HomeThere’s no such thing as too many shoes!Beauty en LifestyleThere’s no such thing as too many shoes!

There’s no such thing as too many shoes!

Toen ik bij een schoenenwinkel ging werken in 2015, wist ik nog niet dat ik daarna een serieus probleem zou hebben. Nu ben ik daar al dik een half jaar niet meer werkzaam en ik zit nu met een schoenenverslaving. Terwijl ik altijd zei dat ik nergens aan verslaafd was. Maar ja, je krijgt een neus voor kwaliteit, en een beetje voor fashion en dus kom je erachter dat je nooit genoeg schoenen kunt hebben. Voel me sindsdien ook meer vrouw dan ooit, want daarvoor was ik echt niet heel erg bezig met mode en welke schoenen waar precies bij moesten.

Nu kan ik mezelf meestal redelijk inhouden en door de onwijs leuke samenwerkingen die ik heb met Van Arendonk en Sacha krijg ik wel eens schoenen om over te schrijven. Dus om nieuwe schoenen zit ik echt niet verlegen. Toch had Adidas vorige week extra vriendenkorting, bovenop de outlet-prijzen en heb ik de hele dag in dubio gezeten of ik toch niet een paar moest kopen. Want voor die paar tientjes kun je niet sukkelen, zoals mijn moeder dan placht te zeggen. Ik heb namelijk geen goed paar volledig witte sneakers meer en die zijn toch wel een soort must have. Je raadt het vast al, die witte sneakers zijn inmiddels thuisbezorgd. Gratis bezorging, wat wil je nog meer.

Maar ik wilde eigenlijk gewoon delen waarom je nooit genoeg schoenen kan hebben:

 • Bij elke outfit hoort een mooi paar schoenen. Die outfit is simpelweg niet af met schoenen eronder die het gewoon net niet zijn.

 • Wat Karlien ook zegt: je humeur wordt er instant beter van als je de juiste schoenen voor het moment aantrekt. Of nieuwe koopt. Vooral dat. 🙄
 • Het is superhip (voor who cares) om bijzondere schoenen aan je voeten te hebben. Een beetje net als met hippe sokken zeg maar.
 • Er is altijd wel een nieuwe of terugkerende soort schoenen helemaal hip. Aangezien ‘het is in’ ook een excuus is, heb je hierbij nog een reden. Zoals nu de biker boots, die zijn me een partij gaaf (zie featured image).
 • Een goed paar schoenen kan zelfs een verder hele treurige outfit nog helemaal OK maken. Dus kun je beter je schoenensmaak verbeteren dan fashionista worden.
 • Als je nou áltijd de verkeerde keuzes maakt, in de haast of je koopt ze ’s ochtends terwijl iedereen weet dat je schoenen pas ’s middags moet kopen (want dikkere voeten), dan heb je een blijvend excuus om te blijven proberen die ideale schoenen (voor elke situatie dus) te blijven vinden. Ooit kom je er wel! En tot die tijd heb je genoeg ‘visite’-schoenen.

 • Goede schoenen zijn een langetermijninvestering. Ze gaan lang mee en als je veel schoenen hebt om af te wisselen kun je ze dus allemaal nog tot in lengte van dagen dragen. Veel leuker dan binnen een paar maanden al versleten schoenen hebben en ze weg moeten gooien.
 • Nooit meer net voor een feestje of andere bijzondere gelegenheid stress over de schoenen die je aan moet. Want je hebt zoveel schoenen dat je sowieso een paar hebt dat bij die outfit past. En trust me, dat is een ding. Ik ben net voor een filmpremìere de Kalverstraat door gerend omdat ik geen goede hakken voor onder mijn jurkje had. Met zoveel stress maak je ook nog eens niet al te beste keuzes ten aanzien van de maat…(pijn!!)
 • Heb je een zusje of vriendin met dezelfde schoenmaat, dan herken je vast wel dat ze soort van per ongeluk geleende schoenen tot hun eigendom beginnen te rekenen. Maar ach, je hebt genoeg schoenen dus joh, hou maar. Supersympathieke bonus.
 • Over de vorige reden gesproken: het is toch megafijn om de go-to-person te zijn voor vriendinnen of zusjes met dezelfde maat? Precies. En om die reden heb je dus nooit genoeg schoenen, want wie weet wat zij nog eens nodig hebben. Totaal geen eigenbelang … 😛
 • Omdat het in Nederland elke dag ander weer is, lekker wisselvallig. Dus heb je ook veel schoenen nodig om daarop helemaal voorbereid te zijn. Zoals deze herfst.
 • Ik ken mensen, zoals mijn al vaker op dit blog genoemde zusje, maar ook een vriend van me, die sparen schoenen van een bepaald merk in een bepaalde serie (Nike Air Max en Air Jordans respectievelijk). Dan weet je dat er altijd mooiere komen. En zoals alle verzamelaars denken: je weet maar nooit wanneer nooit-gedragen-schoenen nog eens veel geld waard worden 😉 of zelfs gedragen. Beetje alsof je comic books nog in het plastic bewaart. Het is een investering!

Dus, voortaan als iemand vraagt aan je: “heb je nou nog niet genoeg schoenen?” dan kun je ze deze blog even doorsturen. Heb je zelf nog een andere reden waarom je nooit genoeg schoenen hebt? Tell me!