HomePlak eens een lieve “Je bent mooi” post-it op de spiegelBeauty en LifestylePlak eens een lieve “Je bent mooi” post-it op de spiegel

Plak eens een lieve “Je bent mooi” post-it op de spiegel

Eerlijk gezegd vind ik veel artikelen van Dutch Cowgirls op zijn zachtst gezegd wat “oud nieuws” of gewoon “non-nieuws”, maar zo nu en dan staat er iets leuks tussen. Zo stond er vanochtend een artikel over de actie “Je bent mooi”. Tisda? Nou, je pakt een post-it, desgewenst in toffe kleurtjes, en je schrijft daar een positieve wens op voor iemand. Die plak je vervolgens op een plek waar veel mensen komen en tadaa: iedereen blij.

je bent mooiDe insteek was stiekem wel iets anders dan ik hier nu beschrijf. De actie is bedoeld om vrouwen meer zelfvertrouwen te geven. Elke dag weer steken we veel energie in er goed uitzien, en toch staan we voor de spiegel en zeggen in gedachten allerlei nare dingen over onszelf. Zo zijn we te dik, hebben stom haar, een te grove neus, lelijke vetranden boven de broek of te dikke enkels. Om maar wat te noemen. Nergens voor nodig om je zo lullig te voelen, vond Marielle Kleynjan en zette de website jebentmooi.nl op, gebaseerd op Operation Beautiful.

En ondertussen komt ze dus met dit initiatief in de Libelle, en op NOS Headlines. Nu ook hier. En wel om deze reden: ik vind dat we veel vaker lieve post-its moeten ophangen. Niet alleen voor onzekere vrouwen, maar ook voor onzekere mannen, die er ook gewoon zijn. Positieve berichtjes geven positieve energie aan iemand, die dat vervolgens ook weer uitdraagt. Zo creëer je een golf van positieve energie, en dat door simpelweg lieve briefjes op te hangen. Dat kun je bijvoorbeeld doen in de wc, in de kantine/keuken, badkamer (thuis), op de deurpost van een kantoorhokje, in de bus/tram/metro/trein, in de bibliotheek, in een omkleedhokje van het zwembad, en zo kun je vast nog meer plekken bedenken.

Ik kan me zo voorstellen dat ik er heel blij word als ik zoiets zie. Ik word al blij als een onbekende op straat gewoon ‘hoi’ zegt en glimlacht naar me. Dan is mijn dag weer helemaal goed. Mooie spreuken op een treinbankje of wc-deur doen me ook altijd glimlachen. Waar word jij blij van? Plaats in de comments een spreuk of een link naar een foto van iets waar jij blij van wordt.