HomeOffline commercials online voortzetten: parodieën (deel 5 van 5)EntertainmentOffline commercials online voortzetten: parodieën (deel 5 van 5)

Offline commercials online voortzetten: parodieën (deel 5 van 5)

In deze tijden van crisis is humor steeds belangrijker aan het worden. Immers, alle leed wordt verzacht door een gezonde portie zelfspot of even heerlijk lachen om een dom grapje. Een tijdje geleden, eigenlijk toen de crisis nog maar net begonnen was, vond ik op internet een parodie op een reclame…En nu ga je denken…want wat heeft dat filmpje met de crisis te maken?

U kent Fortis wel. Die bank die er als eerste aan ging. En waar nu ineens allemaal ambtenaren werken 😀 Gered door de overheid, gelukkig maar. Terwijl tegelijkertijd een wel erg positieve commercial van Fortis op de televisie draaide. Dat schoot natuurlijk bij veel mensen ernstig in het verkeerde keelgat. Er zijn dan ook direct een paar grappige filmpjes gemaakt. Zonder verder al te veel woorden eraan te verspillen, de filpmjes:

Het origineel

De parodie

En nog een leuke

Vooral dit laatste filmpje is ongekend populair op YouTube met meer dan 700.000 bezoekers! Mooi daarvan vind ik dat dat juist aangeeft hoe groot het effect was van de teloorgang van Fortis. Want voor een Nederlands filmpje, is meer dan 700.000 kijkers best veel. Want zelfs de filmpjes die ik eerder besproken heb, haalden dat niet!

Nu begreep ik overigens dat men dacht dat dit mijn nummer 1 zou zijn. Nu moet ik er bij vermelden dat ik ze in willekeurige volgorde besproken heb. Maar waar ik benieuwd naar ben: wat is jullie top 5? Keuze uit:
1) Nog snel ff pinnen / Fortis life is a curve
2) Bie de Lidl
3) Hyves is Hyves
4) Hij kan nie prate nie
5) De Welpies van AH
En dat is dan wel ongeveer mijn volgorde, al ben ik over de nummers 4 en 5 zelf nog in discussie met mijn andere ik ;).

2 thoughts on “Offline commercials online voortzetten: parodieën (deel 5 van 5)

  1. Haha, ik was vergeten hoe geweldig deze waren! 🙂
    En ja mijn top 5….de nummer 1 is niet lastig (fortis) maar de rest des te meer. Daarom eerst de nummer laatst (welpies) maar. En ja de rest gooi ik dan maar op een gedeelde 2e (of eigenlijk 4e, ze komen niet in de buurt van de nr 1 ;)) plaats…:P

Comments are closed.