HomeStar Wars: Episode 1 – The Phantom MenaceEntertainmentStar Wars: Episode 1 – The Phantom Menace

Star Wars: Episode 1 – The Phantom Menace

Afgelopen donderdag zag ik op RTL 7 voor het eerst een Stars Wars film! Al sinds jaar en dag hoor ik de bekende namen voorbij komen. In tv series als Friends wordt Stars Wars ook regelmatig gebruikt om een goeie grap te maken, bijvoorbeeld over Princess Leia. En ik had mezelf ook bezworen dat ik nooit, maar dan ook echt nooit, een Star Wars film ging kijken. Ik heb namelijk broertjes die de actiefiguren van Star Wars helemaal te gek vonden. Darth Vader met z’n flitsende rode lichtzwaard en Luke Skywalker die verliefd wordt op z’n eigen zusje Leia, niet echt iets voor mij!

Maar goed, toen zag ik dus per ongeluk iets schattigs voorbij komen tijdens het Zinloos Zappen™ en ik bleef natuurlijk even hangen (ik blijf n meisje). De eerste vijf minuten had ik niets door. Er werden maar weinig namen genoemd dus ik had geen argwaan. Tot zover kon ik best lachen om de grappige figuurtjes. De bekende race om de vrijheid van het jongetje Anakin Skywalker (Jake Lloyd) begon. Toen begon ik door te krijgen dat het opzet was. De schattige figuurtjes van zonet waren helemaal niet van een leuk bedoelde animatiefilm! Het ging hier om Star Wars! Hoe kon ik dat nou niet door hebben?!

Ik heb de film uiteindelijk niet af gekeken. Niet omdat het nou eenmaal tegen mijn principe was, maar omdat ik helaas de volgende vroeg uit bed moest en de film mij iets te lang duurde. Voor iemand die het hele verhaal voor geen meter snapt, is het allemaal wat warrig. Daarom heb ik vandaag tijdens een rustig uurtje op het werk even wat research zitten doen. Ik wilde graag weten hoe het hele gedoe eigenlijk in elkaar zit. Kom ik erachter dan Episode 1 helemaal niet het eerste deel is. Het is een soort uitleg over 3 andere delen. Vandaar dat ik hier en daar wat dingen leek te missen!

Nou goed, ik vond het geen ervaring om over te doen. De hele verhaallijn duurt wel zo ontzettend lang. Voor mij geen reden geweest om wat nachtrust in te leveren en dat zal voor de overige episodes niet anders zijn. Mocht je me van het tegendeel willen overtuigen, dan mag je me altijd uitnodigen! Drankje, chips en wat gezelschap doen misschien de truc!En anders, geen Star Wars meer voor mij!