HomeMijn favoriete sneakermerk is…Beauty en LifestyleMijn favoriete sneakermerk is…

Mijn favoriete sneakermerk is…

…Nubikk! Wait whut? Niet eens Adidas of Nike? Ja, heel lang was Adidas mijn favoriete sneakermerk. Altijd wel een leuke sneaker te vinden en ze lopen altijd goed. Nike vind ik de laatste tijd ook wel leuk, zeker de Air Force (lekker stoer), maar al een paar jaar kwijl ik echt over de schoenen van Nubikk. Ze zijn nog wel nét even duurder dan Nike, dus dat zorgde ervoor dat ik nog niet een hele stapel schoenendozen van Nubikk heb staan. Maar ik heb dan nu toch eindelijk mijn eerste paar!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Van Arendonk. Een prachtig familiebedrijf dat al heel lang de mooiste schoenen verkoopt, vooral in Brabant, maar ook in Groningen. Ik ben gebombardeerd tot ambasseur (bedankt Bart!) dus je gaat vast nog wel eens iets lezen over deze mooie winkel.

Goed, Nubikk dus. Wat is het, waar komt het vandaan en waarom moet je het ook hebben? Surprise, het is een Nederlands schoenenmerk! De filosofie is om de schoenen megarelaxt te maken, zodat je er alles mee kunt doen. Dat merk je ook echt als je ze aantrekt. Je loopt er zó op weg en je wilt ze nooit meer uitdoen. Nubikk had eerst vooral sneakers in de collectie, maar voor dames hebben ze nu ook chelsea boots, biker boots en hippe enkellaarsjes bijvoorbeeld. Die, in theorie, ook allemaal heel lekker zouden moeten lopen. Toch ben ik vooral erg dol op de sneakers. Ze lopen niet alleen lekker, maar ze zien er al zo comfortabel en robuust uit dat je er ook al in stapt met het idee dat het alleen nog maar kan tegenvallen. En dan valt het mee!

nubikk noah straps padding

Nubikk bestaat sinds 2012. De oprichters van Nubikk zijn Daan Baeten en René Chabot en hebben hun kantoor gevestigd in het Noord-Brabantse Waalwijk, daar zitten veel schoenenlabels (denk aan Floris van Bommel) in de buurt. De naam komt zoals je misschien al vermoedt, van nubuck, het soort leer. Hoewel de sneakers dus heel bekend zijn, begonnen ze ooit met een dameslaarsje. Gelukkig hebben ze die in de huidige collectie weer helemaal teruggebracht. Nubikk maakt schoenen voor dames én heren en ik vind eigenlijk dat zeker de heren even moeten gaan kijken. Je hebt bij mij absoluut een streepje voor als ik je tegenkom in deze sneakers. Bedoel, zelfs mijn neefje van 17 heeft ze (ben apetrots op hem).

Beter nog dan beschrijven hoe de collecties eruitzien, is plaatjes kijken! Dan zie je zelf hoe cool de schoenen zijn. Kopen kan bij diverse webshops en de betere schoenenwinkels in jouw favoriete winkelstraat. Denk aan SHUZ, Van Arendonk (duh)Monfrance en Van den Assem.

Deze blogpost bevat enkele affiliatelinks naar webshops. Kost jou niks extra’s, maar ik verdien een paar centen (letterlijk een paar cent) als je besluit iets te kopen bij één van die winkels. Laten we zeggen, voor de moeite. Dank u wel!