheen te doen natuurlijk. De smaak van Marley Spoon recepten krijgt dus een 9 van me.

Hoeveelheid eten bij Marley Spoon

Over de hoeveelheid eten die je krijgt bij Marley Spoon heb ik al regelmatig wat te klagen gehad. Ik ben best een flinke eter (want ik ben ook lang en ik sport) maar niet alle gerechten vullen genoeg. Je krijgt eten voor 2 personen in principe, maar soms eet ik met gemak het volledige gerecht voor 2 weg, omdat 1 portie niet genoeg is. Nu geldt dat meestal niet voor de pasta’s en rijstgerechten, die zijn wel ruim voldoende altijd en soms zelfs geschikt voor 3 personen. Ik heb echter broodjes met ‘iets erop’ gehad die dan werden aangevuld met wat salade, maar dan gingen beide broodjes in mijn maag. Als ik dan een eter extra had gehad, was het niet genoeg geweest. Dan ben je dus genoodzaakt altijd iets van soep of een dessert in huis te hebben, zodat de magen toch nog goed gevuld kunnen worden. Ik probeer dan ook feedback hierover te geven aan Marley Spoon. Ze vragen elke week netjes om een beoordeling van de recepten, en ze proberen er wel iets mee te doen. Maar tot nu toe moet ik goed kijken in het menu en proberen in te schatten wat de hoeveelheid zal worden. De hoeveelheid krijgt van mij dus een 6.

Aanwijzingen op de receptenkaart

Je krijgt het recept en de aanwijzingen erbij keurig op een mooie bedrukte A4. Die kun je handig bewaren in insteekmapjes voor later. De aanwijzingen zijn goed op te volgen vind ik. Heel soms gaat alles wel vrij snel en moet je echt flink haasten om niet iets aan te laten branden. Of het zijn gewoon iets teveel stappen die je tegelijkertijd moet uitvoeren. Maar soms is ook het tegendeel waar en kun je lekker rustig aan je maaltijd klaarmaken zonder haast. Heel soms gebeurt het dat je makkelijk een aanwijzing over het hoofd ziet (‘hak de steeltjes en blaadjes grof’ en dat je ze bij elkaar veegt, blijk je ze later apart nodig te hebben). De aanwijzingen krijgen van mij een 8.

Menukeuzes Marley Spoon

Je kunt bij Marley Spoon kiezen uit 12 gerechten per week. Daarvan zijn er een aantal vegetarisch, een aantal met vis, een paar met vlees en nog wat kindvriendelijke gerechten of bliksemsnelle gerechten (binnen 20 minuten klaar). Ze hebben er duidelijk bij staan aan wat voor dieeteisen de recepten voldoen (glutenvrij, bevat noten/pinda’s, lactosevrij, etc). Ik vind het niet elke week even makkelijk om er 3 uit te kiezen. Zo eet ik geen vis, dus valt er standaard al iets af. Varkensvlees vermijd ik ook liever. Dus soms is het wel lastig, maar ik heb tot nu toe vooral verrassende en smakelijke gerechten gegeten. Je kunt natuurlijk veel zeuren over de keuzes, maar zelf zou ik deze gerechten nooit verzonnen hebben, dus het is al snel een luxe dat je iets te kiezen hebt. Je kunt tot 6 dagen voor levering nog je menu wijzigen en al 6 weken van te voren plannen. Dat is best relaxt, zo hoef ik maar af en toe weer even de recepten te doorlopen en alles te kiezen. Wel even je agenda ernaast houden, om te voorkomen dat je teveel bestelt als je veel van huis bent. Je kunt het aantal porties makkelijk aanpassen, je zit niet vast aan je standaard hoeveelheid. De menukeuzes geef ik een 7.

Compleetheid

Over de compleetheid ben ik wel echt te spreken. Alles wat je echt nodig hebt om het recept te maken, zit er altijd in. Ik hoorde van een collegaatje dat Hello Fresh nog wel eens ervan uitgaat dat je sommige dingen standaard in huis hebt, en als dat dan net essentieel is voor het gerecht, je mooi pech hebt als die aanname verkeerd is. Dat gebeurt je bij Marley Spoon niet. Ik heb nog nooit gehad dat ik iets niet kon klaarmaken omdat ik dingen niet in huis had. Wel omdat ze zelf een keer iets vergeten waren in de doos te stoppen, maar dat is op 1 jaar slechts 1 keer gebeurd. De compleetheid krijgt van mij een 8.

Van te voren had ik niet gedacht dat zo’n maaltijdbox echt zoveel gemak kon bieden. Maar dat doet het wel en wel dusdanig dat ik het iedereen kan aanraden. Je hoeft niet na te denken over wat je gaat eten, elke dag of elke week, het koken is makkelijk, want je hebt alles al en soms is het merendeel al voorgesneden (bij de bliksemsnelle gerechten). Over de recepten van Marley Spoon ben ik erg te spreken, zeker nu ik wat scherper ben op wat ik kies qua hoeveelheid.

Heb jij wel eens nagedacht over een maaltijdbox, of al eens geprobeerd?