HomeBromance van Tim Berg, mijn nieuwe favoriete muziekjeEntertainmentBromance van Tim Berg, mijn nieuwe favoriete muziekje

Bromance van Tim Berg, mijn nieuwe favoriete muziekje

Omdat mijn vorige blogpost nogal kritisch was, dit keer een leuk en gezellig blogje. Ik kan er natuurlijk niet bij zeggen dat het gebrek aan inspiratie is. Anyway, ik heb dus een nieuw favoriet muziekje. Ik had het echt al tig keer gehoord voordat ik eindelijk hoorde van wie het was. En toen vergat ik het weer. Dus ik heb sindsdien elke dag radio 3fm geopend in mijn browser en geluisterd. En pas vandaag zag ik het eindelijk: mijn favoriete muziekje komt van Tim Berg en het heet Bromance. Beetje gekke titel, dus even één en ander opgezocht hierover.

Gelukkig is er Wikipedia. Hoe zou dat toch moeten zonder die fantastische website? Goed, Wikipedia zegt het volgende over “Bromance”:

A bromance or man-crush is a close but non-sexual relationship between two (or more) men, a form of homosocial intimacy.Coined in the 1990s, the term has typically referred to a relationship between heterosexuals influenced by the effect of second wave feminism in the United States or related movements elsewhere in the world.

We kennen bromance wellicht beter van diverse tv-series. Matt Damon en Ben Affleck hadden hun eigen Matt & Ben en George Clooney was dikke vriendjes met Brat Pitt. Verder was er een serie op MTV, Bromance genaamd. Gebaseerd op iemand uit The Hills. Anyway, gewoon dikke vriendschap tussen mannen dus, een beetje zoals vrouwen dat ook wel hebben, dat heeft dan alleen niet echt een coole naam verder.

Tim Berg daarentegen is misschien cooler. Op zijn 18e begon hij met een remix van de tune van Commodore 64, jeweetwel, de gaming console. Lekker oldskool. Dat was in 2008. Nu, twee jaar verder, heeft de Zweed (want jawel, dat istie) een wereldhit gescoord met zijn nummer Bromance. Tot dusver geen idee hoe hij op die naam is gekomen, maar het klinkt vet. Luister zelf maar:

En hier nog een leuk interview met Tim Berg, in enigszins gebrekkig Engels, maar het is goed verstaanbaar.

Ik ben fan, voor zolang het duurt. Ook dit nummer zal na 100 keer wel een keer gaan vervelen. Heb jij ook zo’n nummer wat je momenteel supergaaf vindt? En…wat vind je van deze?

3 thoughts on “Bromance van Tim Berg, mijn nieuwe favoriete muziekje

 1. Lekker plaatje. Mijn Spotify vindt trouwens de ‘Avicii’s Arena Mix’ 8 minuut 15 duren (gaat lekker door, fijn!), waar in YouTube de Radio Edit zit. Kleine tip dus!

  Die Commodore sound lijkt er stiekem nog wel een beetje in te zitten, misschien maakt dat het ook wel apart dan.

  Ik kwam laatst het album ‘Hotel Summerville’ van Dinka tegen, daar staan best fijne tracks op, zoals ‘The Celtic Of Scotland’. Spotifien maar!

  P.S. Spatie kopen voor tussen ‘van’ en ‘Tim’ in de titel?

 2. Ha ja die wilde ik nog aanpassen, maar helaas wilde internet gisteren niet meewerken op mijn laptop, dus heb ik maar even zo gelaten. Zal het nu aanpassen!
  En thanks voor je tip! Gebruik zelf nog geen Spotify, wel eens geprobeerd, maar dat was toen dat hier nog illegaal was ;-). Misschien binnenkort maar eens een kans geven weer.

 3. Bromance is natuurlijk gewoon een heerlijke, zomerse toptrack! Uiteraard draai ik hem zelf ook op de radio. 😉 Leuk dat je die extra info erbij zocht. Ik wist namelijk ook niet wat ‘bromance’ was.

  Ook een goede track op dit moment is ‘Barbra Streisand’ van Duck Sauce.
  [url=http://www.youtube.com/v/rGiV8amCANQ]http://www.youtube.com/v/rGiV8amCANQ[/url]

  Edit van de admin: YouTubecode werkt niet in comments, zoals vermeld alleen de urlcode die onder het invoerveld staat

Comments are closed.