HomeJurkjes, mannen en onderzoek: wat is jouw leukste jurkje?Beauty en LifestyleJurkjes, mannen en onderzoek: wat is jouw leukste jurkje?

Jurkjes, mannen en onderzoek: wat is jouw leukste jurkje?

Dit is waarschijnlijk één van de meest vrouwelijke blogposts op mijn weblog tot nu toe. Maar ook dat hoort bij het opnieuw uitvinden van mezelf: af en toe even écht vrouw zijn. Dus ook daarover bloggen. En wat hoort er nou bij vrouwen? Jurkjes! Ja, doe maar stigmatiserend, hoor ik diverse feministen al meteen denken. Maar feit blijft dat mannen jurkjes bij vrouwen behoorlijk waarderen en om die reden dus enigszins horen bij ‘vrouw-zijn’. Ja echt. Vrouwen en mannen moeten dus allebei even verder lezen. Beeldmateriaal volgt na klik!

Das ook nogal een belofte. Via Twitter deed ik namelijk een oproepje om jezelf in je leukste jurkje op de foto te zetten en dit even naar mij te sturen. Heb ik namelijk leuk beeldmateriaal hierbij. Voor de mannen leuk, voor de vrouwen ter inspiratie. Kan er in de comments gebabbeld worden over de winkels waar één en ander gekocht is en welke accessoires er toch echt bij moeten. En in godsnaam: wie heeft de panty uitgevonden?! Rotdingen.

Educatief, die jurkjes

Maar ik wilde er ook nog wel iets educatiefs van maken. Eigenlijk. Dus heb ik wat leuke onderzoekjes opgesnord. Even een quootje:

DressesOnly.nl vroeg aan 400 vrouwen wat voor hen belangrijk is tijdens de feestdagen op het gebied van kleed- en feestgedrag. De belangrijkste conclusie is dat Nederlandse vrouwen graag wat meer aandacht aan zichzelf en hun kleding besteden en dat daarbij een jurkje als de perfecte partyoutfit wordt gezien. Bijna 75% van de ondervraagde vrouwen geeft dan ook aan een jurkje voor de feestdagen te kopen.

Hoe cliché het ook is: ook ik heb voor kerst altijd een jurkje. Inmiddels teer ik al een paar jaar op hetzelfde jurkje, simpelweg omdat ik hem nog steeds pas en het leuk blijft. Ik heb nog een ander leuk jurkje dat als backup dient, maar dat zijn dan mijn enige 2 jurkjes. Ik zoek al jaren naar andere gelegenheden om ze te dragen, maar zelfs in mijn jaar als journaliste heb ik nog geen fancy feestjes mogen ontdekken waar zo’n jurkje gepast was. Jammerrrr. Maar then again: hoef ik ook geen panty aan. Zei ik al dat het rotdingen zijn?

Wat je niet wilt weten over jurkjes

En in het kader van ‘dat willen we toch niet weten’ een andere quote:

Eén op de drie Nederlanders krijgt ooit in het leven te maken met spataderen. Vrouwen tweemaal zo vaak als mannen. Naast het lichamelijke ongemak dat spataderen veroorzaken – krampen en zware, pijnlijke en vermoeide benen – zijn ze ook in cosmetisch opzicht geen pretje. De zichtbare, kronkelende, blauwe aderen vormen voor menig vrouw dan ook aanleiding om ’s zomers de korte rokjes en jurkjes in de kast te laten hangen en de benen te bedekken.

Nee, ik ga nu niet opbiechten dat ik stiekem ook spataderen heb en daarom liever geen jurkjes of rokje draag. Ik vind ze gewoon suf, meestal. Daar zit een heel jeugdtrauma achter trouwens, wegens verplicht rokjes dragen tot mijn 12e. Dus ik draag ze ook daarom liever niet, ook al staan ze nog zo leuk!

Duur, zo’n jurkje!

Nog een quote, maar dan in het kader ‘nie te geleuve!’:

Uit een enquête van Clothes Show London, een Brits mode evenement, blijkt dat Britse vrouwen meer geld uitgeven aan hun zomeroutfit dan aan hun zomervakantie. Gemiddeld wordt er 600 euro aan de vakantie besteed, terwijl er maar liefst 800 euro aan de outfit besteed wordt. Het grootste gedeelte van dat budget wordt weer uitgegeven aan jurkjes.

Dat zal mij dus niet gebeuren. Bent u of kent u iemand die dit soort gedrag vertoont: u weet waar de reactiemogelijkheid voor dient!

Geen lange jurken

Tot slot een onderzoek waarvan ik de waarde op zijn zachtst gezegd triviaal vind:

De lengte van damesjurkjes loopt drie jaar achter op de huidige stand van de economie. Die opmerkelijke conclusie trekken onderzoekers van de Rotterdam School of Economics.

Nu kan ik helaas niet linken naar RTV Rijnmond, die het vertikken om nieuwsartikelen een eigen url te geven (slecht voor de SEO), maar goed, het komt dus van RTV Rijnmond. Gelukkig is er niemand die echt inhoudelijk ingaat op het bericht, zo blijkt uit de nuchtere reacties: “Ik heb een vermoeden dat het vooral met het weer te maken heeft…..” aldus een Martijn. Ya Think?

Foto’s met jurkjes

En dit is het deel waar ik foto’s beloofd had…Met dank aan mijn lieve tweeps!!

9 thoughts on “Jurkjes, mannen en onderzoek: wat is jouw leukste jurkje?

  1. Ik vonnem zo leuk…kon hem nog goed herinneren, dus hij blijft hangen! Maar ik wil hem wel weghalen als je het vervelend vindt…

  2. Vind ik ook hoor Niels! Haha.. Persoonlijk is die paarse tot nu toe mijn favoriet. Zou t helaas nooit aantrekken, want voel me niet echt op m

  3. Hey!

    Ik ben een jongen van 16 jaar maar ik vindt het lekker om in jurkjes te lopen omdat ze gewoon
    lekker zitten en in de zomer is het stuk koeler dan met wat ze nu een ‘korte’ broek noemen. Maar niemand weet hiervan, mijn moeder, zusje en vader. Wat moet ik doen en heeft iemand kledingtips dan?

Comments are closed.