HomeBeetje duur, maar wel lekker: Coco Frostick ijsjeEten en drinkenBeetje duur, maar wel lekker: Coco Frostick ijsje

Beetje duur, maar wel lekker: Coco Frostick ijsje

Het lijkt nogal op een Magnum, maar is toch net even anders. De Coco Frostick van Abbot Kinney’s. Ik toog maar eens naar de duurste supermarkt van Haarlem, Marqt, en kocht een doosje van deze biologische ijsjes. En vegan, niet vergeten. Hoe dat verder beviel? Lees ff door dan ūüėČ

Je weet, ik hou van nieuwe dingen uitproberen, ik geef ook heus wel iets om de natuur en mijn gezondheid, dus, toen ik de vraag kreeg of ik even zo’n Coco Frostick wilde uitproberen, was het antwoord ja. Duurde wel 4 weken voor ik eindelijk eens in de buurt van een verkooppunt kwam, maar hee, dan heb je ook wat. Een beetje entertainment, want lekker grijzewollensokken-types kijken, en daarna thuis op de bank met een ijsje.

Het vegan ijsje is gemaakt van de volgende ingredi√ęnten:

59% gefermenteerde kokosmelk  (kokosmelk*, johannesbroodpitmeel*, yoghurtculturen**), 30% chocolade (rietsuiker*, cacaoboter*, rijstsiroop*, cacaomassa*, zonnebloemlecithine*, vanille*), rietsuiker*, rijststroop*, water, stabilisatoren (johannesbroodpitmeel*, guargom*) *=van biologische oorsprong

Kortom, frozen yoghurt van kokosmelk in plaats van gewone koeienmelk. Verder zit er een laag chocola omheen, die ik meteen het lekkerst van het hele ijsje vond.

Hoe smaakt de Coco Frostick?

Want dat is natuurlijk je volgende vraag. Leuk en aardig he, zo’n biologisch ijsje, vegan ook nog eens, maar smaakt ’t ook wat? Dus ja, de chocola smaakt lekker vol. Het ijs zelf vond ik licht apart smaken. Door het zuur van de yoghurt miste ik een beetje de volle kokossmaak. Ik ben dus nog niet helemaal van mening dat frozen yoghurt van kokos nou het recept is voor een heerlijk ijsje. En dat terwijl ik normaal best van zure dingen hou. Maar, het was niet heel storend, en alles bij elkaar is het echt een lekker ijsje, verfrissend zoals het hoort natuurlijk en met iets minder schuldgevoel vanwege al dat biologisch en vegan en goed voor de planeet en dergelijke. Er zit overigens wel gewoon suiker in (rietsuiker is ook suiker), dus ‘gezond’ is wel discutabel, maar laten we zeggen: in vergelijking met andere ijsjes is het stukken beter.

Wat kost dat ijsje?

Komt wel met een prijskaartje. De prijs verschilt per retailer. Bij Marqt betaalde ik 5,99 voor een doosje van 3 ijsjes. Maar ik hoorde anderen op Twitter en Instagram al roepen dat ze hem ook voor minder hebben gekocht. Desalniettemin vind ik dat prijskaartje best lastig. Ik wil best gezond en biologisch eten, en ik begrijp dat biologisch en duurzaam nou eenmaal meer kosten, maar zo duur h√©lpt ook niet om mij aan de gezondere producten te krijgen, eerlijk gezegd. Dat gezegd hebbende, mocht je nou af en toe even behoefte hebben aan precies dit ijsje, dan heb je daar natuurlijk gewoon best een keer dit geld voor over, toch? Je hoeft ook niet elke dag een ijsje te eten…(haha grapje natuurlijk…).

Waar moet ik heen rennen nu?

Overigens voornamelijk verkrijgbaar in zaken als Ecoplaza en Marqt, en andere winkels die gericht zijn op biologische producten. Dat is dus niet heel wijdverspreid beschikbaar (ik kom nooit in die soort winkels, sorry) en dus moet je wel even moeite doen. Ik hoop dat ze nog eens bij de AH komen te liggen, zou toch stukken beter zijn.