HomeDe vetste ‘lasergame’ is er 1 van will.i.am en Lexus #thatpowerEntertainmentDe vetste ‘lasergame’ is er 1 van will.i.am en Lexus #thatpower

De vetste ‘lasergame’ is er 1 van will.i.am en Lexus #thatpower

Je mond valt open als je even blijft kijken naar de onderstaande video. En voor iedereen die mij een beetje kent: ik ben niet snel onder de indruk van welk staaltje techniek of slashy subjects dan ook. Maar is echt een heel gaaf idee. Will.i.am heeft samen met automerk Lexus een ontzettend vet idee bedacht om te spelen met muziek.

https://www.youtube.com/watch?v=iyTFhbmU1p0

Het idee: je neemt drie Lexus-auto’s, een heleboel techniek en lichten, je wereldwijde hit #thatpower en je laat de auto’s de muziek eigenlijk maken. Waarom? Omdat het kan. Will.i.am is al een tijdlang boegbeeld voor Lexus en samen wilden ze een grensverleggend project doen om die samenwerking verder vorm te geven. Het project toont dus vooral de producer-talenten van Will.i.am en de kracht en flexibiliteit van de Lexus NX. Kortom: sheer awesomeness.

De opnames vonden plaats op een verlaten landings- en startbaan in de buurt van Madrid, die was voorzien van meer dan 350 bewegings- en audiogevoelige lasers en lichten. Grote uitdaging voor will.i.am was om met behulp van de drie exemplaren van de Lexus NX met de goede snelheid en ritme, de juiste beats te produceren en zo de track te laten ontstaan.

Alles moest in 1 nacht worden opgenomen, wat nogal een werkje is. Een team van 65 mensen heeft 7 dagen lang gewerkt aan de setup. De lasers zijn ontworpen door de wereldberoemde lichtkunstenaars van Marshmallow Laser Feast (MLF), die eerder succesvolle projecten deden met onder meer Coldplay en U2. De auto’s moesten de beat in 1x goed raken, anders moest het hele gebeuren weer gereset worden en konden ze weer opnieuw beginnen.

Behind the scenes at the Lexus #NXontrack, an audio-visual film which sees will.i.am conduct three Lexus NX cars down a colossal “sound road” to create an audio and visual remix of his iconic track #thatPOWER.

MLF Creative Director, Barnaby Steel:

Samen met Lexus hebben we een enorme muzikale ‘game’ ontworpen, waarbij de drie stuntrijders de spelers vormden en will.i.am de rol van dirigent op zich nam. De hele constructie is in feite een gigantisch technologische laserharp, bespeeld met auto’s in plaats van vingers. will.i.am en de bestuurders móesten in het juiste tempo navigeren.

Het resultaat is in elk geval echt supervet. Gevalletje: daar had je bij moeten zijn. Organiseer jij ff zo’n lasergame? Ik rij wel ;-).