HomeRegenachtig? Weekendje weg op de Wellnessboot!Beauty en LifestyleRegenachtig? Weekendje weg op de Wellnessboot!

Regenachtig? Weekendje weg op de Wellnessboot!

Je ontkomt er deze zomer vooralsnog niet aan: regenachtige weekenden. De hele week duimen dat de zon toch nog gaan schijnen in het weekend, maar tot nu toe heb je geluk als je het hele weekend de zon schijnt. Ik vond met wat hulp van Twitter zo ongeveer dé tip voor een heerlijk weekend: de Wellnessboot.

De Wellnessboot ligt in het dorpje Mill, in Brabant, dichtbij Uden en zowat tussen ’s Hertogenbosch en Nijmegen in. Beter kan ik het ook niet beschrijven. Het ziet er uit als een boot, maar de Wellnessboot drijft niet. Dus mocht je bang zijn voor zeeziekte, dat hoeft dus niet. Volledig veilig met windkracht 9. Eigen ervaring!

Op de Wellnessboot vind je eigenlijk alle redelijk standaard sauna-faciliteiten. Diverse sauna’s, van 70 tot 95 graden, rustruimtes, kruidenbaden, dompelbaden, het meeste is er gewoon. Daarnaast kun je heerlijke massages boeken en je gezicht of nagels onder handen laten nemen in de beautysalon.

Je hebt arrangementen met overnachting (met extra korting als je snel boekt via Travelbird), waarbij je dan twee dagen toegang krijgt tot de sauna. Je hebt dagarrangementen waarbij je ook ‘all inclusive’ kunt gaan. In dat geval krijg je er een 3-gangenmaaltijd bij, koffie/thee met gebak en nog 4 drankjes. Het eten smaakte op zich prima, maar het vlees was wel erg droog, dus voor het eten zou ik toch eerder bij de buren gaan kijken. De buren, dat is Restaurant Des Werelds. Zelf niet geprobeerd, maar bij de teksten en foto’s op de website liep het water me in de mond.

Het allerleukste arrangement is het Fly and Cruise arrangement. Daarbij kun je overnachten in een oud marinevliegtuig. Helaas was die voor mijn last-minute-weekendje al volgeboekt, maar als je de kans hebt om ruim op tijd te boeken, dan moet je dat zeker doen!

wellnessboot-vliegtuig

De sauna’s van de Wellnessboot waren verder super. De sfeer was prima, geen rare mensen met loerende blikken en het was duidelijk dat iedereen daar gewoon komt om even te ontspannen. Het personeel was erg aardig en dat telt natuurlijk ook. Vergeleken met een gigantisch complex als De Zwaluwhoeve kom je heerlijk tot rust op de Wellnessboot en kun je gewoon lekker genieten.

Het is even rijden vanuit de Randstad, maar dan ben je wel even lekker helemaal weg. Ben je het na 1 dag al beu en wordt het ineens mooi weer, dan kun je in de omgeving van Mill prima fietsen of wandelen.

Geniet ervan, en laat even weten wat jij ervan vond!