HomeWaar een overhemd of blouse al niet goed voor isBeauty en LifestyleWaar een overhemd of blouse al niet goed voor is

Waar een overhemd of blouse al niet goed voor is

Ikzelf heb een behoorlijke haat-liefdeverhouding met blouses. Overhemden op z’n ‘mans’. Lange tijd had ik blijkbaar zo’n lichaam dat nooit goed in de standaard blouses paste. De laatste jaren lijkt het beter te gaan, hoewel ik nog steeds merk dat ik echt wel lange armen heb! Toch wil ik wel even een ode aan de blouse, of het overhemd, brengen, want ik geloof nog steeds in de kracht van blouses. Ook al haatte ik ze jarenlang oprecht.

Want een goede blouse doet iets met je zelfvertrouwen. Zo’n lijfje dat perfect aansluit, een kraagje dat keurig blijft staan. Het geeft wat allure.

Een goede blouse kun je tevens lekker combineren. Kan op een spijkerbroek, kan op een pantalon, rokje, korte broek. En hoe dan ook zie je er dan gewoon netjes uit.

Een blouse is ook best vergevingsgezind. Als je er een jasje overheen doet, zie je niet dat de mouwen misschien net te kort zijn of dat er hier en daar iets iets niet lekker aansluit. Of dat er misschien een gaatje in zit…

Het overhemd, van de man, is trouwens ook gewoon een cool ding. Zo cool dat ze hem voor vrouwen nagemaakt hebben als boyfriend blouse. Zo’n heerlijk oversized ding. Mooist in houthakkerspatroontje, maar wie kent niet de films waarin een sexy dame nóg even wat sexiër werd in het overhemd van de boyfriend de morning after…En ook zulke oversized overhemden hebben ze inmiddels dus gewoon nagemaakt. Hoef je de overhemden van de bf niet meer te jatten om fashionable voor de dag te komen. (Maar als je dat dan toch doet, zorg dan dat je boyfriend Fynch-Hatton shirts koopt, die zitten lekker, want van katoen #sponsorpraatje)

Een blouse die door afvalperikelen te groot is geworden, hoef je niet meteen weg te gooien of naar de kringloop te brengen. Als een soort vest doet een grote blouse het ook prima. Of doe hem wel dicht, maar dan met een hippe riem eromheen. Zo multifunctioneel!

Is een overhemd, of blouse, echt te versleten om nog fatsoenlijk te dragen, dan doet hij altijd nog uitstekend dienst als poetslap. Bij het ramen lappen om net even de randjes streeploos te laten drogen, je kan hem gebruiken om je schoenen mee te poetsen etc. En de meeste blouses krijgen mijn bril een stuk beter gepoetst dan de gemiddelde theedoek. Hoor ik daar: amen?

Met al deze voordelen van blouses kun je er dus niet meer omheen dat ze wel echt awesome zijn. Mijn haat-liefdeverhouding ermee heb ik nog wel steeds, maar dit lijstje af en toe lezen helpt wel om de balans een beetje goed te houden. Ik ben wel vooral benieuwd wat jóuw verhouding met blouses is. Of overhemden (jij bent mogelijk de enige man die dit leest). Tell me in de comments!!!

 

One thought on “Waar een overhemd of blouse al niet goed voor is

  1. Alle pluspunten (eens) worden (bijna) uitgevlakt door één minpunt: strijken.

Comments are closed.